• 1397/06/25 - 20:54
  • - تعداد بازدید: 3175
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

برگزاری چهارمین نشست آموزشی " بهداشت روان خانواده " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده " به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با مشارکت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


    کارگاه آموزشی " بهداشت روان خانواده "  به همت مرکز بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با مشارکت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه  و با حضور جمعی از کارکنان در سالن اجتماعات فارابی دانشگاه برگزار شد.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بنقل از مفدا؛ دکتر"بهمن بهمنی" به عنوان مدرس این کارگاه آموزشی، به اهمیت خانواده ، مبانی و اصول آن و ارتباط مناسب زناشویی پرداخت وگفت : خانواده یک انتزاع است و محصول ظرفیت ذهنی و عاطفی است ، خانواده بستر تولد، زندگی و مرگ است.


    وی با اشاره به کتاب های هشت درس برای زندگی زناشویی بهتر و همینطور ازدواج بدون شکست، رکن اصلی خانواده را همسری دانست که با یک قرارداد شروع می شود از این مرجع بقیه ارتباطات خانواده شکل می گیرد. اگر کفایت این رابطه  را بیشتر کنیم بقیه کار کردهای این خانواده بیشتر می شود، در خانواده های امروزی ، مهم ترین دغدغه بعد از مدتی ، فرزندان می شوند و این بهترین وضعیت نیست ، چرا که باید مهم ترین دغدغه ، روابط زناشویی باشد.


    دکتر بهمنی  افزود؛ ما بلد نیستیم مسئولیت ارتباطمان را بپذیریم چون یاد نگرفتیم و حالا باید چکار کنیم؟ ما  در زمان حال زندگی می کنیم وقتی در گذشته زندگی می کنیم  یعنی هنوز همان فرد گذشته ایم مابه لحاظ هوشی،شناختی،درک و دانش و به لحاظ مهارتی ، رشد می کنیم ولی به لحاظ رشد عاطفی وهیجانی در گذشته مانده ایم، ما در مناسبات احساسی گذشته خود و نسبت های احساسی که داشتیم مثل ناکامی وابستگی و.... این بخش وجود همانطور مانده است، غیر از هستی که هست هیچ چیز دیگری وجود ندارد و دنبال چیزی هستیم که نیست، بعد هست ما هم، نیست می شود و گذشته ای که نیست دنبالش می گردیم.


     " کتاب ازدواج بدون شکست ، هفت راه کسب مهارتهای ارتباطی بین زن و شوهر که بسیار غلط هستند را توضیح می دهد و مسائل مرتبط با حال و مساله گشا که چطور زن و شوهرها باهم حرف بزنند را توضیح می دهد."


    وی تصریح کرد؛ یکی از ماموریت های خانواده ، کمک به اعضاء است که بتوانند مشکلات را حل کنند،  همه اعضای خانواده باید آموزش ببینند تا کفایت های خانواده برای حل مساله بالا برود و خانواده یک واحد حل مساله است ، به اعضاء خود کمک می کند تا مسائلش را حل کنند.


     "  مساله چیست؟ هرموقعیتی که بتواند به نیاز ما پاسخ بدهد نیازها فطری و غریزی هستند. این نیازها از طریق یادگیری پاسخ می گیرند."


     " خواسته های ما و نیازهای ما یکی نیست، اگر نیاز به خواسته سرویس بدهد، ما سالم رشد می کنیم اما خیلی از موارد نیازهای ما به خواسته های ما کمک نمی کنند و جلو پاسخ نیازها را هم می گیرند، مشکل و مریضی از اینجا شروع می شود."


    وی در ادامه افزود: جایگاه و منزلت یک نیاز فطری است. احترام یک نیاز فطری و منزلت یک نیاز کاذب فطری است ، درصورتی که احترام نیاز و احساس ارزشمندی هست .


    " هر آدمی این حق را دارد که احساس ارزشمندی داشته باشد، هرکدام از همسران این حق را دارند که مقبول بدون شرط طرف مقابل باشند، اما این مسئولیت که به حق طرف مقابل پاسخ بدهند ، حقش این هست که مسئولیت پذیری طرف مقابل داشته باشد و این یک قاعده است."


     " نگاه ما به خود ما در مروادات انسانی نیست،  مسئولیت خودمان را در تغییر شرایط نمی پذیریم ، شکایت ها را می پذیریم و انتقادات را می پذیریم، این نقص هست ، در ارتباط خانوادگی هم همینطور هست این نقص فراگیر می سوزد ، در روابط خانوادگی این سم است که بخواهیم طرف مقابل را درست کنیم و یک جوری رفتار کنیم که بازنده نشویم و تصور کنیم که اگر از این بازی بیرون بروم ،خیلی از مزیت ها را ازدست میدهم."


     دکتر بهمنی همچنین گفت: در آموزه های دینی ، تو مامور رفتار خودت و پاسخگو به خدا هستی ون باید حق الناس گردنت باشد . اما در پدیده دو نفره گی ، دو پدیده حق و مسئولیت وجود دارد ، مسئولیت به او حق پاسخ بدهم تا بتوانم و حق داشته باشم مسئولیت او را طلب کنم ، باید ذهنیت را به سمت کشف نیازهای طرف مقابل و پاسخ به نیازها و خواسته هایش سوق دهیم.


     وی افزود: ما باید بتدریج ، به طرف اینکه روابط دونفره زناشویی را تبدیل کنیم به پاسخ ها وخواسته های نیاز محور پیش برویم ، چرا که این یک چارچوب درست رابطه زناشویی است.


    مدرس این کارگاه آموزشی ادامه داد: انگیزه وقتی ایجاد می شود که یک فاصله درک شود، انگیزه هر رفتاری است که به رابطه ، نیرو و جهت می دهد.


    وی در پایان سخنانش ، " چگونه مسئولانه به نیازهای خود پاسخ بدهیم" و " جستجوی نیازهای بحق خود بدون کوچکترین بی احترامی باشیم " را از موضوع های کارگاه بعدی ذکر کرد.


انتهای پیام /


تهیه خبر: طیبی

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12637
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: