به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
برای اولین بار در کشور، والدین افراد ناشنوا و کارشناسان در نشست مشترک علمی در ارتباط با این افراد شرکت کردند
برگزاری اولین سمپوزیوم بین المللی " تازه های علم در مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا (FCEI-IRAN) " سبب شد که برای اولین بار در کشور، والدین افراد کم شنوا و ناشنوا ، و کارشناسان در نشست مشترک علمی در ارتباط با این افراد ، شرکت کنند.
برگزاری اولین سمپوزیوم بین المللی " تازه های علم در مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا (FCEI-IRAN) " سبب شد که برای اولین بار در کشور، والدین افراد کم شنوا و ناشنوا ، و کارشناسان در نشست مشترک علمی در ارتباط با این افراد ، شرکت کنند.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، "سمپوزیوم مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا در ایران "، روز گذشته (جمعه) به همت مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری انجمن علمی شنوایی شناسی ایران ، دانشگاه خوارزمی ، مرکز فرانک ( ویژه کودکان کم شنوا ) ، سازمان بهزیستی کشور ، شرکت فرانک میرزا حسابی ، انجمن گفتار نشانه دار فارسی ایران ، کانون ناشنوایان ایران ، و انجمن های علمی دانشجویی کودکان استثنایی دانشگاه های علوم بهزیستی و توانبخشی و خوارزمی ، موسسه حمایت ازافراد باافت شنوایی ( محاش) و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران ، در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
این سمپوزیوم ، محلی برای والدین افراد کم شنوا و ناشنوا ، در کنار کارشناسان و متخصصان ، جهت دریافت آخرین مطالب علمی جهان در حیطه مشکلات این افراد (به زبانی ساده و قابل فهم همه) بود.
در این نشست علمی و کاربردی، افراد با دیدگاه های مختلف و همچنین موسسات و انجمنهایی با اعتقاد به رویکردهای خاص دست به دست هم دادند و همدل و یکزبان برای رسیدن به یک هدف واحد که موفقیت کودکان کم شنوا/ناشنوای میهمان را در پی داشت، گردهم آمدند.
افراد ناشنوا، با زبان اشاره (هر دو نوع زبان اشاره رسمی و محاوره ای)، کارشناسان (معتقد به روشهای کاملا شفاهی)، همچنین جوانان کاشت حلزونی (میوه تلاشهای 2دهه قبل مراکز کاشت حلزون) و جوانان با سمعک (حاصل توانبخشی کارشناسان شنوایی شناسی و گفتاردرمانی) و حتی جوانان معتقد به استفاده از رویکرد دوزبانگی ، در کنار هم ، بعنوان الگوهای امیدبخش خانواده های دارای کودک کم شنوا/ناشنوا ، در اجرای این سمپوزیوم ، همکاری داوطلبانه و صمیمانه ای داشتند.
سمپوزیوم " مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا در ایران " با کمک و همراهی جمع زیادی از کارشناسان، خانواده ها و افراد کم شنوا/ناشنوای داوطلب، بدون هیچ چشمداشت مادی و تنها با عشق به خدمت ، به انجام رسید.
دبیر علمی این سمپوزیوم درباره فلسفه "خانواده محور بودن " این گردهمایی علمی اظهارداشت: صرفنظر از میزان کم شنوایی هر کودک کم شنوا، مشارکت خانواده در برنامه مداخله ای، مهمترین عامل در موفقیت آن برنامه است.
دکتر" گیتا موللی" افزود: چرا که خانواده ، بیشترین زمان را با کودک می گذراند و اساس و پایه همه پیشرفتهای هر کودک به خانواده بستگی دارد بویژه اینکه سن طلایی کودک برای مداخلات پزشکی و توانبخشی ، همان شش ماه نخست زندگی اوست که با کمک والدین ، امکانپذیر است.
وی توضیح داد: تحقیقات وسیع بین المللی نشان داده است ، مهمترین کلید موفقیت کودک کم شنوا/ناشنوا ، " مداخله زودهنگام (پیش از 6 ماهگی ) " است .
موللی افزود: این امر بحدی اهمیت دارد که میزان کم شنوایی، معلولیت اضافه، مشکلات شناختی (درصورت وجود در برخی موارد)، سطح تحصیلات مادر، جنس، و دیگر موارد تاثیر گذار در موفقیت کودک کم شنوا را بطور کامل در درجه بعدی اهمیت قرار می دهد.
گفتنی است ، این کنفرانس یکی از بزرگترین و علمی ترین کنگره های جهان پیرامون توانبخشی کودک کم شنوا و ناشنواست، که بصورت سلسله سمپوزیوم های علمی طی سالهای اخیر تحت عنوان های FCEI2012،FCEI2014 ،FCEI2016 توسط "پروفسور یوشی ناکا ایتانو" در جهان برگزار شده است.
علاوه بر هدف " ارتقای وضعیت توانبخشی کشورمان و به روز شدن اطلاعات کارشناسان دست اندرکار و والدین و جامعه" ، که برای برگزاری این سمپوزیوم درنظر گرفته شده است ، اهداف سمپوزیوم های قبلی برای سمپوزیوم ایران نیز مدنظر قرار گرفت که از جمله آنها، "عدم سوگیری علمی است (یعنی هیچ روشی بر روش دیگر برتری ندارد) و چیزی که مهم است "مداخله زودهنگام" و در معرض زبان بودن کودک ، و نه نوع رویکرد است ".
انتهای پیام /
تنظیم خبر: نعیمی پور