• 1399/04/04 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 8334
  • - تعداد بازدیدکننده: 104
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالشها، راهکارها و درس آموخته ها " مطرح شد؛

برخلاف تصور دوستداران محیط زیست، شیوع ویروس کرونا، به نفع محیط زیست نیست

متخصصان بهداشت محیط در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالشها، راهکارها و درس آموخته ها " که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفتند: برخلاف تصور دوستداران محیط زیست، شیوع ویروس کووید 19، به نفع محیط زیست نبوده و در آینده ای نه چندان دور، محیط زیست را با چالش های جدی روبه رو می کند.

    متخصصان بهداشت محیط  در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالشها، راهکارها و درس آموخته ها " که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، گفتند: برخلاف تصور دوستداران محیط زیست، شیوع ویروس کووید 19، به نفع محیط زیست نبوده و در آینده ای نه چندان دور، محیط زیست را با چالش های جدی روبه رو می کند.


    دکتر « مهرداد فرخی » عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دکتر « اکبر اسلامی » رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در سخنرانی خود تحت عنوان " بهداشت محیط " ، تاثیر شیوع ویروس کرونا بر محیط زیست و بصورت غیرمستقیم بر سلامت انسان ها را بیان داشتند و راهکارهای لازم در حفظ محیط زیست و سلامت جامعه را ارائه دادند.


    دکتر فرخی در سخنان خود تاکید کرد که باید عوامل محیطی را بگونه ای مدیریت کنیم که سلامت انسان ها بخطر نیافتد و این، هدف بهداشت محیط است .


    وی افزود: طی ماههای اخیر که با شیوع بیماری کرونا مواجه بودیم، پروتکل های بهداشتی تهیه و ابلاغ شد، اما به دلیل تغییر رفتار ویروس، مجبور به تغییر بخش هایی از این پروتکل ها می شدیم ، اما آنچه که همچنان مورد تاکید متخصصان جهانی است، استفاده از « ماسک، شستشوی دست ها و رعایت فاصله فیزیکی » برای جلوگیری از انتقال ویروس کووید 19 و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ضروری است.


    وی همچنین با ابراز تاسف از اینکه اقشار محروم و فقیر جامعه به دلیل عدم توانایی مادی در تهیه ماسک، مواد شستشو و ضدعفونی، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا بودند، گفت: شیوع ویروس کرونا به نوعی به نابرابری اجتماعی نیز دامن زد و اگر تشکل های مردم نهاد و خیران در این زمینه مشارکت نمی کردند و این ملزومات بهداشتی را بصورت رایگان در اختیار ساکنان مناطق محروم قرار نمی دادند، شاید وضعیت بدتر از این می شد.


    دکتر اسلامی عضو هیات علمی و رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ضمن بیان تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر محیط ، راهکارهای لازم در حفظ محیط زیست و سلامت جامعه را ذکر کرد.


******



معاون مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت؛



مهمترین راه کاهش استرس مردم در مقابله با شیوع ویروس کرونا، ارائه اطلاعات صحیح و بموقع در این مورد است


    معاون مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، نیز در اولین وبینار تخصصی " مدیریت سلامت کووید 19 در ایران: چالشها، راهکارها و درس آموخته ها " ، مهمترین راه کاهش استرس مردم در مقابله با شیوع ویروس کرونا را ارائه اطلاعات صحیح و بموقع در این مورد ذکر کرد.


    دکتر " علی اسدی " گفت: یکی از مهترین ابزار مدیریت استرس جامعه و مهمترین ابزار برای حفظ آرامش مردم در شرایط بحرانی، ارائه اطلاعات صحیح و بموقع ، و جلب مشارکت افراد جامعه و همراهی آنان با برنامه ریزان و سیاستگذاران است.


    وی با اشاره به اقدامات دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت همزمان با شیوع کرونا در کشور طی چند ماه اخیر، افزود: برای حفظ و ارتقای آرامش روانی جامعه از روش ها و ظرفیت های زیرساختی جامعه استفاده کردیم که ظرفیت انجمن های علمی، وبدای وزارت بهداشت و سامانه 4030 ، از آن جمله ست.


    معاون مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، همچنین تمرکز این اداره کل در برنامه امسال را تامین و ارتقای بهداشت روان خانواده ها و بازماندگان متوفیان بیماری کرونا ذکر کرد و گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور و عدم برگزاری مراسم، عدم همنشینی و همدردی دوستان و بستگان متوفیان با این خانواده ها، سوگ حل نشده ای بوجود آمده که عوارض روانشناختی شدید برای بازماندگان خواهد داشت.


   دکتر اسدی افزود: به همین منظور، پروتکل مداخله و مشاوره برای خانواده های بیماران فوت شده و بازماندگان آنان، با همکاری ارگانها و نهادهای ذیربط تهیه و ابلاغ شده است.


    وی همچنین در بیان برنامه های دیگر این دفتر برای کاهش استرس جامعه در مقابله با شیوع کرونا، بر اطلاع رسانی جامع و بموقع تاکید کرد و گفت: همچنان از ظرفیت رسانه های همگانی برای تحقق این هدف استفاده می کنیم ، چرا که نیاز جامعه به کسب اطلاعات ، آنان را بسمت منابع نامعتبر اطلاعاتی می کشاند و همانطور که طی چند ماه اخیر شاهد بودیم، اطلاعات نامعتبر که اکثرا از طریق فضای مجازی دریافت می شود، سطح استرس و تنش در جامعه را بالا می برد و علاوه بر ایجاد فشار روانی بر جامعه، آسیب های اجتماعی و اقتصادی وارد می کند.


   وی افزود: سامانه 4030 نیز همانند گذشته به فعالیت خودش ادامه می دهد و کارشناسان این سامانه در جهت آرامش روانی جامعه، تلاش می کنند.


   گفتنی است؛ اولین وبینار تخصصی « مدیریت سلامت کووید 19 » به همت گروه و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با شرکت دو تن از مسئولان وزارت بهداشت و چند تن از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در این دانشگاه برگزار شد.


    « بررسی اجمالی مدیریت سلامت کووید 19 در ایران، دستاوردهای حوزه بیماری ها، بهداشت محیط، بهداشت روان، استراتژی های درمانی، اورژانس بیمارستانی، تجارب بالینی، مسایل سالمندان » عناوین مباحث ارائه شده توسط اساتید، متخصصان و مسئولان در این وبینار یک روزه بود.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16883
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: