به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی: کاردرمانی، الحاق اولیه فرد به جامعه را بهتر از دیگران انجام می دهد
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در مراسم گشایش بیست و دومین کنگره کاردرمانی ایران گفت: برغم تصور برخی ، کاردرمانی ، الحاق اولیه فرد به جامعه را بهتر از دیگران انجام می دهد و کاردرمانگر می تواند نقش خود را بعنوان آخرین درمانگر در توانبخشی اجتماعی بخوبی ایفاء کند.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز (چهارشنبه) در مراسم گشایش بیست و دومین کنگره کاردرمانی ایران گفت: برغم تصور برخی ، کاردرمانی ، الحاق اولیه فرد به جامعه را بهتر از دیگران انجام می دهد و کاردرمانگر می تواند نقش خود را بعنوان آخرین درمانگر در توانبخشی اجتماعی بخوبی ایفاء کند.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر "محمد کمالی" افزود: در سالهای اخیر همه اقدامات با هدف " آموزش بهداشت و ارتقای سلامت " نشان می دهند که مبارزه با فقر، رفع آسیب های اجتماعی ، فراهم کردن دسترسی ها، مناسب سازی ها و ... در ارتقای سلامت نقش دارند.
وی در عین حال اظهارداشت: بسیار ارزشمند است که کاردرمانگران طی سالهای اخیر، فعالیت خود را به سمت افراد عادی آوردند چرا که در بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی ، توانبخشی افراد عادی راهگشا خواهد بود و در واقع همانطور که متخصصان کاردرمانی گفتند، حیطه کاربرد این رشته ، از نوزادی تا سالمندی است .
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: بنظر می آید که کاردرمانی می تواند با خلاقیت و ایده پردازی ، به رفع نیاز جامعه برسد و این پتانسیل ، شاید در کاردرمانی بیشتر از رشته های دیگر باشد. همانطور که کاربرد هنر در حیطه توانبخشی ، از طریق کاردرمانی امکانپذیر است.
دکتر کمالی تاکید کرد: کاردرمانی ، فضای فکری و دیدگاهش را به جامعه وارد کند و نقش خود را در سلامت اجتماعی جامعه که نیازمند آن است ، ایفاء نماید.
وی به برنامه امضای تفاهم نامه سه جانبه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با سازمان فناوری و مرکز تحقیقات مخابرات اشاره کرد و گفت: در قالب این تفاهم نامه ، در پی این هستیم که چه فناوری هایی را می توان در مورد سالمندان ، و افراد کم توان استفاده کنیم.
وی افزود: مرجعیت در میان دانشگاه ها و کسب رتبه در این محدوده ، مهم نیست بلکه چقدر این مرجعیت علمی به جامعه منتقل می شود، مهم است ، که امیدوارم این هدف ، در حوزه کاردرمانی اتفاق بیافتد.
******
پرفسور " حسن عشایری ": پزشکان، بویژه متخصصان اطفال باید نقش کاردرمانی را در نوروساینس، پررنگ ببینند
پرفسور " حسن عشایری " استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی ایران بعنوان یکی از مدعوین کنگره کاردرمانی ایران، با اشاره ای به فعالیت کاردرمانی در کشورهای پیشرفته و مقایسه آن با کشورمان گفت: پزشکان ، بویژه متخصصان اطفال باید نقش کاردرمانی را در نوروساینس ، پررنگ ببینند.
وی افزود: متاسفانه آنچه در پزشکی بخصوص حوزه اطفال ، مطرح است باید بازنگری شده و نقش کاردرمانی در کنگره های نورولوژی و اطفال نشان داده شود.
دکتر عشایری با تاکید بر اینکه مخالف دارو درمانی نیست ، اظهارداشت: در کشورهای پیشرفته ، کاردرمانگر و روانشناس در خط اول درمان کودک با اختلال روانی است و روانپزشک در مرحله آخر این مسیر قرار دارد ، اما در ایران ، اینطور نیست.
وی افزود: کاردرمانی باید بتواند حتی کاردرمانی را فراتر از توانبخشی ببیند.
******
دبیر علمی کنگره کاردرمانی ایران، شعار این کنگره را مطابق با هدف آن ذکر کرد
دکتر" هوشنگ میرزایی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و دبیرعلمی کنگره کاردرمانی ایران نیز طی گزارش کوتاهی از روند شکل گیری این کنگره علمی، گفت: کنگره با شعار " کاردرمانی و ارتقای سلامت ، فناوری و حیطه های جدید " ، اهداف اصلی ارتقای سلامت جامعه را مدنظر دارد بطوری که ارتقای دانش حوزه کاردرمانی که از گستردگی بالایی در حیطه پزشکی و توانبخشی برخوردار است و توجه به استفاده از فناوری و حیطه های جدید مطابق با نیازهای روز جامعه ، اهداف این کنگره را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به دریافت 300 مقاله در محورهای تعیین شده از سوی دبیرخانه کنگره ، افزود: کمیته علمی کنگره با همکاری چهار داور متخصص ضمن بررسی مقالات رسیده ، تعداد یک صد مقاله را برای ارائه بصورت سخنرانی و 116 مقاله برای ارائه بشکل پوستر را انتخاب کرد که طی سه روز کار کنگره در دو سالن اصلی و سه سالن فرعی مورد توجه شرکت کنندگان خواهد بود.
دکتر میرزایی همچنین اظهارداشت: 16 پانل تخصصی با حضور اساتید مجرب در حیطه پزشکی – توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود .
وی افزود: امسال برای اولین بار 15 امتیاز بازآموزی برای تمامی متخصصان حوزه توانبخشی و پزشکان عمومی شرکت کننده در کنگره در نظر گرفته شده است و پزشکان متخصص شرکت کننده نیز از 10 امتیاز بازآموزی برخوردار می شوند.
گفتنی است ، بیست و دومین کنگره " کاردرمانی ایران " از امروز (چهارشنبه) به مدت سه روز به همت انجمن علمی کاردرمانی ایران و با همکاری گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این دانشگاه برگزار شده است.
بیش از 20 شرکت تولیدکننده و واردکننده تجهیزات کمک توانبخشی ، پزشکی و ورزشی با برپایی غرفه در نمایشگاه جانبی این کنگره ، توانمندی خود در حوزه سلامت را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده اند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور
تهیه و تنظیم عکس: مظلومی ، قنبری