• 1397/06/07 - 15:33
  • - تعداد بازدید: 4097
  • - تعداد بازدیدکننده: 91
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت: پروتکل های مددکاری اجتماعی با همکاری تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بازنگری می شود

مشاور معاون وزیر بهداشت و رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت امروز (چهارشنبه) در دومین روز از همایش " توجیهی – آموزشی مددکاری جامعه ای با رویکرد اجتماعی شدن نظام سلامت " که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است، گفت: پروتکل های مددکاری اجتماعی با همکاری تمامی مسئولان ادارات مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بازنگری می شود.


    مشاور معاون وزیر بهداشت و رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت امروز (چهارشنبه) در دومین روز از همایش " توجیهی – آموزشی مددکاری جامعه ای با رویکرد اجتماعی شدن نظام سلامت " که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است، گفت: پروتکل های مددکاری اجتماعی با همکاری تمامی مسئولان ادارات مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بازنگری می شود.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکترسید " محمدحسین جوادی " در سخنرانی خود تحت عنوان " مددکاری جامعه ای با رویکرد اجتماعی شدن نظام سلامت " به پروتکل های موجود در حرفه مددکاری اجتماعی اشاره کرد و نتایج ارزشیابی انجام شده از اجرای پروتکل ها در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را اعلام کرد.


    دکتر جوادی ، مبانی ارزشیابی انجام شده براساس شاخص های تعیین شده را بیان داشت و مبنای گزارش گیری را از جمله مباحث آموزشی این کارگاه ، ذکر کرد.


   وی گفت که انتظار اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت برای سال 97 ، اجرای پروتکل ها ، ارزیابی و اعلام نتایج آن جهت بررسی محتوای آنها و همچنین برگزاری چهار کارگاه آموزشی پیش بینی شده و اجرای دستورالعمل هایی است که از سوی اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت به دانشگاه ها ابلاغ می شود.


   وی تاکید کرد که اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت محتوای آموزشی و هزینه برگزاری کارگاه های آموزشی را به دانشگاه ها ارائه می دهد.


   رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت همچنین برنامه های این اداره را تشریح کرد و گفت: توسعه گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی مددکاری اجتماعی در دانشگاه های سراسر کشور از جمله برنامه های این اداره است همانطور که هم اکنون راه اندازی گروه آموزشی مددکاری اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و راه اندازی مرکز تحقیقات مددکاری اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در دست اجرا هستند.


    وی افزود: با مذاکره ای که با دکتر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت انجام شده ، درصورت موافقت دانشگاه ها ، مشکلی از نظر معاونت آموزشی وزارت بهداشت وجود ندارد.


    دکتر جوادی ، توسعه خدمات مددکاری اجتماعی در شبکه بهداشت کشور را از دیگر برنامه های اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت ذکر کرد و گفت: ما برخی از خدمات خود را می توانیم به بهورزان و کارشناسان بهداشت مناطق مختلف آموزش بدهیم و در نظر داریم تا در آموزش پزشکان و پرستاران نیز آموزش مددکاری اجتماعی گنجانده شود.


   وی با ارائه اولین و آخرین تعریف مددکاری اجتماعی در جهان ، فرآیند مددکاری جامعه ای را توضیح داد و موضوع " مشارکت " را اساس مددکاری جامعه ای خواند .


   وی در مورد هدف اصلی در کار با جامعه گفت: رسانیدن جامعه به وضعیتی است که وضعیت خود را بشناسد و برای گره گشایی تلاش کند، چرا که با توجه به مشکلات اجتماعی و آسیب های اجتماعی موجود ، کارفردی ، ما را به هدف مطلوب نمی رساند چون مددکاری فردی با گروهی متفاوت است ، همانطور که مددکاری گروهی با جامعه ای متفاوت است و توسعه اجتماعی و برنامه ریزی اجتماعی با مددکاری جامعه ای محقق خواهد شد.


   وی با طرح این سئوال که هر یک از مددکاران اجتماعی در محیط کار خود ، چه پروژه جامعه ای را می توانند اجرا کنند؟ افزود: برنامه مددکاری جامعه ای می تواند کوتاه مدت ، میان مدت و یا بلندمدت باشد اما محور کار مددکاری اجتماعی ، مشارکت اجتماعی مردم است و دولت نیز بعنوان ناظر و پشتیبان فعالیت خواهد کرد.


   دکتر جوادی همچنین از اصول و ارزشهای مددکاری جامعه ای ، فرضیه های مددکاری جامعه ای ، نقش های مددکار اجتماعی در کار با جامعه و روش های مددکاری جامعه ای گفت .


   وی ، رشد و توسعه محلی را یکی از اصلی ترین روش های مددکاری جامعه ای دانست و ویژگی ها و اهداف آن را نیز برای شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی توضیح داد.


     لازم به ذکر است، نشست توجیهی – آموزشی " مددکاری جامعه ای با رویکرد اجتماعی شدن نظام سلامت "، از روز گذشته (سه شنبه- ششم  شهریورماه) ، با حضور  معاونان امور اجتماعی و امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آغاز شد و با برگزاری دو پنل تخصصی ، سخنرانی های علمی و کاربردی و همچنین ، بخش کارگاهی و عملی ، نشست پرسش و پاسخ و ارائه نقطه نظرهای شرکت کنندگان و بیان تجارب موفق از سوی آنان ، به کار خود پایان داد.


   در این نشست دو روزه که به همت اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت و با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد ، حدود ۷۰ تن از مسئولان مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور شرکت کردند تا کارکرد مددکاری جامعه ای و همکاری های بین بخشی و درون بخشی در توسعه حمایت های اجتماعی از بیماران نیازمند سراسر کشور را مورد توجه و تبادل نظر قرار دهند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12516
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: