• 1398/03/18 - 15:04
  • - تعداد بازدید: 7741
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدرس کارگاه آموزشی " آنالیز پیوستگی ژنی (Linkage analysis) ":

بررسی پیوستگی ژنی، به شناخت ژن های درگیر در بیماری ها کمک می کند

مدرس کارگاه آموزشی " آنالیز پیوستگی ژنی (Linkage analysis) " گفت: بررسی پیوستگی ژنی، به شناخت ژن های درگیر در بیماری ها و افزایش دانش پایه ی مربوط به آنها کمک می کند.


گالری تصاویر


   مدرس کارگاه آموزشی " آنالیز پیوستگی ژنی (Linkage analysis) " گفت: بررسی پیوستگی ژنی، به شناخت ژن های درگیر در بیماری ها و افزایش دانش پایه ی مربوط به آنها کمک می کند.


    کارگاه آموزشی " آنالیز پیوستگی ژنی (Linkage analysis) " از مجموعه کارگاه های کشوری ژنتیک در حوزه های مختلف علوم زیستی است، که امروز (شنبه) جهت ارتقای علمی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور، در سالن شهید احمدی روشن دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    دکتر " آفاق علوی " که درباره موضوع این کارگاه با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی گفت وگو می کرد، افزود: شناخت حاصل از بررسی پیوستگی ژنی، شرایط را برای درک پاتوژنز بهتر آن فراهم می کند، این شناخت می تواند در طولانی مدت، به آشکار کردن استراتژی های درمانی احتمالی برای بیماریها، کمک کند، ضمن آنکه این اطلاعات می تواند برای مشاوره های ژنتیک خانواده های درگیر و پیشگیری از تولد افراد بیمار دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.


    وی توضیح داد: ژنوم انسان بسیار بزرگ است و حاوی چندین هزار ژن می­باشد. بنابراین، یافتن یک ژن یا ژن­های مسئول یک بیماری معین، همیشه بسیار سخت بوده است. محققان در ژنتیک انسانی، علاقه­ مند به یافتن ژن یا ژن­های هستند که در ایجاد بیماری­های ژنتیکی نقش دارند.


   دکتر علوی افزود: به طور سنتی، جستجو برای یک ژن بیماریزا با بررسی پیوستگی آغاز می­شود. در این رویکرد، هدف، یافتن موقعیت یک ژن از طریق یک مارکر ژنتیکی است که موقعیت آن کاملا شناخته شده است. به عبارتی محققان تمایل دارند تا جستجوی ژن را، از طریق جستجوی ارتباط بین فنوتیپ بیماری و ژنوتیپ مارکرهای با موقعیت شناخته شده در ژنوم انسان، انجام دهند.


    وی تصریح کرد: اگر یک مارکر بسیار نزدیک به ژن عامل بیماری در یک لوکوس مرتبط با بیماری واقع باشد، شاید چنین ارتباطی وجود داشته باشد. و لذا پی بردن به این ارتباط معمولا از طریق جستجوی جدا شدن همزمان (Segregation ) آن بیماری و ژنوتیپ مارکرها در خانواده، انجام می­پذیرد.


   دکتر علوی افزود: در این نوع بررسی­، واحد مورد مطالعه "خانواده " است و بر مبنای وقوع نوترکیبی، می توان به ناحیه ی مرتبط با ژن مورد نظر دست یافت و سپس با بررسی ژنهای موجود در این ناحیه، به ژن عامل بیماری رسید.


   وی ادامه داد: بنابر این، بررسی پیوستگی ژنی، به شناخت ژن های درگیر در بیماری ها کمک می کند و در نهایت، از تولد بیشتر افراد بیمار، جلوگیری خواهد کرد.


   گفتنی است، برنامه کارگاه های کشوری ژنتیک در حوزه های مختلف علوم زیستی از امروز (شنبه) به مدت پنج روز، توسط اعضای هیات علمی گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با همکاری کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و تحت نظارت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار می شود.


   هر روز از این برنامه پنج روزه (۱۸ لغایت ۲۲ خردادماه جاری)، اختصاص به برگزاری یک کارگاه با یک موضوع علمی دارد، بغیر از دو کارگاه " آشنایی با تکنیک و کاربردهای  Array CGHو " آشنایی با تکنیک و کاربردهای FISH " که فردا  (۱۹ خردادماه)، برگزار خواهد شد.


   ثبت نام برای شرکت در تمام این کارگاه ها، بصورت رایگان انجام شده است.


انتهای پیام/


تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 14523
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: