• 1401/06/07 - 19:23
  • - تعداد بازدید: 1509
  • - تعداد بازدیدکننده: 291
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

بنیاد حامیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تشکیل می شود / عرصه تکنولوژی توانبخشی در انتظار مشارکت خیرین

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (دوشنبه) در نشست با جمعی از خیران حوزه سلامت، گفت: با توجه به آمار کم توانی ناشی از معلولیت‌ها و سکته های قلبی، مغزی، سالمندی و ... جای خیرین و حامیان در عرصه توانبخشی، خالی است.

   رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (دوشنبه) در نشست با جمعی از خیران حوزه سلامت، گفت: با توجه به آمار کم توانی ناشی از معلولیت‌ها و سکته های قلبی، مغزی، سالمندی و ... جای خیرین و حامیان در عرصه توانبخشی، خالی است.


    به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاهی متفاوت است که گروه های مخاطب آن، نیازمند خدمات توانبخشی و برخی دیگر نیز بیماران روانی هستند، و لذا ما به دنبال درآمد زایی و تشکیل بنگاه اقتصادی نیستیم، بلکه وظیفه ما ارائه خدمات استاندارد توانبخشی است .


    وی تصریح کرد: تربیت دانشجو ، ارائه خدمات استاندارد و تولید شواهد علمی برای سیاستگذاری توانبخشی که جای کار بیشتری دارد، از وظایف دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است .


    دکتر خانکه گفت: وقتی ۳۰ درصد جامعه نیازمند خدمات توانبخشی هستند، بیش از ۱۷ درصد معلول داریم و سالانه ۴۰  هزار معلول بواسطه حوادث ترافیکی نیازمند خدمات توانبخشی می شوند، و زمانی که طیف سالمندی رو به رشد است و هم اکنون ۱۰ درصد جمعیت را در بر می گیرد، در آموزش حوزه توانبخشی نیازمند تکنولوژی و تجهیزات روز هستیم تا دانشجویان از سطح کیفی خوب آموزشی بهره مند شوند و خدمات بهتری در اقصی نقاط کشور ارائه بدهند که برای تحقق این هدف، سرمایه گذاری خیران سلامت راهگشا خواهد بود.


   وی به عنوان مثال، بیان کرد: مرکز پزشکی – توانبخشی نظام مافی، خدمات ارزشمندی را ارائه می‌کند اما خیر این مجموعه، سرمایه گذاری فکری برای بحث توانبخشی داشته و به سمت خدمات درمانگاهی پیش رفته است که باید در این عرصه نیز توسعه خدمات توانبخشی  را دنبال کنیم و خیرین در حوزه طراحی و تولید تجهیزات توانبخشی خاص افراد دارای معلولیت و افراد کم توان گام بردارند.


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: روزانه ۳۰۰ سکته مغزی در کشور داریم و در روز شاهد تماس های مکرر برخی مسئولان هستیم که برای افراد درگیر سکته مغزی به تخت نیاز دارند و این موضوع نشان می‌دهد که ما نیازمند تخت توانبخشی هستیم و باید برای تامین تخت توانبخشی، اقدامات جدی صورت گیرد.


    دکتر خانکه افزود:  احساس نیاز به خدمات توانبخشی، تبدیل به مطالبه نشده و با توجه به جمعیت رو به رشد افراد دارای معلولیت، نیاز این گروه به خدمات توانبخشی با منابع محدود مالی، و تربیت نیروی انسانی در حوزه توانبخشی مطرح است، در حالی که هنوز بسیاری از مناطق کشور، دارای دانشکده توانبخشی نیستند .


 روز علم، روز پیوند خیرین سلامت و نیازهای جامعه توانبخشی است


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، خواستار ثبت یک روز از سوی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه شد تا به عنوان روز " علم، خیرین و محصولات توانبخشی " و در جهت آگاهی خیرین سلامت از  نیازهای جامعه اعلام شود.


    وی گفت: وقتی  25 درصد جامعه از تجهیزات توانبخشی نظیر  عصا، سمعک و ... استفاده می‌کنند، و در شرایطی که دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از نگاه وزارتخانه مرجع تولید تجهیزات استاندارد توانبخشی است، می توان با برقراری ارتباط خیرین با این حوزه، در  رفع مشکلات گروه های متعدد افراد دارای معلولیت و افراد نیازمند خدمات توانبخشی گام برداشت .


معاون درمان دانشگاه: مشارکت خیرین یکی از پشتوانه های هر دانشگاه است 


     دکتر فریدون لایقی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، طی سخنانی در این نشست، جلب مشارکت خیرین را یکی از پشتوانه های هر دانشگاه‌ دانست و گفت: با ورود حامیان و خیرین به  دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، می توانیم در جهت گسترش خدمات توانبخشی، با همکاری یکدیگر در اجرای پروژه های توانبخشی در نقاط مختلف تهران و حتی در اقصی نقاط کشور گام برداریم.


معاون آموزشی دانشگاه: حوزه آموزش و پژوهش نیازمند مشارکت خیرین است


    دکتر خرم خورشید افزود:  رشته های توانبخشی نظیر گفتار درمانی، توانبخشی، فیزیوتراپی و ... ، رشته های مغفولی هستند، و اما در بحث تاسیس رشته ها و آینده شغلی رشته های توانبخشی نگرانی نداریم ، بلکه به دلیل آمار رو به رشد جامعه توان خواه، کمبود نیرو داریم و در صدد تربیت نیروهایی برای ارائه خدمات توانبخشی هستیم که این نیروها نیز نیازمند تجهیزات و تکنولوژی جدید می باشند.


   وی خاطرنشان کرد که هنوز وزارت بهداشت و نظام سلامت کشور، جایگاه توانبخشی را درنیافته و هنوز متولی مشخصی نظیر یک معاونت یا اداره کل مشخص برای حوزه توانبخشی نداریم و متاسفانه وقتی به سونامی سالمندی برسیم، اهمیت خدمات توانبخشی آشکار می شود .


    معاون آموزشی دانشگاه تصریح کرد که در حوزه آموزش و پژوهش، نیازمند ورود خیرین هستیم و تاسیس دانشکده علوم توانبخشی در اقصی نقاط کشور و افزایش تخت های توانبخشی استاندارد به ویژه برای بیماران تحت حاد ، یک ضرورت بوده و نیازمند مشارکت خیرین است.


 برخورد خیرین با مسایل افراد دارای معلولیت و افراد کم توان، علمی نیست 


     دکتر سید علی ضیایی اردهالی که به نمایندگی و وکالت موقوفه نظام مافی در این نشست حضور داشت، گفت: به دنبال تشکیل بنیاد حامیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با عضویت خیرین نظام مافی و سایر حامیان با ساز و کارهای اداری در هیات امنای آن هستیم تا در بحث حمایت های گوناگون از عرصه توانبخشی گام برداریم.


    وی افزود: پتانسیل بالقوه برای کمک به افراد دارای معلولیت و کم توان در فرهنگ ما وجود دارد، اما مشکل این است که در مواجهه با این افراد برخورد علمی نداشته و به شکل سنتی وارد این امور می‌شویم، در صورتی که خیرین باید به شکل علمی جریانات را هدایت کنند که دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گزینه مطلوبی برای رسيدن به این مهم است.


از طرف فرد نیکوکار، ساختمانی در کاشان، برای ارائه خدمات توانبخشی به نیازمندان در اختیار دانشگاه علوم توانبخشی قرار می گیرد



     دکتر ضیایی، یکی از دغدغه های خانم نظام مافی از خیرین سلامت را  بیماران روانی امین آباد عنوان کرد و افزود: برای مشارکت با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همکاری لازم را انجام خواهیم داد و در کاشان، ساختمان کاشانه مهر در سه طبقه در اختیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی قرار می‌گیرد تا خدمات توانبخشی به نیازمندان ارائه بدهد.


   وی گفت : زمین کنار مسجد نظام مافی نیز در سه طبقه ساخته می‌شود تا برای کمک به افراد دارای معلولیت و کم توان ارائه خدمات توانبخشی داشته باشد .


   وی افزود: با توجه به توانمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، ارتباط مشترک حامیان سازمان استاندارد با این دانشگاه هم مطلوب است، زیرا  یکی از مشکلات این است که در ساخت و سازها استانداردسازی و مناسب‌سازی نداریم و دانشگاه در این زمينه می تواند راهگشا باشد


   دکتر ضیایی گفت : خوشبختانه اقبال خیرین سمت کارهای علمی رفته و می توان با تاسیس هیات امنایی متشکل از ۳۰ نفر با حضور رئیس دانشگاه، چند تن از استادان دانشگاه و صنوف مختلف، خیرین، کارآفرینان، حوزه های علمیه و ... که به نوعی با افراد کم توان و دارای معلولیت در ارتباط هستند ، تشکیل جلسه داده و  برای نقشه راه و شناسایی نیازها و اولویت ها از ریاست دانشگاه کمک بگیرد.


    وی افزود: در گام اول باید هسته اولیه حامیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی مصوب شده و شکل بگیرد تا حامیان با ساز و کار اداری شناخته شده در دانشگاه مستقر شوند.


حامیان و خیرین در بحث سرمایه گذاری فناوری تجهیزات توانبخشی، مشارکت کنند 


     دکتر فلاحی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: بسیاری از مددجویان حوزه توانبخشی در بحث خریداری تجهیزات ابتدایی نظیر ویلچر، سمعک و وسایل کمکی، مشکل مالی دارند و اگر  حامیان و خیرین در سرمایه گذاری روی فناوری تجهیزات توانبخشی وارد شوند، دانشجویان در تولید نیز موانع را پشت سر گذاشته و می توانند موثر باشند .


    وی افزود:  خیرین سلامت اگر فناوری تجهیزات توانبخشی را جدی بگیرند، می توانیم با اتکا به منابع داخلی و دانشجویان دانشگاه، تجهیزات را  تولید کرده و با ارزآوری ، در رفع نیاز جامعه کم توان و ناتوان موثر باشیم .


   گفتنی است در پایان این نشست که با حضور نماینده و وکیل موقوفه نظام مافی برگزار شد، تشکیل بنیاد حامیان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی متشکل از  خیرین نظام مافی و سایر خیرین مورد موافقت قرار گرفت تا شاهد  تغییرات ساختاری درمانگاه ها و مراکز درمانی، گسترش مراکز خدمات جامع توانبخشی در اقصی نقاط تهران و جلب مشارکت حداکثری خیرین در فعالیت های دانشگاه جهت تامین تجهیزات توانبخشی و ارایه خدمات به جامعه توان خواه باشیم.


   همچنین، تندیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و لوح تقدیر، از سوی ریاست دانشگاه به دکتر ضیایی از چهره های ماندگار مدیریت و از خیرین سلامت اعطا شد.


انتهای پیام /




تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 23593
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: