• 1397/03/28 - 11:57
  • - تعداد بازدید: 6479
  • - تعداد بازدیدکننده: 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:

برگزاری کنگره آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان، سازمان های متولی امور کودکان را به هم افزایی می رساند

دبیر علمی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان با اعلام خبر برگزاری این کنگره از فردا (29 خردادماه ) به مدت سه روز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت: سازمان های متولی آموزش و سلامت کودکان با برگزاری این کنگره به هم افزایی در مدیریت بهتر امور آموزشی و سلامتی جسمی و روانی کودکان می رسند.


   دبیر علمی اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان با اعلام خبر برگزاری این کنگره از فردا (29 خردادماه ) به مدت سه روز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت: سازمان های متولی آموزش و سلامت کودکان با برگزاری این کنگره به هم افزایی در مدیریت بهتر امور آموزشی و سلامتی جسمی و روانی کودکان می رسند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر" منصوره کریم زاده " در جمع خبرنگاران، برگزاری این کنگره را در قالب سه محور " سلامت ، آموزش و سیاستگذاری " عنوان کرد و گفت: سه وزارت آموزش و پرورش ، بهداشت و رفاه اجتماعی و همچنین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، سازمان های بهزیستی کشور، شهرداری تهران ، جوانان هلال احمر، یونسکو ، یونیسف و دهها تشکل و انجمن متولی امور آموزشی و سلامت کودکان در برگزاری این کنگره مشارکت دارند.


    وی بر اهمیت رشد و پرورش کودکان در پنج سال اول زندگی و تاثیر آن در وضعیت بزرگسالی آنان تاکید کرد و افزود: در کشورهای در حال توسعه و پیشرفته دنیا ، به رشد و تکامل کودکان بعنوان تعیین کننده های اجتماعی توجه می شود و برنامه ها را در جهت دسترسی تمامی کودکان ، به امکانات آموزشی و رشد و پرورش آنان، تدوین می کنند.


   دکتر کریم زاده ، دو عامل " سوء تغذیه و زندگی در وضعیت فقر (بلحاظ اقتصادی ، فرهنگی و...) "  که ارتباط مستقیم با هم دارند را از عوامل اصلی عدم تکامل کودکان دانست، ضمن آنکه " اشتغال طولانی مدت والدین و غفلت از نیازهای عاطفی و ارتباطی بین آنان و فرزندشان " را نیز از دیگر دغدغه های روانشناسان و متخصصان علوم تربیتی در خصوص کودکان عنوان کرد.


   وی پنج سال اول زندگی را مصادف با رشد ذهنی و شکل گیری سلول های عصبی در کودکان ذکر کرد و افزود: چگونگی وضعیت کودکان در این دوران به عنوان دوران طلایی ، در آینده کودکان تاثیرگذار است بطوری که چگونگی گذران این دوران در رشد شناختی ، رشد زبانی ، رشد اجتماعی ، کسب مهارت های اجتماعی و فرهنگی و پیشرفت تحصیلی آنان موثر خواهد بود.


   وی همچنین بعنوان مدیرگروه آموزشی رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، به محرومیت 70 درصد کودکان در سنین پیش از دبستان ، از آموزش های این دوران اشاره کرد و گفت: 75 درصد از کودکان ایرانی تحت پوشش آموزش های پیش دبستانی (یک سال قبل از دبستان) هستند که با توجه به عدم یکپارچگی در مدیریت امور آموزشی کودکان و عدم نظارت جامع به این امور، چگونگی کیفیت  و رعایت استانداردهای آموزشی نیز مشخص نیست .


   دکتر کریم زاده تاکید کرد: با توجه به حقوق کودک و تاثیر آموزش در رشد و پرورش کودکان ، می بایست سیاستمداران و تصمیم سازان کشور به آموزش کودکان پیش از دبستان ، توجه ویژه داشته و تمام هزینه آن را با فایده و سرمایه گذاری برای آینده جامعه، برابر بدانند.


   وی افزود: همانطور که کشورهای پیشرفته دنیا به این مهم دست یافتند، تحقیقات علمی نیز نشان می دهد که هزینه هریک واحد پول برای آموزش و سلامت کودکان، هفت برابر صرفه جویی در هزینه های بزرگسالی آنان خواهد داشت ، بطوری که هزینه در رشد و پرورش کودکان در سنین پیش از دبستان (پنج یا شش سال اول زندگی) ، از بزهکاری و ارتکاب به جرائم در سنین بزرگسالی کاسته ، افت تحصیلی یا ترک تحصیل آنان را کاهش داده و در مقابل ، رفتار و گفتار هوشمندانه و احترام به قوانین را در بزرگسالی آنان افزایش می دهد.


   این متخصص روانشناسی تربیتی با اشاره به نیاز خانواده ها به امکانات آموزشی مناسب برای فرزندانشان در پنج یا شش سال اول زندگی آنان ، تصریح کرد: خانواده ها نیاز دارند تا مراکز آموزشی این کودکان بلحاظ داشتن محیط های مطلوب و استاندارد، نیروی انسانی مجرب و دوره دیده ، آموزش های استاندارد بومی سازی و فرهنگ سازی شده ، در دسترس باشد ، ضمن آنکه انتخاب برنامه ها و مواد آموزشی مناسب و حمایت از مراکز آموزشی پیش از دبستان بویژه در مناطق محروم صورت بگیرد.


   دکتر کریم زاده افزود: امیدوارم با توجه به شرکت پزشکان اطفال ، متخصصان و کارشناسان سلامت جسمی و روانی کودکان و همچنین متخصصان رشته های مختلف توانبخشی و محققان و صاحبنظران مراکز تحقیقاتی در اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان ، بتوانیم به وحدت رویه و مدیریت یکپارچه در رفع نیازهای کودکان در این سنین برسیم.


    لازم به ذکر است ، اولین کنگره بین المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان ضمن ارائه 220 مقاله علمی و پژوهشی از سوی متخصصان و صاحبنظران ایرانی و خارجی شرکت کننده ، با برگزاری ۱۶ کارگاه آموزشی در زمینه موضوع های مختلف کودکان ، اهداف " جلب توجه جامعه نسبت به مسایل کودکان ، جلب توجه تصمیم سازان نسبت به این مسایل و حرکت به سمت یکپارچگی اقدامات و مدیریت در حوزه های آموزش و سلامت کودکان " را پیگیری می کند.


     حضور فعال ۹ تن از متخصصان و صاحبنظران حوزه آموزش و سلامت کودکان از کشورهای ایتالیا، اتریش ، سوئد ، فنلاند و انگلستان در این کنگره و برگزاری کارگاه های آموزشی و پانل های تخصصی توسط آنان، این امکان را فراهم می کند تا شرکت کنندگان کنگره بتوانند از تجربه های دولت ها و تشکل های غیردولتی دیگر کشور ها نیز استفاده کنند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12073
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: