• 1401/07/20 - 12:29
  • - تعداد بازدید: 1191
  • - تعداد بازدیدکننده: 183
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، در اولین همایش ملی دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت:

توجه به کاهش خطر و مدیریت بحران در برنامه هفتم توسعه کشور لازم است

رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، امروز (چهارشنبه) در اولین همایش ملی دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور در حال تدوین است و این برنامه، فرصت بی نظیری است که در سیاست هایی که ابلاغ شد، نگاه کاهش خطر و مدیریت بحران در برنامه هفتم دیده شود.

    رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی کشور، امروز (چهارشنبه) در اولین همایش ملی دانشجویی مدیریت خطر حوادث و بلایا در نظام سلامت، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور در حال تدوین است و این برنامه، فرصت بی نظیری است که در سیاست هایی که ابلاغ شد، نگاه کاهش خطر و مدیریت بحران در برنامه هفتم دیده شود.


    به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر امیرحسین گرکانی ضمن عرض تبریک به مناسبت ولادت پیامبر گرامی اسلام و آغاز هفته وحدت، افزود:  سال ۹۸ قانون مدیریت بحران ابلاغ شد و یک سهم راهبرد ملی مدیریت بحران که با راهنمایی  دکتر خانکه مطالبه کرده بودیم، محقق شد.


   وی تصریح کرد: پیوست کاهش خطر برای طرح های توسعه ای را داشتیم که باید در سطح ملی پیوست کاهش خطر توسط قانون تکلیف می شد که به همه دستگاه ها ابلاغ شده است، در حوزه مخاطرات طبیعی قرار به تهیه اطلس های طبیعی بود که کار تا کنون خوب پیش نرفته و تکلیف ما شرح خدمات بوده که توسط اساتید این مهم تهیه شد.


    دکتر گرکانی افزود: در حوزه مواد خطرناک، سند کمی داشتیم، الان آیین نامه با ۵۴ ماده داریم،  ۵ دستگاه از ورود ترانزیت مواد خطرناک تا امحا و پسماند با تایید وزارت اطلاعات تصویب شد و مراحل این کار قانونمند شده است که هر کسی چه مسئولیتی دارد.


    وی در ادامه گفت: در بحث پایش و ارزیابی، ۳۷۰۰ شاخص از دستگاهها احصا شد و در هیات وزیران مطرح و ابلاغ شد و برای ۱۷ دستگاه، با شاخص تخصصی روبرو هستیم، در بحث آیین نامه ها، آیین نامه ماشین آلات،  سند مدیریت رسانه در بحران، کمک های داخلی و خارجی،  تشکل و بیمه ۲۳ سند و آیین نامه داریم و قبلاً سند و آیین نامه و پروتکل مصوب نداشتیم.


    رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی تصریح کرد: درحال حاضر اسنادی داریم که هرچند نیازمند تکمیل شدن و پایش است، اما مصوب قانونی دارد و می تواند با تکمیل، کارگشا باشد.


   دکتر گرکانی افزود: هنوز در بحث حل مساله،  کشور ورود خوبی نداشته است، خیلی مسائل حل نشده داریم، بحث حوادث و بلایا موضوعات متعدد است، در بحث هشدار سریع سیلاب، هنوز بلاتکلیف هستیم، لایروبی رودخانه های داخل شهرها با کدام ارگان است؟ در هشدار سریع در هواشناسی، مسایل جدی است، مسائل کم هزینه است اما مهم و نیازمند مشارکت بین بخشی است، بحث آتش سوزی در شهر مشخص است، اما در خصوص آتش سوزی در جاده ها بلاتکلیف هستیم.


    وی اظهار داشت: در حوزه حوادث و بلایا، موضوعات متعدد است و تنها با قانون و  برنامه حل نخواهد شد و ما نیاز داریم افراد توانمند و برنامه ریز در حوزه های تصمیم گیری داشته باشیم، وگرنه داشتن برنامه تا زمانی که مسئولین برنامه پذیر نباشند، اثر ندارد.


     وی گفت: امیدواریم طی برنامه هفتم از طرف دانشگاه ها این خواسته به برنامه و بودجه برسد و  برنامه کاهش خطر و مدیریت بحران را درنظر داشته باشند، برنامه کاهش خطر  در ۱۴ مخاطره و اقدامات با حضور دستگاه های مسئول جمع بندی کردیم، و امید است که نگاه کاهش خطر و مدیریت بحران در برنامه هفتم دیده شود.


   دکتر گرکانی گفت: با توجه به اینکه در آستانه برنامه هفتم توسعه هستیم و در حوزه سند تحول سیاست هایی خواهد داشت، سیاست هایی مجمع تنظیم کرده است و  برنامه هفتم فرصت بی‌نظیری است که مدیریت بحران که فراموش شده را باز بینی کنیم. در برنامه هفتم، از طرف دانشگاه به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شود تا برنامه کاهش خطر جدی گرفته شود.


    وی افزود:  ایمن سازی مراکز درمانی بر عهده وزارت راه گذاشته شده و وزارت راه در حد دستورالعمل کارهایی انجام داده، در  وضعیت پاسخ به شرایط بحرانی، با برخی بیمارستان هایی مواجهیم که تاب آوری در عرصه حوادث و بلایا را ندارند و تاب آوری آنها و هزینه برای بیمارستانها مهمتر از  ساختمان های مسکونی است که هزینه بردار هستند.


      وی ادامه داد: خوشبختانه در تولید علم، پیشرو هستیم و امید است در زمینه سلامت در حوادث و بلایا، شاهد ترویج رشته باشیم  و امید است  اسناد و شواهد  با کمک اساتید و محققان به نتایج بهتر و نسخه های برتر تبدیل شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24018
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: