• 1395/02/28 - 14:37
  • - تعداد بازدید: 2442
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی: اساتید، علل و عوامل عدم همکاری های بین بخشی در کشور را بررسی کنند

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیات علمی ، از محققان و دانش پژوهان رشته های مختلف بویژه علوم انسانی خواست تا علل و عوامل عدم همکاری های بین بخشی و سازمانی در کشور که از موانع بزرگ توسعه فناوری های سلامت محور است، مورد بررسی قرار دهند.


  رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیات علمی ، از محققان و دانش پژوهان رشته های مختلف بویژه علوم انسانی خواست تا علل و عوامل عدم همکاری های بین بخشی و سازمانی در کشور که از موانع بزرگ توسعه فناوری های سلامت محور است، مورد بررسی قرار دهند.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، پیش از سخنان دکتر" حمیدرضا خرم خورشید " در این خصوص که محور اصلی سخنانش بود، حجت الاسلام والمسلمین " وحید معتمدی " مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ، تنها راه نجات کشور را توجه به اقتصاد مقاومتی با مولفه هایی که مدنظر مقام معظم رهبری است ، دانست.


   وی توجه به اقتصاد مقاومتی در تمامی بخش های پژوهشی ، آموزشی و فرهنگی را لازم دانست و افزود: با اقتصاد مقاومتی، تولید محصول از علم و اقتصاد درون زا می توانیم کشور را در مقابل حوادث خارجی ، بیمه کنیم .


   سپس ، ریاست دانشگاه ، ضمن تبریک به مناسبت ایام شعبانیه و سوم شعبان ولادت منجی عالم بشریت ، و خشنودی از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و هم اندیشی در دانشگاه علوم بهزیستی، به مبحث " عدم همکاری بین بخشی و سازمانی در کشور " به عنوان یکی از مشکلات بزرگ توسعه فناوری های سلامت محور پرداخت.


   دکتر " حمیدرضا خرم خورشید " با اشاره به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  جایگاه بررسی این مشکل در کل کشور، به دلیل وجود دپارتمان های مختلف علوم انسانی ، و ارتباط آنها با حوزه سلامت است ، گفت: هزینه این تحقیق کشوری ، از سوی سیاستگذاران و برنامه ریزان کشور تامین می شود .


   وی اظهارداشت : سیاست های اعلام شده مقام معظم رهبری نشان می دهد که ایشان روی " فناوری " تاکید بسیار دارند، و تمام مسئولان به این بخش توجه کردند و این فرصتی است که به عهده قشر تحصیلکرده  است و در واقع متولی فناوری ، نخبگان و خبرگان کشور هستند و نباید این فرصت را از دست بدهیم .


   دکتر خرم خورشید با طرح این سئوال که " ما چرا نیاز به فناوری و اقتصاد مقاومتی داریم ؟ " ، افزود: تحریم های گسترده ، کاهش رشد جمعیت ، وجود دانشگاههای نسل اول و دوم ، عدم کفایت اعتبارات دولتی در رابطه با مسایل آموزشی ، تحقیقات و فناوری ، و مشکلات اقتصادی ، از جمله مشکلات کنونی کشور ماست .


   رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، " توسعه منابع انسانی ، توسعه زیرساختهای فیزیکی ، توسعه و اصلاح بسترهای مرتبط با قوانین و مقررات ، تجاری سازی منابع فناوری و همکاری بین بخشی "  را از جمله راهکارهای توسعه فناوری عنوان کرد.


   وی در همین ارتباط ، گفت که از ترم گذشته کورس دو واحدی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی جهت آشنایی آنان با حوزه فناوری و تاکید بر همکاری بین بخشی ، توسط اینجانب و دکتر حسینی گذاشته شده  و امیدواریم با همکاری دیگر اساتید ، این آموزش ها گسترش یابد.


   وی در تعریف " همکاری بین بخشی " ، اظهارداشت: همکاری بین بخشی ، زمانی محقق می شود که دو یا چند سازمان ذینفع ، منابع خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند مشکل یا گروهی از مشکلات را که هیچ یک به تنهایی قادر به حل آن نیستند ، با یکدیگر حل کنند.


   دکتر خرم خورشید افزود:  ضرورت دارد تا به " ماهیت چند بعدی فناوری " توجه شود چرا که طیف وسیعی از رشته ها در این بخش درگیر هستند ، همچنین به " ناکافی بودن منابع یک سازمان برای رسیدگی به این مسایل و نیل به اهداف مربوطه " توجه شود چون کل اعتبارات فناوری وزارت بهداشت در سال گذشته ، زیر صد میلیارد تومان بود  و این نشان می دهد که منابع، کم است.


   وی ادامه داد: " فراگیر و معظم بودن اهداف در اسناد بالادستی " مورد توجه قرار گیرد چون لازمه انجام هر کاری ، آگاهی از مهمترین اسناد بالادستی همچون نقشه جامع کشور، نقشه جامع سلامت ، برنامه های پنجساله و سیاست های مقام معظم رهبری در ارتباط با سلامت و بهداشت ، می باشد .


   وی در باره مزایای همکاری های بین بخشی نیز گفت: " افزایش آگاهی شرکت کنندگان در مورد سازمان خود ، امکان ارائه راه حل های مختلف توسط سیستم های ارزشی مختلف ، فراهم شدن فضای گفت وگو "  از جمله مزایای همکاری بین بخشی است.


   وی در عین حال تفاوت سازمانها را از جمله فاکتورهای مورد توجه دانست و افزود: " تفاوت در فرهنگ های سازمانی ، تفاوت در دموگرافی ، وظایف ، فرآیندها در رابطه با فعالیتهای سازمان " در جلوگیری از همکاری بین بخشی ، نقش دارند .


   وی با اشاره به اینکه در این بخش ، هم اینرسی داریم و هم کارهایمان کند پیش می روند ، گفت: وجود مشکلاتی همچون " عدم توافق در مورد هدف مشترک به دلیل تنوع اهداف فردی و سازمانی ، عدم برقراری ارتباط به دلیل تفاوت در زبان حرفه ای ، تفاوت در فرآیندهای درونی هریک از سازمانها ، اشکال در جلب اعتماد ، عدم انسجام گروه همکار در عین محفوظ ماندن اتونومی و اشکال در برقراری ارتباط به واسطه زیاد بودن فاصله مکانی "  ، سبب عدم همکاری های بین بخشی می شوند.


   وی به انواع همکاری به صورت رسمی و شبکه های ارتباطی اشاره کرد و درخصوص کارآیی همکاری ها ، افزود: می توان همکاری بین بخشی را براساس شاخص های فرآیند و فرآیندمحور، بررسی کنیم و هم می توانیم شاخص های نتایج و در واقع ، نتیجه محور عمل کنیم و همکاری را مورد بررسی قرار بدهیم.


   دکتر خرم خورشید در توضیح این بخش ، گفت: " تعهد ، مشارکت های مردمی ، ارتباطات ، کار مشترک و قابلیت اعتماد " از جمله شاخص های فرآیند و " بهبود ارائه خدمات ، بهبود محیط زیست ، افزایش دانش و... ، و عوامل زمینه ای مانند علل تاریخی ، اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی و فیزیکی و تفاوت های قومی " به عنوان شاخص های نتایج محور مطرح هستند.


   رییس دانشگاه علوم بهزیستی ، " دوام همکاری بین بخشی " را در " تصمیم گیری بر مبنای نتایج ، توازن میان چشم انداز کوتاه و بلند مدت ، اشراف بر سیستم ، و برقراری ارتباطات اجتماعی خوب " دانست و افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا ، انستیتو های خاص هماهنگی و همکاری بین دانشگاهها و مراکز علمی ، ایجاد می شود.


   وی مجددا در پایان سخنانش ، از اساتید و اعضای هیات علمی دعوت کرد تا  در انجام تحقیقات جامعی در خصوص " ایجاد و تقویت همکاری های بین بخشی " کمک کنند.


*****


   در ادامه نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیات علمی ، دکتر " مسعود فلاحی خشکناب " به مبحثی در خصوص " سمت و سوی فناوری " پرداخت که می تواند در تعیین حیطه کار برای علاقه مندان مثمر ثمر باشد.


   وی گفت که در تکنولوژی دارویی ، " نگرش فردی در درمان دارویی ، اختصاصی عمل کردن داروها ، حرکت از داروهای شیمیایی به سمت بیوتکنولوژی و داروهای زیستی ، حرکت روشهای غیرتهاجمی ، کم کردن تعداد دفعات مصرف دارو، استفاده از تکنیک نانو، داروهای هوشمند و واکسن ها "  مورد توجه است.


   به گفته وی ، " روشهای تشخیص قطعی تر ، روش های تشخیص کمتر تهاجمی ، کیت های تشخیص اختصاصی ، اشعه های بی خطر ، روش های آزمایشگاهی " ، تکنولوژی های تشخیصی را تشکیل می دهد ضمن آنکه در این زمینه ، " مراقبت " نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


   وی افزود: " انواع مانیتورینگ وضعیت حیاتی ، درمان از راه دور ، مراقبت از راه دور، تشخیص ساده و آسان ، خود مراقبتی و وجود سیستم های هشداردهنده به بیمار ، پزشک و پرستار " در مراقبت نقش دارند.


   وی همچنین گفت، " درمانهای سریع تر ، کم تهاجمی تر با عوارض کمتر، مراجعه کمتر ، درما سرپایی ، حرکت از درمانهای غیرزیستی به درمان زیستی ، استفاده از سلولهای خودی و بنیادی ، ساخت اعضا از سلولهای خود فرد ، ژن درمانی ، درمان زودهنگام ، گرایش درمان رباتیک ، تجهیزات پزشکی و توانبخشی ، تجهیزات کم تهاجمی تر ، تجهیزات بدون ایجاد حساسیت ، تجهیزات سبک تر و کوچکتر ، تجهیزات درمانی دقیق تر با کاربرد راحت تر، تجهیزات هوشمند و وایرلس ، تجهیزات آزمایشگاهی و رادیولوژی ، تجهیزات رباتیک ، و کنترل از راه دور " ، مباحث مورد توجه در تکنولوژی های درمان هستند.


   بگفته دکتر فلاحی ، " ژنتیک و مهندسی ژن ها ، پروتومیکس ، سل تراپی ، مهندسی بافت ، نانو تکنولوژی ، ایمونولوژی ، بیوانفورماتیک و شبیه سازی ، کامپیوتر و رباتیک ، فناوری اطلاعات و تله مدیسین " ، از جمله علوم تکنولوژیک می باشند.


*****


در ادامه نشست هم اندیشی اساتید و اعضای هیات علمی ، شرکت کنندگان نظرها و پیشنهادهایی در ارتباط با سخنان دکتر خرم خورشید و یا در تایید گفته هایشان ، بیان داشتند.


   دکتر " دالوندی " از اعضای هیات علمی و مدیرگروه پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی ، مهمترین مشکل کشور را " نیروی انسانی " دانست که خلاق بار نیامده است .


   وی گفت که بحث آموزش و تربیت ، در بحث ما اثرگذار است . تجربه کشورهای پیشرفته مانند آمریکا و ژاپن نشان می دهد که رفتار تیمی و کار جمعی ، باید از خانواده آغاز شود.


   وی همچنین ، " عدم شفافیت اقتصادی ، عدم پرداخت و مالیات گریزی ، دسترسی به رانت و تبدیل منابع دولتی به رانت ، دست به یکی کردن با شرکت های خارجی ، عدم دسترسی به زیرساخت های مناسب اینترنتی ، کمبود تبادلات بین المللی ، حل مشکل بازاریابی و ورود تکنولوژی به درون خانواده ها و فقدان بانک های اطلاعاتی لازم " را از جمله موانع در مسیر دانشگاههای نوآور و کارآفرین ذکر کرد.


*****


   دکتر " حسینی " مدیر گروه توانبخشی دانشگاه و اعضای هیات علمی ، از ریاست دانشگاه خواست تا کورس های مربوط به آشنایی با حوزه فناوری را برای دانشجویان کارشناسی هم بگذارند تا از همان ابتدا ، دانشجویان با این مباحث آشنا شوند.


    وی همچنین با اشاره به عدم وجود سیستم و نظام نوین نوآوری در کشور ، افزود: بانک ها ، مراکز رشد و دانشگاهها ، در این نظام نوین نوآوری ، نقش اساسی دارند .


   وی در پایان سخنانش ، ابراز امیدواری کرد ،  در مطالعه  و تحقیق در خصوص علل و عوامل عدم همکاری بین بخشی در کشور ، کمک کند.


*****


   دکتر " یونسی " ، از اعضای هیات علمی روانشناسی دانشگاه ، درجه خودشیفتگی جامعه ایران را بالا دانست و تاکید کرد که یکی از آفت های بزرگ در کارهای تیمی و گروهی ، خودشیفتگی است. و این به احساس ناامنی ، که در آن " عدم اعتماد " هم  وجود دارد، برمی گردد.


   وی توصیه کرد که بجای اجرای یک سری طرحهای پژوهشی در زمینه همکاری بین بخشی ، طرح های پژوهشی کیفی در میان اقشار مختلف مردم انجام شود تا میزان خودشیفتگی و عوامل آن بررسی شود.


   وی افزود: می توان از خود مردم ، استفاده کنیم و از آنان بخواهیم که چه کار کنند . شاید علل تاریخی دارد ، بهرحال می توان با اجرای این پژوهش کیفی ، علل خودشیفتگی را پیدا کرد.


*****


   دکتر " حاتمی زاده " از دیگر اساتید دانشگاه نیز با اشاره به سیستم ارزشیابی ها در دانشگاهها و سیاست های دولت ، گفت : باید سیاست های مدون دولت و سیستم ارزشیابی دانشگاهها در راستای همین هدف ( همکاری بین بخشی و کار گروهی ) باشد و همکاری در تمام ابعاد اجتماعی ، روانی و اقتصادی ، احساس  برد و پیروزی را در این همکاری ها ایجاد کند.


   در پاسخ به سخنان ایشان ، دکتر خرم خورشید گفت ، این صحبت که برای بقا باید تمام توان را روی موارد ارزشیابی و سیاست های ابلاغی گذاشت ، اشتباه است .  چرا که من معتقدم پنج تا ده درصد از توان جسمی و علمی را می توان به موارد ارزشیابی ها  اختصاص داد.


*****


   یکی دیگر از اساتید نیز با اشاره به تجربه خود از کارهای تیمی و گروهی و پیشرفت در روشهای درمان و جراحی ، در راستای مباحث ارائه شده در خصوص همکاری های بین بخشی ، پیشنهاد کرد ، بیمارستان رفیده  برخی از فعالیت ها را با همکاری دیگر بیمارستانهای دانشگاهی انجام بدهد.


*****



انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 8493

تصاویر

کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: