در نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان مطرح شد:
توحید ناب و اخلاص ، رمز ماندگاری نهضت عاشورا
نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان با موضوع " راز ماندگاری و عمق تاثیر نهضت عاشورا" با حضور حجت الاسلام والمسلمین "حمیدرضا شاکرین " و با شرکت اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی در سالن دکتر شاملو دانشگاه برگزار شد.
نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان با موضوع " راز ماندگاری و عمق تاثیر نهضت عاشورا" با حضور حجت الاسلام والمسلمین "حمیدرضا شاکرین " و با شرکت اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی در سالن دکتر شاملو دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین "سید وحید معتمدی " ریاست نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ابتدای این نشست ، ضمن ابراز خرسندی از حضور و استقبال اعضای هیات علمی در جلسات هم اندیشی ، از برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع قیام حسین(ع) نوشته جعفر شهیدی در بخش اساتید خبر داد.
سپس ، حجت الاسلام والمسلمین "شاکرین" استاد حوزه و دانشگاه در جمع اساتیدو نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی ، طی سخنانی با موضوع " راز ماندگاری و عمق تاثیر نهضت عاشورا"، گفت: راز ماندگاری و عمق تاثیر نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) بواسطه توحید و اخلاص ناب امام (ع) و یارانش جلوه گر شد و با توجه به این تعاریف ، باید بدانیم در فرهنگ دینی، "اخلاص" اساسی ترین رکن دین معرفی می شود و هسته سخت دین ، توحید و اخلاص توحیدی است که عاشورا جلوه تامه این مساله است.
وی اظهار داشت: نیت، عمل و اعتقاد مراتب نازله اخلاص ناب است و به همین منظور نام دیگر سوره توحید ، "اخلاص" است و در تمام مراحل قیام امام حسین (ع) و یارانش ، توحید ناب در تصمیم سازی، حرکت، گفتار و رفتار نمایان است.
شاکرین افزود: قیام ابا عبدا..الحسین (ع) از جامعیت عجیب و وجوه متنوعی برخوردار است که با شناخت وجوه آن ، می توان هر لحظه شاهد تاثیرات مثبت و ارزنده ای بود و این تاثیرات را در زندگی کاربردی و عملیاتی نمود ، زیرا حرکت امام تنها یک قیام تاریخی نیست، تنها یک حرکت مسلحانه فرهنگی نیست ، بلکه یک نظام عالی جامع و معرفتی است که با معرفی نور و ظلمت در کنار هم ، می توان کربلا را آئینه تمام نمای اسلام دانست.
وی گفت: در مکاتب گوناگون آمده است که انسان مهمترین ارزشش در انتخاب است که برخی مکاتب غربی نیز ارزش انسان را به انتخاب آن می دانند و با اندکی تامل ، می توان دریافت که انتخاب کربلا با دشواری های خاص زمان خود که امام به آن آگاهی داشتند، انتخاب کردن صحیح و ارزشمند است.
شاکرین افزود: انتخاب خوب داشتن و تصمیم سازی نه تنها برای معصومین بلکه برای افرادی عادی مانند حر نیز اهمیت انتخاب صحیح را نشان می دهد،در بخش رضایتمندی از انتخاب آگاهانه ، کلام حضرت زینب (س) نیز نوعی بیدارسازی وجدان مردم از انحرافات موجود در جامعه است و با این وجوه از کربلا و آگاهی ازسایر وجوه مختلف واقعه عاشورا ، می توان به باور عمیق و تاثیر ماندگار کربلا پی برد.
حجت الاسلام والمسلمین شاکرین در ادامه ، با اشاره به تفسیر شهید مطهری گفت: در اهل سنت هم قیام عاشورا اصالت دینی را تقویت کرده است، تنها اشاره به پیام " اگر دین ندارید و از قیامت نمی ترسید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید" ، بیانگر پیام آزادگی امام حسین (ع) و رهایی از ذلت و نوعی بیدارگری فطرت انسان هاست که گاندی رهبر استقلال هند می گوید " قیام بزرگ من برگ کوچک دفتر عظیم عاشوراست " ، گواه حرکت ارزشمند و تاثیرگذار سیدالشهداست.
وی همچنین، بررسی وجوه قیام کربلا و عملیاتی سازی آن در زندگی امروز را زمینه ساز آگاهی معرفت نسل جدید دانست.
در ادامه نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان ، اساتید دکتر مصلی نژاد از گروه آموزشی فیزیوتراپی، دکتر حسینی از گروه مدیریت توانبخشی، مهندس طهرانی از کانون بازنشستگان، دکتر فلاحی خشکناب معاون فرهنگی - دانشجویی، دکتر طباطبایی از گروه ارگونومی ، به طرح سئوال و مباحثی نظیر ترویج فضای آزاداندیشی امام حسین (ع) در جامعه امروز ، پرهیز از ترویج خرافات و دورماندن ازفضاهای احساسی به دور از معرفت و تعقل و سایر موضوعات پرداختند.
در پایان این نشست ، استاد شاکرین اظهار داشت: پرداختن به بعد عاطفه و شور حسینی باید کنار مباحث معرفتی و دانش افزایی تحقق پیدا کند تا با پیرایه زدایی، از کج فهمی ها و انحرافات مصون بمانیم و به رشد و تعالی حقیقی دست پیدا کنیم.
انتهای پیام /
تهیه خبر: گلرخ