• 1399/10/23 - 13:36
  • - تعداد بازدید: 2257
  • - تعداد بازدیدکننده: 89
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در اولین نشست شورای سیاستگذاری مشارکت های اجتماعی مطرح شد؛

رئیس دانشگاه: مشارکت خیران به سمت حوزه های آموزشی، دانشجویی و پژوهشی هدایت شود

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تشکیل شورای سیاستگذاری مشارکت های اجتماعی و برگزاری اولین نشست آن به عنوان رئیس شورا، بر هدایت مشارکت خیران به سمت حوزه های آموزشی، دانشجویی و پژوهشی تاکید کرد.

    رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تشکیل شورای سیاستگذاری مشارکت های اجتماعی و برگزاری اولین نشست آن به عنوان رئیس شورا، بر هدایت مشارکت خیران به سمت حوزه های آموزشی، دانشجویی و پژوهشی تاکید کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر حمیدرضا خانکه در ابتدای این نشست، که با شرکت رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه، مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دو تن از اعضای هیات علمی و روسای مراکز پزشکی و توانبخشی تابعه دانشگاه به عنوان اعضای شورا، برگزار شد، از دکتر فلاحی رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه و دکتر دانشمند رئیس مرکز روانپزشکی رازی که در بازگشایی و فعالیت مجدد خیریه این مرکز، تلاش کردند، تشکر کرد.


    دکتر خانکه افزود: دفتر خیریه رازی باید عرصه ایجاد مشارکت افراد نیکوکار را ایجاد کرده و تسهیل کننده فرآیندهای مشارکت باشد، ضمن آنکه با جلب اعتماد خیران، جنبه های اجتماعی مشارکت ها را به افراد نیکوکار بیشتر نشان بدهد.


   وی تصریح کرد: با نیت خیری که وجود دارد و با همکاری همکاران در مرکز رازی، امیدوارم خیرات و نذورات مردم بیشتر به سمت امور آموزشی و پژوهشی هدایت شوند و فقط به تهیه و توزیع مواد غذایی خلاصه نگردد.


   رئیس دانشگاه، تکمیل و تحویل بخش ایثار مرکز روانپزشکی رازی از سوی خیر بیمارستان ساز را به دبیرخانه مشارکت ها و دفتر خیریه رازی سپرد تا با جلب مشارکت ایشان، نسبت به تحویل بخش ایثار اقدام شود و دانشگاه نیز بتواند سریعا تجهیز آن را آغاز کند.


*****


   در ادامه این نشست، دکتر مسعود فلاحی خشکناب رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه و دبیر این شورا در سخنانی لزوم تشکیل شورای سیاستگذاری مشارکت های اجتماعی را تشریح کرد و گفت: برای اجرای سیاست ها و برنامه های هماهنگ و یکپارچه در دانشگاه و مراکز تابعه، نیاز به این شورا داشتیم تا نظرها را به صورت واحد و منسجم به برنامه های اجرایی تبدیل کنیم.


   وی همچنین از ترکیب اعضای این شورا گفت که به ریاست رئیس دانشگاه، دبیری رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی، و عضویت مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دو عضو هیات علمی دانشگاه و روسای مراکز تابعه تشکیل شده است و مباحثی مانند " ظرفیت های موجود، وضعیت فعلی، نحوه ساماندهی و آئین نامه شورای سیاستگذاری " را به عنوان دستورجلسه این نشست مطرح کرد.


   دکتر فلاحی، به بیان اطلاعات جمع آوری شده از وضعیت فعالیت خیریه ها در خارج از کشور، فعالیت موسسات نیکوکاری در داخل کشور، و همچنین، حوزه فعالیت نیکوکاران که در برخی از دانشگاه های کشورمان همچون دانشگاه تهران یا دانشگاه های آزاد و پیام نور، به حوزه های  آموزشی، دانشجویی، تحقیقات، عمرانی و رفع نیازهای دانشگاه ها نیز وارد شده اند، پرداخت.


   رئیس دبیرخانه مشارکت های اجتماعی دانشگاه، گزارش اقدامات انجام شده و میزان کمک های نقدی وغیرنقدی جمع آوری شده از طریق دفتر خیریه بیمارستان روانپزشکی رازی طی دو ماه و نیم گذشته را ارائه داد و افزود: طی این مدت با دکتر لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز درباره دایر کردن دفتر خیریه در بیمارستان رفیده گفت وگو شده و ان شاالله تا قبل از سال جدید، دفتر خیریه این بیمارستان نیز راه اندازی خواهد شد.


*****


   در ادامه، دکتر رضا دانشمند رئیس مرکز روانپزشکی رازی طی سخنانی بر لزوم هماهنگی مسئولان مرکز رازی با اعضای دفتر خیریه بیمارستان روانپزشکی رازی تاکید کرد و گفت: به دلیل ضرورت آگاهی دفتر خیریه از نیازهای بیمارستان و هدایت خیرات از سوی دفتر خیریه به سمت رفع نیازهای بیمارستان، کارگروه مشارکت های بیمارستان را همچنان فعال نگه داشتیم تا نیازهای بیمارستان را به اطلاع دفتر خیریه برساند.


   وی همچنین، دایر کردن نمایندگی های دفتر خیریه بیمارستان رازی در خارج از بیمارستان را لازم دانست و افزود: فعالیت خیریه، جنبه های فرهنگی نیز دارد، ضمن آنکه نگاهمان به فعالیت خیریه می بایست از شیوه های سنتی به شیوه های جدید ارتباطی نیز تغییر کند، چرا که جلب مشارکت نسل جدید خیران و نیکوکاران با شیوه های جدید امکانپذیر است.


*****


   دکتر حسن رفیعی عضو هیات علمی دانشگاه و از اعضای این شورا نیز در سخنانی با اشاره به جلسه ای که با مجمع خیران کشور داشته، پیشنهاد مجمع خیران برای فعالیت های خیریه دانشگاه، مبنی بر تاسیس مجموعه ای تحت عنوان " بنیاد حامیان دانشگاه " را مطرح کرد.


   وی در همین راستا، گفت: سطح " بنیاد "، بالاتر از خیریه است، و سبب می شود که حیطه فعالیت خیرخواهانه تحت عنوان " بنیاد " از گستردگی بیشتری برخوردار باشد و در قالب بنیاد، امکان مشارکت های مردمی در امور آموزشی، پژوهشی،  دانشجویی و ... ، بهتر اجرا خواهد شد.


*****


   دکتر محمدی عضو هیات علمی دانشگاه و از اعضای این شورا با ابراز تمایل برای همکاری در تاسیس بنیاد، اظهار کرد: از قبل، اساسنامه ای برای تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه تهیه شده است و براساس این اساسنامه، بنیاد دارای اختیارات وسیعی است.


   وی برای موفقیت درچگونگی تعامل با خیران در قالب بنیاد، پیشنهادهایی مبنی بر اعطای درجه افتخاری و یا ارائه خدمات حیطه دانشگاه به خیران بدون هزینه و بصورت ویژه را مطرح کرد.


*****


   دکتر موسویان رئیس کلینیک نظام مافی، نظر موافق خود را با استقرار دفتر خیریه در این کلینیک اعلام کرد و در عین حال،  از راه های تشویقی و جلب مشارکت نیکوکاران استقبال کرد.


   وی همچنین پیشنهاد داد: بانک اطلاعاتی از خیران داشته باشیم تا با آگاهی از حیطه مشارکت افراد نیکوکار و براساس نیازهای مراکز و دانشگاه، بتوانیم از نیکوکارانی که رفع این نیازها در حیطه مشارکت آنان است، کمک بگیریم.


   دکتر موسویان با اشاره به مشارکت شهرداری منطقه 5 برای رفع نیازهای کلینیک نظام مافی، از اعضای شورا خواست تا به مشارکت خیران و نیکوکاران حقوقی نیز توجه داشته باشند و این بخش را هم در برنامه ریزی ها برای جلب مشارکت در نظر بگیرند.


*****


   دکتر مطلبی رئیس کلینیک اسماء نیز در سخنان کوتاهی، با ابراز خوشحالی از رویکرد جدیدی که درجلب مشارکت های مردمی وجود دارد، نظر موافق خود با اعمال مشوق هایی برای جلب مشارکت خیران و آمادگی کلینیک اسماء برای هرگونه همکاری در این زمینه را اعلام کرد.


*****


   حجت الاسلام والمسلمین افشاری مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه این نشست، ضمن تشکر از دکتر رفیعی و دکتر فلاحی که در این بخش زحمت کشیدند، در خصوص مورد اول از دستور جلسه که مربوط به ظرفیت های موجود در دانشگاه است، به فعالیت دانشجویان در تشکل خیریه دانشجویی طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: فعالیت خیرخواهانه این تشکل در فرهنگ سازی و انسان سازی نسل جوان بسیار مهم و قابل توجه است.


   وی همچنین، استفاده از دیگر مشارکت های داخل دانشگاه را مورد توجه قرار داد و افزود: همکاران دانشگاه نیز می توانند در بخش هایی که علاقه مند باشند، مشارکت کنند و در واقع، می توان گستره مشارکت ها را اعلام کرد تا براساس آن، گروه های مختلف از همکاران یا دانشجویان با توجه به توانایی علمی یا اجرایی، در بخش های اعلام شده، مشارکت کنند.


   حاج آقا افشاری، ضمن تاکید بر هویت بخشی به این بخش وحفظ کرامت انسانی افراد نیکوکار، نشان دادن عواطف و احساسات محبت آمیز به نیازمندان و درماندگان جامعه و حتی بیماران بستری در بیمارستان رازی که نیازمند محبت دیگران هستند را بخشی از اعمال خیرخواهانه دانست که افراد خیر و نیکوکار می توانند با نیت خیر، نسبت به انجام آن اقدام کنند.


   وی درپایان سخنانش، پیشنهاد داد که برای چگونگی مشارکت افراد نیکوکار در عرصه های فرهنگی، خدماتی و ... دستورالعمل هایی داشته باشیم تا فعالیت در این عرصه ها دچار ناهماهنگی و پراکندگی نشود.


*****


   در پایان این نشست، دکتر فلاحی با جمع بندی از سخنان اعضای شورا، بر انتظارات خیران در مقابل خدمات خیرخواهانه شان تاکید کرد و ارائه خدمات درمانی و توانبخشی از سوی دانشگاه به آنان را مناسب دانست.


    وی، " لزوم وجود فهرستی از نیازهای دانشگاه و مراکز" را مطرح کرد و " ایجاد بانک اطلاعاتی از اسناد بالادستی (مانند تفاهم نامه وزیر بهداشت با اوقاف)، بانک اطلاعاتی از موسسات خیریه و مردم نهاد که می توانند با دانشگاه همکاری کنند، تقسیم فعالیت ها، استفاده از مشاور رسانه ای دانشگاه برای جلب همکاری رسانه ها در این بخش، تربیت نیروی متخصص خاص این حوزه، همکاری واحد IT برای آماده کردن بانک اطلاعات مورد نیاز این بخش، استفاده از جلسه هم اندیشی اساتید و یا گردهمایی دانشجویی جهت معرفی فعالیت ها و جلب مشارکت گروه های مختلف " را پیشنهاد داد.


   دکتر خانکه رئیس این شورا نیز پیشنهاد داد: بخش اعظم فعالیت های خیرخواهانه به دانشجویان اختصاص یابد تا نسل جوان با نیازها و مشکلات جامعه بیشتر آشنا شوند و با مشارکت در جهت رفع نیازها، ضمن تاثیرگذاری بیشتر این فعالیت ها، سبب رشد و پرورش این قشر نیز بشود.



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 18236
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: