• 1400/06/14 - 18:31
  • - تعداد بازدید: 1619
  • - تعداد بازدیدکننده: 120
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
در سالروز جهانی خیریه ها و خیرین (پنجم سپتامبر)؛

خیران حامی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مورد تقدیر قرار گرفتند

خیران حامی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مراکز درمانی تابعه این دانشگاه، امروز (یکشنبه) همزمان با سالروز جهانی خیریه ها و خیرین (پنج سپتامبر- 14 شهریورماه)، و طی مراسمی با حضور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، مورد تقدیر قرار گرفتند.

   خیران حامی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و مراکز درمانی تابعه این دانشگاه، امروز (یکشنبه) همزمان با سالروز جهانی خیریه ها و خیرین (پنج سپتامبر- 14 شهریورماه)، و طی مراسمی با حضور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، مورد تقدیر قرار گرفتند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، جمع خیران حاضر در این مراسم، از طریق دو موسسه خیریه وابسته به بیمارستان های روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده (مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی)، در اجرای پروژه های عمرانی و تامین مایحتاج بیماران دو بیمارستان و خانواده هایشان مشارکت دارند.


    دکتر امیر صادقی مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت طی سخنانی در  این مراسم، " حس خوب " را نتیجه نیکوکاری ذکر کرد و گفت: حس خوب حاصل از رفتار و فعالیت نیکوکارانه، برای انسان بسیار ارزشمند است.


   وی با اشاره به تاریخچه نامگذاری پنجم سپتامبر (14 شهریورماه) به نام روز جهانی خیریه ها و خیرین، افزود: سازمان ملل متحد در سال 2012 میلادی، این روز را که مقارن با سالروز درگذشت مادر ترزا  است، به عنوان روز جهانی خیریه نام گذاری کرده است. و این نامگذاری به منظور به رسمیت شناختن نقش نیکوکاری در فرونشاندن بحران‌های خانمان سوز و رنج افراد در سراسر دنیا و ارج نهادن به تلاش‌های سازمان‌های خیریه و افراد نیکوکار برای کمک به آسیب دیدگان و نیازمندان است.


    دکتر صادقی تصریح کرد: در فرهنگ ایرانی – اسلامی ما نیز افراد بنام و نیکوکاری داریم که می توانیم سالروز درگذشت آنان را به عنوان روز ملی خیریه ها و خیرین نامگذاری کنیم.


    وی سپس به معرفی اداره کل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت پرداخت و با نمایش اسلاید، ساختار این اداره کل و چشم انداز تشکیلات آن را تشریح کرد.


    مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، در مورد مشارکت های پایدار حداکثری و تجربه جهانی در این بخش سخن گفت و شفافیت در فعالیت ها را یکی از اصول کار ذکر کرد.


    وی با اشاره به کار داوطلبانه که بخشی از فعالیت خیران را شامل می شود، از راه اندازی سامانه ای برای ثبت کارهای داوطلبانه و رزومه اجتماعی خیران خبر داد.


    دکتر صادقی بر نیازسنجی منظم و ثبت شده تاکید کرد و افزود: ثبت و تقسیم بندی نیازها، دسترسی و کمک رسانی سریعتر را امکانپذیر می کند.


    وی با توضیحی در خصوص چگونگی مشارکت های اجتماعی در دنیا، مشارکت افراد شاخص در حوزه های مختلف علمی، هنری و ... (سلبریتی ها) ، و استفاده از کمپین های بزرگ و الگوبرداری از آنها جهت جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی را توصیه کرد و یادآور شد که در ایران نیز می توان مشارکت افراد شاخص کشور در کمک به نیازمندان را جلب کرد.


    وی آموزش نسل جوان کشور در این خصوص را لازم دانست و افزود: چه بهتر بود که نمایندگان دانشجویان نیز در کنار خیران قرار می گرفتند و حتی در دانشگاه ها، یک واحد درسی به این موضوع اختصاص داشت تا نسل آینده کشور، فعالیت های نیکوکارانه را آموزش دیده و با آگاهی در این جهت قدم بردارد.


    دکتر صادقی همچنین به تجربه جهانی در تشکیل مراکز توانبخشی برای افراد آسیب دیده اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد مراکز توانبخشی برای بیمارانی که پس از یک دوره بیماری و درمان، در این مراکز مستقر می شوند تا بتوانند از نظر جسمی و روانی بازتوانی شوند، بسیار حائز اهمیت است.


*****


   دکتر مسعود فلاحی رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم به همه خیران شرکت کننده که اکثرا سابقه همکاری 20 ساله با مرکز روانپزشکی رازی (امین آباد) دارند، سالروز جهانی خیریه ها و خیرین را تبریک گفت.


    وی افزود: هر چند که خیران بزرگ سلامت انتظار تقدیر و تشکر از جانب مسئولان دانشگاه را ندارند، اما تصمیم گرفتیم تا به مناسبت سالروز خیریه ها و خیرین، نشستی با یکدیگر داشته و ضمن قدردانی از خدمات خیران بزرگوار، از راهنمایی و توصیه های نیکوکاران استفاده کنیم.


   وی سپس طی گزارشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را معرفی کرده و با ارائه اطلاعات و چگونگی فعالیت مراکز درمانی وابسته به این دانشگاه که دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده از جمله آنها هستند، به معرفی دو موسسه خیریه حامی بیماران در این دو بیمارستان پرداخت.


   رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه، فهرستی از مهمترین پروژه های عمرانی احداث شده توسط خیرین موسسه خیریه حمایت از بیماران روانی امین آباد طی چند سال اخیر را ارائه داد و گفت: مطمئنا بدون حضور خیران و کمک های آنان در مرکز روانپزشکی رازی، این پروژه های عمرانی به سرانجام نمی رسید و این جدای از مشارکت و کمک بزرگواران خیر در تامین مایحتاج روزانه بیماران این مرکز روانپزشکی و خانواده های آنان است.


   دکتر فلاحی همچنین به فعالیت های خیرخواهانه کانون های خیریه دانشجویی دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: این کانون های خیریه که زیر نظر معاونت فرهنگی و دانشجویی فعالیت می کنند، با مراجعه به مناطق محروم جنوب شهر تهران و کوره های آجرپزی و ارائه خدمات توانبخشی، سلامت روان و مشاوره های خانوادگی، تحصیلی، تهیه مایحتاج و یا اعطای کمک های بلاعوض نقدی به خانواده های بی بضاعت و کم درآمد این مناطق، در راستای کمک به همنوع و پیشگیری از آسیب های اجتماعی ساکنان این مناطق فعالیت می کنند.


*****


  در ادامه، برخی از خیران حاضر در این نشست، نقطه نظرها و پیشنهادهای خود را در ارتباط با چگونگی توسعه فعالیت های خیرخواهانه مطرح کردند.


   خیران، مشارکت نسل جوان در امور خیرخواهانه و جایگزینی آنان با نسل فعلی نیکوکاران که میانگین سنی بالای 50 سال را دارند، لازم دانستند.


    نیکوکاران با اعلام آمادگی برای کمک در هر زمینه ای، نیازسنجی و استفاده از همه توانمندی افراد بصورت نقدی، غیرنقدی، بهره گیری از تخصص ها و مهارت های افراد نیکوکار را یادآور شدند.


    خیران همچنین آگاهی از اطلاعات شفاف و درست از وضعیت نیازمندان را ضروری دانسته و افرودند که با توجه به نیازهای مددجویان، می توان از همه توانمندی افراد نیکوکار استفاده کرد.


*****


    حجت الاسلام والمسلمین افشاری مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه نیز در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از خدمات همه خیران، گفت: دانشگاه عرصه های مختلفی دارد و بیمارستان های تابعه دانشگاه، یکی از بخش های این مجموعه هستند و خیران می توانند در عرصه های دیگر هم به کمک دانشگاه بیایند.


    وی با نقل قول روایتی از پیامبر گرامی اسلام ، افزود: براساس این روایت، پیامبر اکرم (ص) برای ارزش خدمات در سطح جامعه، ضریب قرار می دهند و باید دید که ضریب تاثیرگذاری در سلامت اجتماعی، از نظر پیامبر اسلام چقدر است؟


   وی با اشاره به ضرایب تاثیرگذاری خدمات که از کم به زیاد، متفاوت خواهد بود، اظهار داشت: پیامبر گرامی برای خدمات در محیط های علمی، بالاترین ضریب تاثیرگذاری را قائل شدند و با توجه به اینکه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ماهیتی متفاوت با دانشگاه های علوم پزشکی دارد، حمایت خیرخواهانه از فعالیت های علمی و تخصصی آن نیز بسیار ارزشمند خواهد بود.


   حجت الاسلام والمسلمین افشاری با بیان مثالی در عرصه فناوری دانشگاه، تصریح کرد: فناوران می توانند با بهره گیری از دانش و تخصص خود، تجهیزات کمک توانبخشی برای افراد معلول بسازند، اما برای پیشبرد این هدف، نیاز به حمایت های مادی افراد خیر دارند و کمک نیکوکاران در عرصه فناوری که نتیجه آن کمک به افراد نیازمند جامعه است، بسیار حائز اهمیت بوده و ارزش بالایی نزد خداوند متعال خواهد داشت.


    وی افزود: البته گاهی مجموعه دانشگاهی، این عرصه ها را به خیران معرفی نمی کنند و خیران نیز فکر می کنند که بیشترین نیاز در بخش های بیمارستانی و مراکز درمانی است.


    وی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که با فعالیت بخش مشارکت های اجتماعی دانشگاه، خیران با عرصه های مختلف دانشگاه آشنا شده و با حمایت از این عرصه ها، در نهایت به نیازمندان جامعه کمک کنند.


*****


    در ادامه، دکتر فلاحی رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن تقدیر از خیران حامی دانشگاه که در امور عمرانی و تهیه مایحتاج بیماران و خانواده های آنان مشارکت داشته و طی سالها یار و همراه مدیریت مراکز درمانی و دانشگاه بودند، ابلاغیه رئیس دانشگاه به جمعی از این نیکوکاران به عنوان هیات امنای موسسه خیریه حمایت از بیماران روانی امین آباد را اعطا کرد.


    در پایان این مراسم، با حضور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه و مسئول اجرایی خیریه بیمارستان رازی، و با اهدای لوح و تندیس دانشگاه، از خدمات خیران آقایان هاشم سلیمی آشتیانی، وحید میرفارسی، طالقانی، داودی، مهندس سیدمرتضی جلالی، دکتر مطهری، دکتر علیخانی، حبیب اله ادبیان، روحی، لطیفی، رمضانی، علیرضا یاری، مهندس خوش لهجه، دکتر باباپور، دکتر رضایی، دکتر صمدی، دکتر ابراهیمی و مهندس خرسندی و خانم ها شهین فدوی، دکتر  ماندانا قاسمی و نسرین قره باغیان، تشکر و قدردانی شد.




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20214
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: