• 1394/10/23 - 19:23
  • - تعداد بازدید: 3384
  • - تعداد بازدیدکننده: 107
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

برگزاری اولین نشست تعیین اولویت های تحقیقاتی حوزه سالمندی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اولین نشست بین بخشی برای تعیین اولویت های تحقیقاتی حوزه سالمندی را برگزار کرد.


  مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اولین نشست بین بخشی برای تعیین اولویت های تحقیقاتی حوزه سالمندی را برگزار کرد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این نشست با حضور رئیس بخش داده ها و اطلاعات وزارت بهداشت ، دبیر شورای ملی سالمندی کشور ، مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران ، مدیرگروه جمعیت شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ، معاون مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه تهران ، مدیرگروه طب اورژانس دانشگاه قزوین ، محقق مرکز علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


·         معاون تحقیقات دانشگاه، حمایت همه جانبه از مرکز تحقیقات سالمندی را اعلام کرد 


   دکتر " حمیدرضا خانکه " معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این نشست ، با اشاره به اینکه گروه آموزشی سالمندشناسی این دانشگاه، تنها گروه آموزشی دانشگاهی در این حوزه در کشور ، و مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه نیز اولین مرکز تحقیقات سالمندی در ایران و تنها مرکز تحقیقات سالمندی مصوب کشور می باشد، گفت : دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از فعالیت های این مرکز تحقیقاتی، حمایت همه جانبه می کند.   


    وی با تاکید بر تحقیقات کاربردی در حوزه سالمندی که به حل مسایل و مشکلات سالمندی در جامعه کمک کند، افزود: اساتید سعی کنند که دانشجویان را بیشتر به سمت تحقیقات با محوریت سالمندی سوق دهند تا با توجه به روند پیری در جامعه به دلیل ارتقای سطح بهداشت و امید به زندگی در جامعه، تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.


·         پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی همایش های سالمندی در دانشگاه ازسوی رییس مرکز تحقیقات سالمندی


   دکتر " دلبری " رییس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با اشاره به برگزاری همایش سالمندی در این دانشگاه ، پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی همایش بین المللی و ملی سالمندی ایران در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را ارائه داد که مورد موافقت معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه قرار گرفت.


   وی سپس ، گزارشی از فعالیت های این مرکز ، طرح های تحقیقاتی ، تبدیل پایان نامه ها به طرح های تحقیقاتی و تشکیل زیر کمیته تحقیقات دانشجویی سالمندی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ارائه داد.


   دکتر دلبری همچنین گزارشی از فعالیت انجام شده در قالب اجرای طرح ملی مطالعاتی کهورت از میانسالی تا سالمندی در ایران ، همکاری با مراکز تحقیقاتی کشور، همکاری با شورای ملی سالمندی و صندوق جمعیت سازمان ملل بیان داشت.


·         اعلام آمادگی شورای ملی سالمندی برای همکاری با مراکز تحقیقاتی کشور


   دکتر " فرید براتی " دبیر شورای ملی سالمندی نیز در این جلسه ، آمادگی کامل برای همکاری با مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برای حمایت از طرح های تحقیقاتی مرکز که می توانند پشتوانه ای برای سند ملی سالمندی ایران که در حال تدوین می باشد، قرار بگیرند.


   وی همچنین با تاکید بر توانایی علمی و تحقیقاتی مرکز تحقیقات سالمندی و گروه آموزشی سالمندشناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، از مسئولان و اساتید حاضر در این نشست خواست تا برای کارشناسانی که با سالمندان کار می کنند ، کلاس های آموزشی مربوط به حوزه کاریشان و  برای گروه متخصصان نیز  ام.پی.اچ  سالمندی برگزار کنند.


·         محققان، بسته های خدمات مربوط به سالمندان را در طرح تحول سلامت بررسی کنند


   دکتر " اردشیر خسروی " رییس بخش داده ها و اطلاعات وزارت بهداشت در این جمع با اشاره به اینکه در طرح تحول سلامت کشور ، بسته های خدمات با توجه به گروه های سنی پیش بینی شده است ، از محققان مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و دیگر مراکز تحقیقاتی مرتبط خواست تا محتوای این بسته های خدماتی و تاثیرات آن در جامعه را مورد بررسی قرار بدهند.


   وی افزود: در سالهای اخیر در قالب طرح های تحقیقاتی مختلف وزارت بهداشت ، داده های ملی و  اطلاعات مربوط به جمعیت سالمندان کشور جمع آوری شده که طرح های ملی DHS (سیستم سلامت کشور که بخشی از آن شامل سالمندان می شود ) ، Utilization ( نحوه مصرف منابع از دیدگاه سلامت ) و طرح های شناسایی ریز فاکتورها ، از جمله آنها می باشند.


·         ارائه پیشنهاد ایجاد بانک اطلاعات و مطالعات سالمندی از سوی استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران


   دکتر " مجید کوشش " مدیر گروه جمعیت شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این نشست ، پیشنهاد ایجاد بانک اطلاعات و مطالعات سالمندی در کشور را ارائه داد.


   وی همچنین آمادگی برای همکاری با گروه تحقیقات و مطالعات جمعیت شناسی سالمندی وزارت علوم و کمیته رفاه اقتصادی را اعلام کرد.


·         همکاری پژوهشکده سلامت سالمندی دانشگاه تهران با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی


   دکتر " ندا مهرداد " معاون مرکز تحقیقات غدد دانشگاه تهران با تاکید بر لزوم همکاری مراکز تحقیقات با محوریت " سالمندی " ، از همکاری پژوهشکده سلامت سالمندی مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه تهران با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برای انجام تحقیقات مشترک و کاربردی در زمینه سالمندان خبر داد.


   وی با ارائه راهکاری برای این همکاری ها در قالب تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری ، گفت: همکاری مراکز تحقیقات باعث بهبود کیفیت تحقیقات و خدمات شده و از موازی کاری در کشور جلوگیری می کند.


   وی همچنین پیشنهاد داد: مراکز تحقیقاتی با هماهنگی و همکاری یکدیگر ، بجای تحقیقات کوچک ، مطالعات ملی و بزرگ در خصوص سالمندی ، طراحی و اجرا کنند.


·         بر همکاری مراکز تحقیقات مختلف و مرتبط به سالمندان در کشور تاکید شد


   دکتر " جلیلی " از محققان علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،  بر همکاری مراکز تحقیقات مختلف و مرتبط به سالمندان تاکید کرد و گفت : با توجه به اینکه جمعیت سالمندان رو به افزایش است ، تحقیقات مختلف می توانند راهگشای بسیاری از مسایل سالمندی باشند.


·         تاکید بر انجام تحقیقات کاربردی در جهت رفع نیازهای سالمندان در کشور


   دکتر " فدای وطن " مدیر گروه سالمندشناسی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با اشاره به لزوم همکاری نهادها ، وزارتخانه ها و سازمانهای مختلف از جمله سازمان بهزیستی کشور با دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در حوزه سالمندی ،  بر انجام تحقیقات کاربردی که به یافتن راهکارهای مورد نیاز در این حوزه منجر شود، تاکید کرد.


·         همکاری مرکز تحقیقات سالمندی با دیگر مراکز تحقیقاتی بیشتر شود


   دکتر " کامرانی " معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و از پیشکسوتان حوزه سالمندشناسی در کشور ، پیشنهاد همکاری بیشتر مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه با دیگر مراکز تحقیقاتی را ارائه داد.


·         تاکید بر تاثیر سبک زندگی دوران کودکی بر سالمندی و انجام تحقیقات در این زمینه


   دکتر " رصافیانی " مدیر گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه چون سبک زندگی در دوران کودکی و نوجوانی می تواند تاثیر زیادی روی کیفیت دوران سالمندی داشته باشد، پیشنهاد داد: گروههای آموزشی که در زمینه کودکان کار می کنند و تحقیقات مختلف در این زمینه دارند ، با مرکز تحقیقات سالمندی همکاری داشته باشند.


·         ارائه پیشنهاد انجام تحقیقات حوزه رفاه اجتماعی با محوریت " سالمندی "


   دکتر " شریفیان " مدیر گروه آموزشی رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز  بر  انجام تحقیقات حوزه رفاه اجتماعی با محوریت سالمندی تاکید کرد و اظهارداشت : با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندی در کشور، ارتباط این دو مقوله بسیار نزدیک بوده و می توانند در یکدیگر تاثیرگذار باشند.


·         بر برگزاری جلسات منظم بین بخشی نهادهای مرتبط با سالمندی تاکید شد


   دکتر " فرحناز محمدی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، برگزاری جلسات منظم تحقیقاتی در زمینه سالمندی را در هماهنگی و همکاری مراکز تحقیقاتی مختلف با یکدیگر و در نهایت ، پیشبرد اهداف کلان کشور در خصوص سالمندان بسیار موثر دانست.


·         پیشنهاد انجام تحقیقات در زمینه سیستم ارائه خدمات به سالمندان ارائه شد


   دکتر " نوروزی " از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در این جمع ، پیشنهاد انجام تحقیقات در زمینه سیستم ارائه خدمات به سالمندان در مراکز سالمندی و ... را مطرح کرد.


·         حمایت واحد فناوری دانشگاه علوم بهزیستی از فناوری های مربوط به سالمندان


    دکتر " طباطبایی قمشه " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مشاور واحد فناوری سلامت این دانشگاه نیز آمادگی دانشگاه برای حمایت از طرح هایی که در حوزه فناوری مربوط به خدمات بخش سالمندی اجرا شود ، اعلام کرد.


·         انجام تحقیقات بیولوژی و ژنتیک مربوط به سالمندی و بیماریهای وابسته به سن پیشنهاد شد


   دکتر " اوحدی " عضو هیات علمی گروه آموزشی ژنتیک و مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، پیشنهاد انجام تحقیقات بیولوژی و ژنتیک مربوط به سالمندی ، فرآیند سالمندی و بیماریهای وابسته به سن مانند دمانس (آلزایمر) ، قلبی – عروقی و ... را ارائه داد.


   شایان ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 21 دپارتمان تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، از جمله مرکز تحقیقات سالمندی ، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه اجتماعی، سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی و توانبخشی" ، مانند سالمند شناسی، می پردازد ، که در برخی از رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ،  و در تعدادی از آنها ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.


  این دانشگاه در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد، و با دو بیمارستان توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی و سه مرکز پزشکی – توانبخشی، زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 7909

تصاویر

کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: