• 1400/07/18 - 09:59
  • - تعداد بازدید: 1662
  • - تعداد بازدیدکننده: 96
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

رئیس کلینیک توانبخشی اسماء، پیشنهاد "راه اندازی مرکز سالمندی در این کلینیک" را مطرح کرد

رئیس کلینیک پزشکی – توانبخشی اسماء، همزمان با هفته گرامی داشت سالمندان، ضمن برگزاری گردهمایی به همین منظور و با حضور مدیر اداره سلامت شهرداری منطقه 6 و معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران، پیشنهاد « راه اندازی مرکز سالمندی در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء را مطرح کرد.

   رئیس کلینیک پزشکی – توانبخشی اسماء، همزمان با هفته گرامی داشت سالمندان، ضمن برگزاری گردهمایی به همین منظور و با حضور مدیر اداره سلامت شهرداری منطقه 6 و معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران، پیشنهاد « راه اندازی مرکز سالمندی در کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء را مطرح کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، در این نشست که تحت عنوان " بررسی توانمندی های مرکز اسماء جهت ارائه خدمات به سالمندان " برگزار شد، مدیران توانبخشی و پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، نمایندگان بسیج جامعه پزشکی دانشگاه و دفتر خیریه مرکز، و نمایندگان بخش های مختلف کلینیک اسماء همچون بینایی سنجی، گفتاردرمانی، روانشناسی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، شنوایی شناسی، مددکاری اجتماعی و متخصص اطفال، نیز شرکت داشتند.


    دکتر مطلبی در توضیح پیشنهاد خود افزود: بخشهای مختلفی در این مرکز فعالیت دارند که هر یک می توانند مشکلی از مشکلات سالمندان جامعه را کم کنند. بخشهای فیزیو تراپی، روانشناسی بالینی، شنوایی شناسی، و بینایی سنجی در این مرکز فعالیت دارند که می توانند با ارائه خدمات تخصصی، به سالمندان کمک کنند.


   وی اظهارداشت: منطقه شش شهرداری تهران که کلینیک اسماء در آن واقع شده است، بیشترین ساکنان سالمند و جمعیت بازنشستگان نسبت به دیگر مناطق در کل تهران را دارد و هدف از تشکیل این جلسه ، اطلاع رسانی از انواع خدماتی است که کلینیک اسماء می تواند به سالمندان منطقه ارائه بدهد.


   وی ابراز امیدواری کرد که در هماهنگی با شهرداری و سازمان بازنشستگی و ارتباط این سازمانها با کلینیک اسماء، بتوانیم آگاهی لازم را به سالمندان ساکن در منطقه بدهیم تا خدمات مورد نیازشان را از  کلینیک اسماء  که یک مرکز تخصصی دانشگاهی است، دریافت کنند.


   دکتر مطلبی با اشاره به افزایش روزافزون جمعیت سالمندان که پیش بینی شده تا 20 سال آینده، 33 درصد جمعیت کشور را شامل خواهد شد، افزود: این زنگ خطری است که باید به آن توجه شود و نگاه به سالمندی باید تغییر کند، سالمندی دوره ناتوانی نیست، بلکه نیازمندی هایی دارد که اصلا نشانه ضعف نخواهد بود.


    وی تاکید کرد که دوره سالمندی سرشار از دانش و اطلاعات است. سالمندی نیاز به مدیریت دارد. کسانی که با سالمند در ارتباط هستند، باید سالمند را مدیریت کنند و چه بسا که این کار باعث ارتقای آنان شود.


    دکتر مطلبی تصریح کرد: باید این نگرش تغییر کند که سالمندان، باری برای جامعه محسوب می شوند. اگر ما بتوانیم به این سمت برویم که مشکلات سالمندان را مشکلات خودمان ببینیم، خیلی سریع و گسترده می توانیم مشکلات را حل و مدیریت کنیم.


    رئیس کلینیک پزشکی و توانبخشی اسماء در پایان سخنانش، آمادگی این کلینیک برای ارائه انواع خدمات مورد نیاز به سالمندان را اعلام کرد و افزود: راه اندازی یک مرکز سالمندان در کنار خدماتی که در این کلینیک ارائه می شود، می تواند به ارتقای کیفیت زندگی سالمندان کمک کند.


*****


   در ادامه، دکتر فرزین عضو هیات علمی روانشناسی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی طی سخنانی، با اشاره به اهمیت روانشناسی به عنوان یکی از نیازهای اصلی سالمندان، گفت: اهمیت روانشناسی سالمندان به حدی است که می توان این خدمات را به اندازه خدمات سلامت جسمی، حائز اهمیت دانست.


   وی افزود: مسائل روانشناختی، ممکن است در رفتار، خواب، میزان تمرکز و حتی در عملکرد سالمندان و خیلی از مسائل دیگری که مربوط به سلامت جسمی آنان می شود، تاثیر داشته باشد.


   دکتر فرزین تصریح کرد که تحقیقات ثابت کرده، اختلالات روانشناختی مخصوصا طیف اختلالات افسردگی باعث بوجود آمدن یک سری اختلالات حتی در سلامت فیزیکی سالمندان می شود و  با کاهش توانمندی فیزیکی، فرد سالمند باید بتواند خودش را منطبق با شرایط کند که این مساله، باعث بوجود آمدن افسردگی و اضطراب در او خواهد شد


    وی با اشاره به وابستگی سالمندانی که با همسرشان زندگی می کنند، گفت: ممکن است که سالمندی خودش سالم باشد، اما همسرش دچار ناتوانی سالمندی شده باشد که باید از او ‌مراقبت کند و در این شرایط نیز او نیاز به همفکری و کمک دارد.


   این متخصص روانشناسی، مرگ عزیزان، دوستان و بستگان هم سن و سال سالمندان را یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر سلامت روان سالمندان ذکر کرد و افزود: در اینگونه موارد نیز سوگ همراه با مراقبت روانشناختی، به سالمندان کمک خواهد کرد، ضمن آنکه مدیریت تعارض های خانوادگی که در سن و سال سالمندی، امکان بروز اضطراب یا افسردگی را ایجاد می کند، لازم و ضروری است.


   بگفته وی، نیازهای روانشناختی سالمندان که می توان برای آنها برنامه ریزی کرد، عبارتند از "  داشتن هدف برای زندگی ( معمولان در جامعه ، سالمندان کنار گذاشته می شوند)،  سالمندان باید با ذهن و توانشان کار کنند، داشتن حلقه اجتماعی ثابت، داشتن ارتباط با افراد نزدیک، ارتباط فردی و میان فردی بین خانواده و بستگان و دوستان نزدیک، ابراز هیجان در سالمندان، تامین امنیت سالمندان چه از نظر فیزیکی و چه از نظر هیجانی " .


*****


    در ادامه این نشست، خادم معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با اعلام ارائه مجوز جهت ارائه خدمت به سالمندان در منزل گفت: طبق دستورالعمل صادره، خدمات افرادی که از سالمندان در منزل نگهداری می کنند، توسط سازمان بهزیستی خریداری می شود.


    وی همچنین در مورد لزوم پیشگیری و برنامه ریزی جهت رفع مشکلات جامعه در آینده نیز مطالبی را بیان کرد.


    سپس، دکتر اسماعیل زاده  مدیر اداره سلامت شهرداری منطقه 6 ، در سخنان کوتاهی، آمادگی این اداره را جهت اطلاع رسانی گسترده در سطح منطقه و هماهنگی با سراهای محله، برای آگاهی سالمندان از خدمات کلینیک اسماء که به سلامت جسمی و روانی – اجتماعی آنان کمک می کند، اعلام کرد.


    در ادامه، سقایت نماینده بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در سخنانی، جهت حفظ کرامت سالمندان، پیشنهاد " ارائه خدمات در منزل و پیگیری خانه به خانه (ذیل طرح شهید سلیمانی) " را مطرح نمود.


    دکتر امین اجلی رئیس اداره پرستاری این دانشگاه نیز  پیشنهاد " راه اندازی تریاژ توانبخشی " را ارائه داد و این فعالیت را در پیشگیری و توانبخشی سالمندان بسیار حائز اهمیت دانست.


    وی چهار درجه ارزیابی سالمندان در تریاژ توانبخشی را با درجه بندی وضعیت جسمی بیماران در تریاژ  اورژانس های مراکز درمانی مطابقت داد و برای هر یک از شرایط جسمی و روانی سالمندان، خدمات خاص آن شرایط را تعریف، و توضیح داد.


   دکتر اجلی، همچنین پیشنهاد کرد که این طرح با همکاری شهرداری های مناطق و بهزیستی استان تهران از محلات کوچک بصورت پایلوت آغاز شود تا با رفع نقاط ضعف آن، اجرای آن در مناطق و شهرها گسترش یابد.


   در ادامه این نشست، نمایندگان واحدهای تخصصی کلینیک اسماء نیز به اعلام توانمندی های تخصصی بخش های خود و چگونگی ارائه خدمت به سالمندان پرداختند.




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: عزیزیان - نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 20577
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: