• 1397/12/10 - 11:43
  • - تعداد بازدید: 5452
  • - تعداد بازدیدکننده: 76
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

جمعی از خیران سلامت، از امکانات بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده " دیدن کردند

جمعی از خیران سلامت، ضمن بازدید از امکانات پزشکی و توانبخشی بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده "، طی نشستی با ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معاون درمان و مدیران این دانشگاه، گفت وگو کردند.


    جمعی از خیران سلامت، ضمن بازدید از امکانات پزشکی و توانبخشی بیمارستان تخصصی توانبخشی " رفیده "، طی نشستی  با ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معاون درمان و مدیران این دانشگاه، گفت وگو کردند.


     به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر"امیرمسعود عرب" رئیس این دانشگاه  در نشست با خیران سلامت، جایگاه بیمارستان توانبخشی رفیده وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را که بعنوان تنها بیمارستان توانبخشی دانشگاهی کشور باید با 80 تخت بستری، نیازهای توانبخشی  مددجویان سراسر کشور را برآورده کند، تشریح کرد.


    وی همچنین ضمن بیان پتانسیل های این بیمارستان تخصصی بلحاظ توانایی علمی متخصصان در سطح گروه های درمانی و توانبخشی بیمارستان و همچنین مدیریتی این مجموعه که همگی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه هستند، به کمبود فضای فیزیکی بعنوان مهمترین دلیل عدم گسترش این بیمارستان تخصصی اشاره کرد.


   دکتر عرب افزود: بیمارستان توانبخشی رفیده، خدمات توانبخشی را بصورت تخصصی و همه جانبه ارائه می دهد ولی موسسات بیمه گر این خدمات (به غیر از فیزیوتراپی) را پوشش نمی دهند، درصورتی که هم اکنون  به استاندارد بسیار خوبی رسیدیم و ضریب اشغال تخت در این بیمارستان 90 درصد است و لیست انتظار شش ماهه نیز دارد، چرا که الان نمونه ای مثل این بیمارستان در کل کشور نداریم تا  به بیماران و نیازمندان، خدمات تخصصی و دانشگاهی توانبخشی با تعرفه های دولتی  بدهد.


    دکتر " فریدون لایقی " رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز در این نشست، با اشاره به نیاز هفت هزار تا هشت هزار تخت توانبخشی در کشور، تعداد تخت های موجود توانبخشی را بسیار ناچیز دانست و گفت: با توجه به آمار بالای تصادفات و حوادث و اینکه هم اکنون هشت هزار بیمار قطع نخاعی در کشور داریم و سالی 300 نفر به این رقم اضافه می شود، چگونه می توانیم با 80 تخت توانبخشی پاسخگوی نیازهای درمانی و توانبخشی این قشر از جامعه باشیم، درصورتی که اگر تخت های توانبخشی در کشور افزایش یابد، بخش اعظم این افراد به جای اینکه در خانه بمانند و تبعات روانی و اجتماعی برای خود و خانواده داشته باشند، به زندگی عادی و جامعه برمی گردند.


    وی همچنین به عنوان جراح که در این بیمارستان، نسبت به انجام اعمال مورد نیاز جراحی اقدام می کند، مثال هایی از موارد جراحی شده که با دریافت خدمات توانبخشی، به زندگی عادی برگشتند و مستقل شدند، بیان داشت و افزود: بسیاری از مراجعان بیمارستان توانبخشی رفیده ، از شهرستان های دور افتاده و استان های محروم کشور هستند که خدمات تخصصی پزشکی و توانبخشی را با کمترین هزینه دریافت می کنند و با توجه به اینکه بودجه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  محدود است، کمک خیران سلامت در این زمینه بسیار کارگشا خواهد بود.


    وی همچنین به نقش پیشگیری در ارتقای سلامتی جامعه و کاهش هزینه های نظام بهداشت و درمان کشور اشاره کرد و اظهارداشت: با آموزش معلولان و افراد کم توان می توان از ایجاد عفونت های مختلف و زخم بستر در این افراد جلوگیری کرد و هزینه های پزشکی، بستری و درمان این افراد در بیمارستان ها را کاهش داد.


    رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده همچنین به وجود بخش مستقل برای بیماران مبتلا به MS در این بیمارستان تخصصی اشاره کرد و افزود: خدمات پزشکی و توانبخشی خاص این بیماران و با توجه به شرایط جسمی و روانی آنان در این بخش ارائه می شود.


    دکتر" بیژن خراسانی " معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در این نشست با اشاره به تاثیرگذاری خدمات توانبخشی در ارتقای سلامت جامعه، مقایسه ای از تعداد تخت های توانبخشی در دیگر کشورهای منطقه و ایران ، و همچنین میزان ناچیز80  تخت توانبخشی نسبت به 120 هزار تخت عمومی در کشورمان داشت.


    وی افزود: این درحالی است که بیمارستان های عمومی نسبت به بیماران ترخیص شده مسئولیتی ندارند، در صورتی که رسیدگی های توانبخشی مانند یک بسته ضروری و مورد نیاز پس از ترخیص بیمار، نقش تعیین کننده در ادامه زندگی مستقل او داشته و این خدمات از هزینه های بعدی بیمار در نظام سلامت می کاهد.


    معاون دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با توجه به نقش توانبخشی در ارتقای سلامتی جامعه، ومواجهه با سونامی توانبخشی در آینده ای نزدیک، گفت: بعضی از کارهای خیر، خلاقیت می طلبد و خیران باید نیازهای ذره بینی را ببینند که دیگران ندیده اند و حوزه توانبخشی نیز از آن مواردی است که گام برداشتن در جهت گسترش آن، از چشم بسیاری از خیران پنهان مانده است، درصورتی که کارهای خاندان خیران لطیفی، اخوان و نظام مافی در حوزه توانبخشی، ثمراتش مستمر و برکاتش ماندگار است.


    دکتر خراسانی افزود: هم اکنون کشور محدود به تهران نیست و باید هموطنان ما در شهرستان ها نیز از خدمات توانبخشی برخوردار شوند و برای دریافت خدمات  توانبخشی به تهران نیایند. دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی می تواند تولیت و پشتیبانی کند و بسته های توانبخشی را در شهرستان ها  ارائه دهد تا ترددها را کاهش داده  و بالطبع هزینه ها را کم کند.


    در ادامه این نشست، با پخش کلیپی، طرح های عمرانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که در جهت افزایش تخت های تخصصی توانبخشی در استان تهران در حال اجراست همچون " توسعه بیمارستان توانبخشی رفیده ، بخش نظام مافی در بیمارستان روانپزشکی رازی ، مرکز توانبخشی بیماران تحت حاد توانبخشی یافت آباد و بیمارستان توانبخشی اخوان در جنوب خیابان ولیعصر تهران "، به خیران معرفی شد.


     خیران شرکت کننده در این برنامه، نیز معتقد بودند که باید دیگر خیران سلامت کشور نیز نسبت به نقش توانبخشی در جامعه آگاه شوند و همانطور که خیران مدرسه ساز و مجمع خیران سلامت، با هم افزایی قدم های بزرگی در جهت رفع نیازهای جامعه برداشتند، خیریه ای با نام و خاص حوزه " توانبخشی " ایجاد شود تا با هم افزایی بتواند در جهت گسترش مراکز و بیمارستان های توانبخشی در اقصی نقاط کشور فعالیت کند.


 



انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: شفیعی - نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 13856
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: