• 1402/03/09 - 08:58
  • - تعداد بازدید: 681
  • - تعداد بازدیدکننده: 269
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی کشور :

بهره گیری از ظرفیت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در طراحی سند تغییر اقلیم

رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: از ظرفیت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در طراحی سند تغییر اقلیم بهره می گیریم تا نقش سازمان ها، وزراتخانه ها و مردم در رابطه با تغییر اقلیم در کشور تبیین شود.

رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی  گفت: از ظرفیت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در طراحی سند تغییر اقلیم بهره می گیریم تا نقش سازمان ها، وزراتخانه ها و مردم در رابطه با تغییر اقلیم در کشور تبیین شود.


به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی  گفت: به دستور رئیس جمهور در جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، خواهان مشارکت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در نوشتن  یک سند جامع،  راجع به موضوع  تغییر اقلیم هستیم  تا نقش سازمان ها، وزراتخانه ها و مردم در رابطه با تغییر اقلیم در کشور مشخص شود.


وی افزود: ایران یک کشور حادثه خیز است و با تدوین این سند می توانیم با هماهنگی  بین بخشی  دستگاه ها،  در گام اول به پیشگیری و در صورت بروز حادثه ، مداخله موثر داشته باشیم.


رئیس دبیرخانه شورای‌ عالی سلامت و امنیت غذایی  افزود: دانشگاه  علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ، کارگروه های مختلفی  در حوزه های اجتماعی  دارد و با توجه به پتانسیل و تخصص اعضای هیئت علمی این دانشگاه  و مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا  در  این دانشگاه  می توان در زمینه  طراحی سند جامع مدیریت خطرحوادث و سوانح در نظام سلامت  و سند تغییر اقلیم، مشارکت داشت .


وی گفت: در بحث مدیریت تجمعات انبوه  نظیر تجمعات اربعین حسینی ، ۱۴ خرداد و ....با حمایت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و سازمان ورژانس کشور  شاهد نتایج خوبی بودیم و  با این پتانسیل در صورت وقوع حوادث و سوانح  می توانیم گام های موثری برداریم.


دکتر مطلق افزود: در طراحی سند جامع مدیریت خطرحوادث و سوانح در نظام سلامت  و سند تغییر اقلیم از پتانسیل  دانشگاه  علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و همچمنین ازحمایت علمی سازمان اورژانس کشور و  سایر دانشگاه های  علوم پزشکی  بهره مند می شویم .


وی در ادامه خواستار حمایت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درطراحی  سند جامع مدیریت خطرحوادث و سوانح در نظام سلامت و سند تغییر اقلیم شد.


معاون تحقیقات و فناوری  دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این نشست افزود:  در  بحث  طراحی اسناد ملی نظیر قانون مدیریت بحران کشور در سال ۹۸ و ۹۹ ، دانشگاه  علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ،متولی  کمیته تحقیق بود و با کمک کمیته تحقیق، این اسناد در سه حوزه، سند راهبردی مدیریت بحران کشور،  سند آمادگی مدیریت بحران کشور و سند کاهش خطر و نوشته شد .


وی افزود:این اسناد در هیئت دولت، تصویب و ابلاغ شد و در سایه این ابلاغ بود که دستگاه ها باید اسناد متناظری برای خودشان تنظیم می کردند، خوشبختانه در حوزه سلامت، این دانشگاه  کارهای  خوبی انجام داده است، ولی سند جامع و کاملی نداشتیم و دراین راستا، دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از طرف رئیس جمهور تکلیف گرفتند که این سند را تنظیم کنند و این مهم به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی محول شد.


 دکتر خانکه از بازنگری اسناد، تهیه خلاصه سیاستی  و پیش نویس اولیه  سند ملی کاهش خطر خبر داد و گفت:  مقرر شد، که دبیرخانه تدوین این سند در مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باشد  و این دانشگاه عهده دار ماموریت، اهداف کلی و اهداف جزئی و اقدامات سند اولیه جامع مدیریت خطر در کشور  باشد و از نظرات تخصصی سازمان های دیگر نیز از این مسیر بهره مند می شویم.


 


مدیریت کارا و جامع در حوزه حوادث و بلایا  یک ضرورت، محسوب می شود


دکتر شکوفه احمدی عضو هیات  علمی  مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا  در این نشست با تشریح برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت ، به ارائه موضوعاتی نظیر  روند افزایشی مخاطرات درجهان و ایران ، برنامه ها و اسناد بین المللی در زمینه مدیریت خطر حوادث،  اسناد و برنامه های ملی، برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح و برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت پرداخت.


 وی  در این نشست، به مراحل تدوین برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت،  اقدامات اولویت دار مشترک برای تمام مخاطرات و تمامی ساختار نظام سلامت، سیاست های پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه اشاره کرد و مدیریت کارا و جامع در حوزه حوادث و بلایا  را یک ضرورت  دانست.


گفتنی است ، پیش نویس اولیه برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در نظام سلامت به همت دکتر حمید رضا خانکه فلوشیپ سلامت در حوادث و بلایا از دانشگاه کارولینسکای سوئد، رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا و با همکاری دکتر شکوفه احمدی، دکتر سید آروین برزنجی، دکتر محمدعظیم محمودی و دکتر الهام قناعت پیشه  نوشته شده است .


شایان ذکر است  در این نشست،  اساتید علمی مرکز حوادث و بلایا  دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و سازمان های همکار نظیر سازمان اورژانس کشور و سازمان پدافند غیرعامل حضور یافتند تا نظرات این گروه ها در  طراحی سند  به کار گرفته شود و  با توجه به اولویت های سازمان های همکار ، بتوان در همه‌ ابعاد ، شاهد تعیین نقش این  گروه ها بود.


 



 


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم : گلرخ

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 26380
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: