• 1395/03/12 - 12:33
  • - تعداد بازدید: 2281
  • - تعداد بازدیدکننده: 57
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

بررسی " شبهه شناسی دینی " در اولین دوره آموزش تخصصی مدیران فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاههای کشور، موضوع " شبهه شناسی دینی " را در اولین دوره آموزش تخصصی مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مورد بررسی قرار داد.


  دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاههای کشور، موضوع " شبهه شناسی دینی " را در اولین دوره آموزش تخصصی مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مورد بررسی قرار داد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر" روح الله شاطری " پیش از ورود به این بحث ، اطلاع و اشراف مدیران و متولیان حوزه فرهنگی را در برنامه ریزی و حرکت بسمت رشد ، موثر دانست و لازمه آن را شناخت پازل معرفتی دین عنوان کرد.


   وی همچنین ، به منبع غنی موجود در وب سایت دفتر مقام معظم رهبری از 18 هزار پرسش دانشجویی که به صورت مجموعه های مکتوب و کتاب هم درآمده ، اشاره کرد و افزود: این پرسش ها می توانند به رفع شبهات دینی کمک کنند .


   دکتر شاطری تاکید کرد :  هرچه با پرسش های بیشتر و ارتباط پرچالشی از سوی دانشجویان روبه رو باشیم ، ظرفیت های روحی و روانی مان ارتقاء یافته و رشد می کند.


   وی با ارایه تعریفی از شبهه ، گفت: شبهه ، پدیده فکری معرفتی است که دارای یک یا دو ویژگی می باشد. 1- ناسازگار و در تضاد با آنچه من می دانم وجود دارد ، 2- تضاد ندارد ولی جای آن را نمی دانم .


   وی ، شبهه را از چند جهت ، قابل بررسی دانست و افزود: شبهه را می توان از نظر " موضوع و محتوا ، عوامل ایجاد کننده شبهه (اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی) ، خواستگاه و ریشه ایجاد شبهه ( گاه نظام اجتماعی، عناصر اجتماعی شبهه ساز، مانند: منزلت اجتماعی و طبقات اجتماعی ، نسل ها که شبهاتشان متفاوت است ، گروههای مختلف ، احزاب سیاسی ، ساختار قدرت و حکومت ) ، عناصر فرهنگی ( خلق و خو، عقاید " مورد بررسی قرار داد.


   دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها همچنین گفت : اگر شبهه را بحث می کنیم باید ببینیم که در چه سطحی از دانشگاه ، این بحث مطرح است ، عامل ترویجی شبهه چیست ؟ مدیران فرهنگی و متولیان این حوزه باید با جنبه و وقار، هر تهدید را به فرصت تبدیل کنند.


   دکتر شاطری با طرح این سئوال ، که شبهه ، کجا را مورد هدف قرار می دهد، افزود: باید مدیران و متولیان امور فرهنگی مصداق تواضع باشند و در واقع ،  افراد با تجربه و مسئولان نباید با غرور ، با دانشجویان روبه رو شوند.


   وی تصریح کرد، باید متولیان حوزه فرهنگ ، نسبت به اینکه شبهه ، را گروه مطرح می کند یا فرد ؟، آیا " نسل " یا " سن " در بیان شبهه ، نقش دارد یا نه ؟ و عامل اصلی در میان عوامل شبهه ، چیست ؟ ، آگاه باشند.


    وی افزود: برای مقابله با شبهه ، می بایست در خصوص بحث جغرافیایی ، قومیت و ویژگی های مربوط ، عامل مسلط در ایجاد شبهه ، اطلاعات داشته باشیم تا براساس این اطلاعات ، بتوانیم برنامه ریزی و اجرا کنیم .


    وی سپس ، بحث هایی مانند " لیبرالیسم ، سکولاریسم ، پروتستانیسم اسلامی ، امونونیسم ، تقدم حق بر تکلیف ، دین حداقلی ، جایگزینی دین با معنویت ، نسبت معقول سلامت و معنویت ، گزینشگری ، فردگرایی و شخصی سازی ، جایگزینی دین با اخلاق " را به عنوان بحث های دگراندیشی (روشنفکری) که در کشورما ، یک مقدار زاویه ایجاد می کند ، مطرح کرد.


   دکتر شاطری ، ضمن آنکه از خاطرات و تجربه های خود جهت تکمیل توضیحاتش و درک بهتر از مباحث آموزشی، استفاده کرد ،  دقایقی را نیز به طرح پرسش های مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاهها و پاسخ های خود به سئوال ها ، اختصاص داد.


   شایان ذکر است، اولین دوره آموزش تخصصی مدیران و کارشناسان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور طی دو روز (10 و 11 خردادماه جاری) در سالن اجتماعات دکتر شاملو دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 8590
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: