• 1396/05/20 - 18:19
  • - تعداد بازدید: 3515
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

توصیه هایی برای خانواده هایی که والدین سالمند دارند

ما همیشه به سالمندان یا پدر و مادرهایمان به چشم انسان‌های توانمند نگاه می‌کنیم در حالی که پدر و مادرها در سنین بالا دیگر مانند گذشته توانمند نیستند و به استراحت و مراقبت بیشتری نیاز دارند.



   ما همیشه به سالمندان یا پدر و مادرهایمان به چشم انسان‌های توانمند نگاه می‌کنیم در حالی که پدر و مادرها در سنین بالا دیگر مانند گذشته توانمند نیستند و به استراحت و مراقبت بیشتری نیاز دارند.


    حال تصور کنید سالمند نیازمند استراحت به دلیل بیماری همسرش مجبور شود، مراقبت از او را نیز برعهده گیرد، طبیعی است که تنش‌هایی بین این زوج ایجاد شود.


   به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، پایگاه اطلاعات جامع پیشکسوتان و سالمندان بنقل از هفته نامه سلامت ، با ارائه توصیه های زیر ، کاهش تنش ناشی از بیماری های جسمی، روتنی و اجتماعی سالمندان را هدف قرار داده است.


*  فضای خانه را شاد نگه دارید. گاهی لازم است چند ساعت یا چند روزی زوج سالمند را از هم جدا کنید و فرد دیگری وظیفه مراقبت از سالمند بیمار را به عهده بگیرد. این کار باعث استراحت سالمند مراقب می‌شود و به بهبود روابط آنان کمک می‌کند.


*  سالمندان کمی زودرنج هستند و به دلیل بیماری های مزمن و مشکلات مالی ناشی از بازنشستگی و... ممکن است اضطراب داشته باشند و این اضطراب را به همسر خود منتقل کنند. در این مواقع بهتر است فرزندان نیز به پدر و مادر سالمندشان کمک کنند و به آنها اطمینان دهند که کنارشان خواهند ماند.


*  گاهی به دلیل خستگی ممکن است، سالمندان کلمات سرزنش‌آمیز و تحقیرآمیزی به زبان بیاورند که روابط را خدشه‌دار ‌کند و بر آتش خشم و مشاجره دامن بزند. چنین سالمندانی باید ضمن مراجعه به متخصصان مربوطه  ، به خویشتنداری و صبوری دعوت شوند.


*  بیمار را محدود نکنید و از او خواسته‌های غیرمنطقی نداشته باشید. باید شرایط جسمانی و روانی او را در نظر بگیرید.


*  برای مراقبان بیمار و حتی خود بیمار باید تفریحاتی را با توجه به علایق آنها در نظر بگیرید.


*   اجازه دهید بیمار آزادانه درباره هرچه که می‌خواهد، صحبت کند. اگر حرف زدن او را متوقف کنید، ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه‌اش شدت یابد.


*  صرف‌نظر از هر نوع بیماری‌ای ، سعی کنید ارتباط سالمند بیمار را با اجتماع قطع نکنید. دیدن نوه‌ها، دوستان و بستگان تاثیر بسزایی در روحیه او دارد.


*  سالمند بیمار بهتر است کنار خانواده بماند، مگر اینکه واقعا نیاز به بستری در بیمارستان و یا آسایشگاه داشته باشد یا هیچ‌کس قادر به نگهداری از وی نباشد. بلکه دوری سالمند از خانواده باعث تشدید بیماری جسمی و روانی خواهد شد.


*  بعضی از سالمندان بیمار ممکن است از خوردن دارو خودداری کنند. نخوردن دارو وضعیت جسمی و روانی بیمار را بدتر می کند. حتما از اینکه سالمند بیمار دارویش را خورده، مطمئن شوید.


انتهای پیام /

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10522
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: