به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
بازدید رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از بیمارستان توانبخشی رفیده ، و عیادت از زلزله زدگان بستری در این بیمارستان
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن بازدید از بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده " که چند ساعت به طول انجامید، از بیماران زلزله زده غرب کشور که برای دریافت خدمات تخصصی توانبخشی ، در این بیمارستان بستری هستند، عیادت کرد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن بازدید از بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده " که چند ساعت به طول انجامید، از بیماران زلزله زده غرب کشور که برای دریافت خدمات تخصصی توانبخشی ، در این بیمارستان بستری هستند، عیادت کرد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از روابط عمومی بیمارستان رفیده ، دکتر" محمد کمالی " به هنگام عیادت از سه بیمار زلزله زده بستری شده در بیمارستان رفیده ، از مسئولان این بیمارستان ، چگونگی روند درمان و توانبخشی زلزله زدگان را جویا شد و حمایت دانشگاه در این خصوص را مورد تاکید قرار داد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که از سوی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه همراهی می شد، از بخش های مختلف بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده دیدن کرد و در حین بازدید ، در گفت وگوی صمیمی با همراهان بیماران ، از چگونگی درمان و توانبخشی بیمارانشان پرسید، که خوشبختانه ، بیماران و همراهان آنان از رسیدگی پزشکی و توانبخشی این مجموعه تخصصی ، رضایت کامل داشتند.
وی همچنین از امکانات و تجهیزات پیشرفته تخصصی این بیمارستان همچون " پاراواک " دیدن کرده و در جریان پیشرفت امور درمانی و ارتقای سطح سلامت بیماران در حین استفاده از این تجهیزات ، قرار گرفت، بطوری که یکی از بیماران به رئیس دانشگاه اظهارداشت ، اولین بار ، با ویلچر وارد بیمارستان توانبخشی رفیده شدم ، اما هم اکنون با استفاده از دستگاه پاراواک ، می توانم راه بروم . و همچنین ، بیمار دیگری که بگفته پرستاران ، با برانکارد به بیمارستان رفیده وارد شد و پس از طی مراحل درمان و توانبخشی ، هم اکنون می تواند با عصا و واکر راه برود، از دیگر افراد گفت وگو کننده با رئیس دانشگاه بود که از روند درمان و توانبخشی خود اعلام رضایت کرد.
******
دکتر کمالی سپس در جمع رئیس ، مدیر و معاونان درمان و آموزش ، رئیس امورعمومی و مترون بیمارستان رفیده حضور یافت و مدیران بیمارستان رفیده ، نقش خدمات توانبخشی در ارتقای سلامت جسمی و روانی - اجتماعی بیماران و بازگشت آنان به زندگی عادی را یادآور شده و حمایت موسسات بیمه گر در این خصوص را بسیار حائز اهمیت دانستند.
دکتر " فریدون لایقی " رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده در این جمع به تعرفه ناکافی 2K برای خدمات توانبخشی در دفترچه راهنمای وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: برغم اینکه دید بیمه ها نسبت به خدمات توانبخشی، ظاهرا اقتصادی است ، اما اگر بیمه ها ، پزشکان و کل جامعه ، با نقش این خدمات در ارتقای سلامتی جامعه آشنا شوند، متوجه خواهند شد که هزینه در این بخش ، پیشگیری از هزینه های موسسات بیمه گر یا مردم در بخش درمان و ارائه خدمات درمانی ناشی از تشدید مشکلات جسمانی و روانی – اجتماعی افراد نیازمند را بدنبال خواهد داشت.
وی افزود: اگر جراحان کشورمان مانند کشورهای پیشرفته دنیا ، به نقش خدمات توانبخشی در ارتقای سلامتی بیمار آگاه باشند و ارائه این خدمات را در قبل و بعد از انجام اعمال جراحی ، جدی گرفته و ضروری بدانند، معجزه ای که بارها در این بیمارستان شاهد آن هستیم که بیمار با برانکارد وارد بیمارستان توانبخشی شده و پس از یک دوره توانبخشی ، با پای خودش مرخص می شود، بیشتر از همیشه می بینیم و بسیاری از افرادی که هم اکنون ازکارافتاده بنظر می رسند، به زندگی عادی بازگشته و خانواده و جامعه از فعالیت او بهره برده و فرد نیز دچار آسیب های روانی – اجتماعی نخواهد شد.
وی با اشاره به تاثیر خدمات توانبخشی در ارتقای سلامتی و فعالیت جسمانی دختر جوانی که در زلزله غرب کشور، دچار آسیب جدی شده بود، گفت: اگر این فعالیت ها از سوی مسئولان و موسسات بیمه گر جدی گرفته شود و حمایت آنها را در پی داشته باشد، بیماران بیشتری می توانند از این خدمات استفاده کنند و درد و رنج افراد بیشتری که با مشکلات جسمانی و روانی – اجتماعی ناشی از ناتوانی و کم توانی روبه رو هستند، کاهش یابد.
وی همچنین راه اندازی خدمات در منزل (Home Care ) را برای تداوم روند درمان بیماران پس از ترخیص از بیمارستان و همراهی کردن با آنان برای بازگشت به جامعه و رسیدن به استقلال مادی و معنوی را ضروری دانست و افزود: برای تعیین میزان تاثیرگذاری ارائه خدمات توانبخشی در منزل و پس از ترخیص بیمار از بیمارستان ، پروژه ای پژوهشی تعریف شده تا با اجرا و اعلام نتایج آن به وزارت بهداشت ، بتوانیم مسئولان را با این برنامه همراه کرده و حمایت آنان را جذب کنیم، ضمن آنکه می توان از نقش خیران و نیکوکاران در این زمینه نیز استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن تایید این دیدگاه و برای تحقق این اهداف ، از مسئولان بیمارستان توانبخشی رفیده خواست تا با مستندسازی بصورت کتبی یا تصویری ، نقش ابزار توانبخشی و متخصصان این رشته ها را ماندگار کنند تا در برنامه بازدیدی که برای معاون درمان وزارت بهداشت نیز اجرا خواهد شد، بتوان این نقش را بیش از گذشته ، به مسئولان نظام سلامت کشور نشان داد.
******
در بخش دیگری از این نشست ، دکتر " احمدعلی کامرانی " معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، راه اندازی دفتر فعال و قوی " مددکاری اجتماعی " در بیمارستان توانبخشی رفیده را از ضروریات دانست و گفت : مددکاران اجتماعی در کشور ما می توانند مانند دیگر کشورهای دنیا ، ارتباط بین بیمارستان ها با بیمارستان توانبخشی را ایجاد کنند و امور درمانی بیماران از بیمارستان درمانی ، به بیمارستان توانبخشی و سپس اجرای این امور در منزل بیماران را پیگیری کنند تا روند فعالیت های درمانی و توانبخشی بیماران تسریع شود.
دکتر کمالی ریاست دانشگاه درهمین ارتباط ، با سئوال از ارتباط گروه های آموزشی دانشگاه با بیمارستان توانبخشی رفیده ، تاکید کرد: ارتباط گروه های مددکاری اجتماعی ، رفاه اجتماعی ، روانشناسی و پرستاری توانبخشی نیز باید مانند گروههای کاردرمانی و فیزیوتراپی ، قوی باشد و حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) جهت کمک به بیمارستان و همچنین ارتقای سطح آموزش ها ، جدی گرفته شود.
وی افزود: نیروی مددکار اجتماعی ، پایه خدمات توانبخشی است و حتما باید در تیم توانبخشی ، حضوری جدی داشته باشد و با راه اندازی خدمات در منزل (Home Care) که با نظارت مستمر و تخصصی بیمارستان صورت خواهد گرفت، مددکاران اجتماعی ، نقش اساسی خواهند داشت.
رئیس دانشگاه همچنین در جریان ، چگونگی حضور گروه ارتوپدی فنی در بیمارستان رفیده قرار گرفت و از مشکلات تهیه مواد مصرفی این گروه در ارائه خدمات به بیماران و موانع موجود بر سر راه گردش مالی آن ، آگاه شد.
******
در بخش دیگری از این نشست ، دکتر " شمشادی " معاون آموزشی بیمارستان توانبخشی رفیده ، به پتانسیل بالای آموزشی بیمارستان رفیده اشاره کرد و از ریاست دانشگاه خواست تا نگاه آموزشی به این بیمارستان تقویت شده و حضور تمامی گروه های آموزشی و دانشجویان در این بیمارستان جدی گرفته شود.
در ادامه این نشست ، مدیر بیمارستان توانبخشی رفیده از طریق اسلاید و نمودارهای تهیه شده ، بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده را به ریاست جدید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی معرفی کرد، و توضیحاتی درباره اهم فعالیت های انجام شده طی سه سال اخیر ارائه داد.
گفتنی است، بخش های کاردرمانی ، گفتاردرمانی، آزمایشگاه ، رادیولوژی و بخش سه بیمارستان ، در این برنامه مورد بازدید قرار گرفت. بخش سه بیمارستان توانبخشی "رفیده" بعنوان بخش توانبخشی مغز و اعصاب ، اولین بخش بستری توانبخشی در بیمارستان رفیده است که دارای بیشترین تخت بستری (حدود 20 تخت) می باشد و خدمات توانبخشی بصورت تخصصی با حضور متخصصان برجسته "طب فیزیکی و توانبخشی " و " مغز و اعصاب " ، ارائه می شود.
لازم به ذکر است ، بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده " به عنوان اولین بیمارستان تخصصی توانبخشی دانشگاهی کشور، از جمله مراکز درمانی ، توانبخشی و آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است که از سال 1383 در منطقه قیطریه تهران راه اندازی شد و هم اکنون ، تنها بیمارستان کشور در ارائه خدمات بستری به بیماران مبتلا به MS می باشد.
پنج بخش این بیمارستان ، از جمله بخش بیماران ام.اس ، بخش کودکان و بخش بیماران سالمند و دچار زخم بستر ، این بیمارستان را در ارائه خدمات کاملا تخصصی ، منحصربفرد کرده است.
امکانات و تجهیزات تخصصی و پیشرفته بیمارستان توانبخشی رفیده ، متخصصان و کارشناسان توانبخشی را در ارائه خدمات با کیفیت تر و به روز دنیا ، یاری می کند.
بیمارستان تخصصی توانبخشی رفیده ، تحت نظارت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: شفیعی - نعیمی پور