• 1396/03/05 - 11:06
  • - تعداد بازدید: 3546
  • - تعداد بازدیدکننده: 81
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، نسبت به انحراف ستون فقرات در میان دانش آموزان هشدار داد

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با هشدار نسبت به انحراف ستون فقرات و اختلالات اسکلتی عضلانی در میان دانش آموزان ، آمادگی این انجمن را برای آموزش خانواده ها و پیشگیری از این اختلالات ، اعلام کرد.



   رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با هشدار نسبت به انحراف ستون فقرات و اختلالات اسکلتی عضلانی در میان دانش آموزان ، آمادگی این انجمن را برای آموزش خانواده ها  و پیشگیری از این اختلالات ، اعلام کرد.


    دکتر "محمدعلی محسنی بندپی " در گفت وگو با رسانه ها، با توضیح در مورد ساختار ستون فقرات که از بلوکهای استخوانی ، دیسک های میان مهره ای و قوس های طبیعی در نواحی مختلف آن تشکیل شده و عصب سیاتیک که یکی از اعصاب بزرگ اندام تحتانی بدن است ، افزود: اگر حفاظت از ستون فقرات بگونه ای انجام شود که مهره ها و قوس ها در جای درست خود بمانند و فشار وارده بر دیسک های میان مهره ها به حد معمول باشد، اختلالات بروز نکرده و فرد با درد و ناراحتی روبه رو نخواهد شد.


    وی تصریح کرد:  اما اگر فشار معمول بر دیسک های میان مهره ها و عصب سیاتیک ، بیشتر از حد معمول باشد ، کم کم فشار به عصب سیاتیک سبب خواهد شد که فرد ، دردهای گزگز شونده در اندام تحتانی را احساس کند و وقتی عصب سیاتیک کاملا تحت تاثیر قرار بگیرد ، درد جدی تر خواهد شد.


    وی با اشاره به اینکه کودکان ، سرمایه های هر کشور محسوب می شوند و توجه دولت ها و بخصوص سیاستمداران حوزه بهداشت و درمان بر سلامتی آنان را می طلبد ، اظهارداشت: کودکان بیشتر اوقات خود را در سه محیط " منزل ، مدرسه و فضای میان منزل و مدرسه " می گذرانند که باید در این سه محیط ، اصول پیشگیری از آسیب های مربوط به آن محیط ، رعایت شود.


    رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران افزود: در مسیر میان منزل و مدرسه ، بحث نوع و وزن کوله پشتی که دانش آموز آن را حمل می کند ، بسیار جدی است و انجمن فیزیوتراپی ایران با کمال اشتیاق می تواند برنامه مفصلی را با همکاری صدا و سیما برای آموزش خانواده ها ، جهت انتخاب نوع مناسب کوله پشتی و چگونگی استفاده صحیح از آن اجرا کند.


    دکتر محسنی بندپی با اشاره به این نکته که نوع مناسب کوله پشتی دانش آموزان ، کمترین فشار را به ستون فقرات آنان وارد می کند ، تاکید کرد:  وزن کوله پشتی ، اصل دوم در پیشگیری از اختلالات ستون فقرات است بطوری که وزن هر کوله پشتی ، باید کمتر از ده درصد وزن  استفاده کننده آن باشد و متاسفانه این در حالی است که هم اکنون ، دانش آموزان با ستون فقرات نازک و در حال رشد ، تحت تاثیر وزن زیادی از تجمع دفترچه ها و کتاب های درسی هستند که هر روز با خود در مسیر منزل به مدرسه حمل می کنند.


******


نتایج آخرین تحقیق بر روی پنج هزار کودک مدرسه ای:  20 درصد کودکان ایرانی از  کمر درد رنج می برند


     رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران همچنین در بخش دیگری از این گفت وگو، به نتایج یک تحقیق علمی بر روی پنج هزار کودک مدرسه ای در سال 2007 میلادی اشاره کرد که مقاله آن در مجله ای آمریکایی به چاپ رسید و تاکنون بیشترین رجوع را از جانب محققان و متخصصان در جهان داشته است و براساس آن ، 20 درصد کودکان ایرانی از کمردرد رنج می برند ، ضمن آنکه منشاء بسیاری از کمردرد های دوران بزرگسالی نیز از مشکلات دوران کودکی ناشی خواهد شد.


     وی افزود: حتما هر چه سریعتر باید ساز و کار درستی برای این مشکل اندیشیده شود و فرهنگ نادرست حمل و نقل حجم زیادی از کتب و نوشت افزار  توسط دانش آموزان ، استفاده نادرست از کوله پشتی و استفاده از کوله پشتی های غیراستاندارد ، اصلاح شود.


    دکتر محسنی بندپی تاکید کرد: اگر ما بخواهیم به سلامت کودکان بپردازیم ، باید به فیزیوتراپی در جامعه اهمیت دهیم و خوشبختانه با تفاهم نامه ای که بزودی انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با آموزش و پرورش امضا خواهد کرد، می توانیم تمامی کودکان را غربالگری کنیم و آنهایی که در معرض خطر و مستعد ابتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی هستند ، و بلحاظ صافی کف پا، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری یا قوس های کمری، قوز ناحیه پشت و یا حتی از انحرافات جانبی رنج می برند، را در همان مرحله اول شناسایی کرده و با توجه به شرایط هر یک و شدت و ضعف اختلال ، آموزش های لازم به دانش آموزان و خانواده های آنان داده شود و یا آنان را به مراکز درمانی مربوطه ارجاع دهیم.


    وی افزود:  پیش از اینکه این قبیل دانش آموزان به نارسایی های جدی اختلالات عضلانی اسکلتی برسند باید تحت نظر باشند و اقدامات پیشگیری برای آنان انجام شود ، چرا که تنها با یک تغییر و آموزش ساده به کودکان، می توان از آسیب های جدی که ممکن است تا بزرگسالی همراهشان باشد ، پیشگیری کرد.


     رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، در پایان این گفت وگو  خاطرنشان کرد که با انجام آموزش همگانی در زمینه " چگونگی نشستن صحیح دانش آموزان پشت نیمکت های مدرسه، وضعیت درست درس خواندن و انجام تکالیف و ... " ،  می توان به صورت جدی از بروز اختلالات عضلانی اسکلتی در کودکان که آینده سازان کشور هستند، پیشگیری کرد.


انتهای پیام /


تنظیم خبر: نعیمی پور   

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 10244
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: