• 1397/03/10 - 21:45
  • - تعداد بازدید: 4152
  • - تعداد بازدیدکننده: 67
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

برگزاری دومین نشست آموزشی " بهداشت روان خانواده " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده " روز چهارشنبه (۹خردادماه ) به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مشارکت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


  کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده " روز چهارشنبه (۹خردادماه ) به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مشارکت  مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


 به گزارش وبدای دانشگاه علومبهزیستی وتوانبخشی به نقل از مفدا؛ دکتر "  بهمن بهمنی "رئیس مرکز مشاوره دانشگاه به عنوان مدرس این کارگاه ، به پایه و اساس شکل گیری خانواده، ویژگی های مشترک خانواده در جامعه امروزی پرداخت.


    مدرس این کارگاه آموزشی همچنین روند تشکیل نطفه ، رشد جنین ، تولد نوزاد ، رشد و تربیت کودک تا بزرگسالی و ازدواج را در سه رحم "رحم مادر ، رحم خانواده و رحم ازدواج "،  را مرور کرد و گفت:   این سه رحم به هم ربط دارند، رحم کارآمد یعنی خانواده در اهداف مشترک ، نقش های مکمل، روابط برقرار بین نقش و اعضاء ، قواعد وقوانین ، محدوده ها و مرزهای این عوامل در بین خانواده های موفق و ناموفق متفاوت هستند.


   بگفته دکتر بهمنی، همه اعضای خانواده در شکل گیری اتمسفر خانواده نقش دارند، عنصر اصلی خانواده متاثر از ویژگی ساختاری آن است، تغذیه، حفاظت و التیام عناصر اصلی این ساختار هستند.


   رحم دوم یعنی خانواده ما را تغذیه، حفاظت و اگر درد ورنجی اتفاق افتاده باشد در التیام آن به ما کمک می کند و اگر خانواده این سه کارکرد را نداشته باشد، همه اعضاء آن دچار مشکل می شوند.


    " تغذیه هم جسمی،هم فیزیولوژیکی و هم روانشناختی است همه ما به هرقیمتی هر نوع غذایی را نمی خوریم ، این بهایی است که مابرای حرمت به خود می دهیم واین همان غذای روح است ، نیاز روان ماست ، یکی از اولین نیازهایی که از زمان تولد، تجربه کردیم ، نیازبه احساس وامنیت واحترام است.


     " نوزاد آگاهی به من بودن خود ندارد ، نوزاد از نظر دیگران ( او) است  ، از نظر خودش نمیداند که (هست )معجزه ای که در آغوش از طریق مراقبین برایش اتفاق می افتد، در اثر سرویس دادن در او اتفاقاتی می افتد و شکل می گیرد و می فهمد که (او)  هست ، بعد مقابل او خودش هست چه چیزی باعث می شود که او تبدیل به من می شود،  تغذیه است."


   " فرآیند تغذیه رسانی اول تغذیه جسم بعد روان یا اول تغذیه روان یا جسم ؟ این دومورد باهم رخ می دهد و زمینه های شکل گیری من رخ می دهد. تغذیه به همراه غذا رسانی به بدن اتفاق می افتد به همراه نوازش به بدن اتفاق می افتد و بسته به کیفیتی که به او داده می شود، چه چیزی باعث کیفیت این غذا رسانی می شود حال وروز مراقبین او ".


    " در مراقبت، مراقبت کننده هدف اصلی پاسخ دادن به نیازهای کسی است که از او مراقبت می کند که رکن آن مساله شناخت نیازهای او و پاسخ به نیازهای اوست."


   " فضایی که خانواده رحم دومی نیاز دارد ، فضایی است که اعضای خانواده نقش مراقبت گری به عهده بگیرند نه فداکاری."


   " مراقبت گری باید آگاهانه انتخاب شود.چه طور باید مراوده داشته باشیم که فضای خانواده مراقبت گری باشد."


     " خانواده برای اینکه تغذیه کننده هم جسم وهم جان وهم حفاظت کننده هم مسیرهای تغذیه را به وجود آورد باید احساس ارزشمندبودن داشته باشد."


   " چرا احساس بی ارزشی می کنیم ؟ یک دلیل این است که ما با گذشته وارد حال می شویم ، اگر در زمان حال باشیم و فکر وعمل کنیم ، آن موقع در زمان حال هستیم ، اغلب روابط خانوادگی درحال حاضر به این صورت است است که درگیر گذشته هستند."


    " همه ما می دانیم هسته مرکزی ، خانواده است ، باید به موقع تغذیه و حفاظت خوب انجام شود ، گذشته  را نباید فراموش کرد اینکه چطور باگذشته ارتباط نسبی برقرار کنیم که بتوانیم بدون اینکه گذشته را فراموش کنیم درحال زندگی کنیم و این خود یک مهارت و نگرش است."


    " خانواده ای آرامشبخش است که مراوده ای بین اعضاء و مراقبت گر هست و محصول آن  احساس ارزشمندی است."


    " مهم ترین مختصات رحم خانواده طوری اعضا مراوده داشته باشند که تغذیه کننده، حفاظت کننده و التیام بخش باشد."


    دکتر بهمنی با طرح این سئوال که " مراوده های مهرآفرین و ویژگی های خانواده کارآمد چیست؟ " ، افزود: نقطه مقابل عشق وجود ندارد نقطه مقابل تنفر، شیفتگی است ، شیفتگی اوج کشش به سمت چیزی است ، عشق با شیفتگی فرق دارد.


    " در تنفر هیجانات زیاد است ، درشیفتگی هدف وصال است، داغ نیست، شعله وراست ، وصلت جویانه است و در عشق سیال،گرم ، خیرخواهانه و هم جوارانه است و اگر وصلت اتفاق نیفتد ، از بین نمی رود ، هدف خیر رسانده به موضوع عشق است نه بهره بردن از موضوع عشق. "


   " ازدواج پایه ریزی رحم سوم است در حال حاضر مفروضه های همسر داری غلط است ، محور همه چیز فقط خود است به خاطر همین طبق آمار ثبت احوال کشور ، از هر دو ازدواج یک طلاق اتفاق می افتد  رحم دوم با کارکرد نامناسب خود در در سطح کلان انسان های آسیب دیده وارد عرصه ارتباط با خود و اجتماع می کند که در حال حاضر طبق آمار موجود طلاق درکل کشور به سطح 40 درصد رسیده است."


    "سلامت رحم دوم خانواده منوط به رابطه نقش های اصلی خانواده (همسری،والدی،فرزنذی) است رحم دوم باید طوری شکل بگیرد ومرواوده ها به صورتی باشد که تک تک اعضاء خانواده بیشترین ارضاء شدن نیازهای خوذ را تجربه کنند چون خانواده (محیطی است برای پاسخ دادن به نیازهای اعضاء خود است) و رکن نیاز جان ونیاز روان ما احساس ارزشمندی حرمت واحترام است ورکن فراموش شده مراودات خانوادگی جامعه امروزی ، احترام است."


     دکتر بهمنی در پایان سخنانش ، ابراز امیدواری کرد که این نشست ها محرکی برای ارتقای واحد خانوادگی به محیطی برای تغذیه بهتر، حفاظت بهتر و خانوده التیام بخش باشد.




انتهای پیام /


تهیه خبر: طیبی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11975
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: