• 1401/11/18 - 17:38
  • - تعداد بازدید: 974
  • - تعداد بازدیدکننده: 202
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

رئیس گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی، عقد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را پیشنهاد داد

رئیس گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران، امروز (سه شنبه) در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، عقد تفاهم نامه همکاری با دانشکده سلامت اجتماعی این دانشگاه را پیشنهاد داد.

   رئیس گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران، امروز (سه شنبه) در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، عقد تفاهم نامه همکاری با دانشکده سلامت اجتماعی این دانشگاه را پیشنهاد داد.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر سیدحسن امامی رضوی طی سخنانی در این نشست، گفت: ظرفیت های همکاری دو مجموعه می تواند در قالب تفاهم نامه همکاری تنظیم شده و به صورت فعال، موارد آن مورد پیگیری قرار بگیرد، چرا که هم افزایی ما می تواند اثربخشی بیشتری در این حوزه داشته باشد.


   وی همچنین پیشنهاد جلب مشارکت سازمان ها و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت اجتماعی را مطرح و برگزاری نشست های سه جانبه و یا انعقاد تفاهم نامه با مراکز علمی و تحقیقاتی دیگر و تربیت نیروی متخصص بیشتر برای بخش SDH (عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ) و راه اندازی رشته " پزشکی اجتماعی "  را به مسئولان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی پیشنهاد کرد.


    وی، معرفی کوتاهی از اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران و سوابق علمی و اجرایی هر یک داشت و در مورد فعالیت های این گروه، به برگزاری سمپوزیوم های علمی و مستندسازی آنها در قالب کتب منتشر شده از سوی فرهنگستان علوم پزشکی ایران اشاره کرد و گفت: مستندسازی نتایج سمپوزیوم ها، امکان مراجعه و بهره برداری محققان به مباحث علمی این نشست ها را فراهم کرده است.


    وی همچنین برگزاری نشست های علمی و تخصصی پیرامون مسایل روز و انعکاس نتایج آنها در جامعه و شرکت در نشست های مشترک  با مراکز و مجامع فعال در زمینه سلامت اجتماعی همچون دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را از دیگر فعالیت های این گروه تخصصی ذکر کرد.


    دکتر امامی رضوی، بحث سلامت اجتماعی را از جمله مسایل حائز اهمیت در نظام سلامت دانست که به عنوان یک موضوع بین بخشی، بر سلامت جسمی و روانی جامعه تاثیرگذار است، اما کمتر به آن پرداخت شده و از اجزای مغفول مانده نظام سلامت می باشد.


    در این نشست،" دکتر مسعودی فرید، دکتر نصرتی نژاد، دکتر ناصحی، دکتر باهر، دکتر پوررضا، دکتر فرخی، دکتر وثوق و دکتر کبیر " اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز حضور داشتند که هر یک نقطه نظرات و پیشنهادهای خود برای همکاری این گروه با دانشکده سلامت اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را مطرح کردند.


*****


   در ادامه این نشست، دکتر کبیر عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی کشور، با تاکید بر اینکه همه متخصصان حاضر در نشست بر مفاهیم مربوط به حوزه سلامت اجتماعی مسلط هستند، گفت: اما آنچه که حائز اهمیت است، کاربست عملیاتی و اجرایی این مفاهیم در نظام شبکه سلامت است.


   وی به مشکلات نظام شبکه اشاره کرد و افزود: برغم وجود بسیاری از خدمات مراقبتی درون این شبکه، مهمترین مشکل آن، نداشتن راهکارهای مداخله ای برای پشتیبانی از سلامت اجتماعی است. و اگر این اتفاق بیافتد، می توان مشکلات را سطح بندی کرد و با توجه به توانمندی مراکز و سازمان های حمایت کننده، مدل هایی طراحی و راهکارهای اجرایی آن تدوین شود.


   دکتر کبیر، هماهنگی بین بخشی و تهیه و تدوین بسته های آموزشی مربوط به حوزه سلامت اجتماعی برای بهورزان را مورد تاکید قرار داد و توجه به این حوزه را در سیاستگذاری پزشک خانواده، لازم دانست.


*****


    در ادامه این نشست، دکتر وثوق عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران طی سخنانی به اهمیت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH) به عنوان بخشی از حوزه سلامت اجتماعی اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه آینده است، اما آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که چگونه می توان هماهنگی و یا ارتباط بین همه دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ایجاد کرد.


   وی افزود: دو موضوع مهم که پیامدهای اجتماعی ببار می آورند، بحث پزشک خانواده و دارویار است که باید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به این موضوعات بپردازد.


   دکتر وثوق همچنین در ارتباط با برنامه های مشترکی که دو مجموعه دانشگاه و فرهنگستان می توانند با هم همکاری و اجرا کنند، به جمع آوری اسناد و تاریخچه اقدامات انجام شده در نظام سلامت و نتایج آنها و همچنین، اتصال آنها به کاربست سیاستگذاری اشاره کرد، ضمن آنکه برگزاری دوره های مشترک آموزشی کوتاه مدت حرفه ای و مهارتی را مفید دانست.


*****


    دکتر پوررضا از دیگر اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی نیز در سخنانی، گفت: یکی از معضلاتی که سلامت اجتماعی را دامن می زند، عدم شایسته سالاری است که سبب ایجاد مشکل در اجرای برنامه ها می شود، چرا که بدلیل عدم شایستگی مجریان برنامه ها، معضل اجتماعی بوجود می آید.


    وی افزود: با توجه به اینکه این موضوع به سلامت اجتماعی کاملا مرتبط است، و منابع در اختیار سازمان هاست، لذا باید سازمان های سالم داشته باشیم تا عملکردها و رویکردهای سالم را نیز شاهد باشیم.


    وی همچنین تاکید کرد که نباید تامین سلامت اجتماعی را فقط در حیطه مسئولیت دولت بدانیم و چون سلامت اجتماعی مربوط به همه آحاد جامعه است، بنابر این باید مردم نیز خودشان در این موضوع نقش داشته باشند.


    دکتر پوررضا افزود: باید جامعه نسبت به جنبه های مختلف سلامت اجتماعی حساس شود و برای تحقق این هدف، باید با متولیان اصلی سلامت اجتماعی در وزارت کشور، دادگستری، وزارت بهداشت، دانشکده های علوم اجتماعی و صدا و سیما جلساتی مانند این نشست را برگزار کنیم و این ایده به سطح جامعه تسری پیدا کند.


*****


    دکتر باهر عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز در سخنان کوتاهی گفت که همه این نظرات و پیشنهادهای خوب در این نشست ها مطرح می شود ولی مجریان برنامه ها، به این نظرها توجه نمی کنند و در واقع، شایسته سالاری و سپردن امور به افراد آگاه و کاردان، می تواند نتیجه مطلوب داشته باشد.


*****


   دکتر ناصحی از دیگر اعضای گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران، به چگونگی اثرگذاری این بحث ها در جامعه اشاره کرد و گفت: سلامت اجتماعی، جزئی از ارکان سه گانه سلامت است و چون دانش متخصصان در این خصوص کافی نیست، کمتر هم به آن می پردازند، ولی به تازگی مشخص شده، زمینه سلامت روان که سلامت جسمی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد، سلامت اجتماعی است.


    وی به مشکلات ریشه ای در حوزه سلامت اجتماعی پرداخت و افزود: سیاست گذاری ها در پیشگیری اولیه و ثانویه مسایل مختلف است که باید برای هریک برنامه داشته باشیم. ضمن آنکه باید به آسیب شناسی در سه سطح  سیاستگذاری، ساختاری و فرایندی، توجه کنیم.


    وی، " تهیه بانک اطلاعاتی از اقداماتی که تاکنون انجام شده، تقویت شاخص ها و ابزارهای اندازه گیری سلامت اجتماعی و بومی سازی ابزارهای خارجی، توجه به تقسیم بندی سلامت اجتماعی در جامعه مثلا سلامت اجتماعی زنان و کودکان مانند دیگر ابعاد سلامت این اقشار مورد توجه باشد، تقسیم بندی طبقاتی جامعه، توجه به مشکلات قضایی، محیط زیست و حوزه اعتیاد که ارتباط مستقیم با سلامت اجتماعی دارد، مباحث نابرابری و بی عدالتی، بحث حکمرانی، مسایل اقتصادی، بحث پیرشدن جمعیت و مهاجرت " را مورد تاکید قرار داد.


*****


    در ادامه، دکتر فرید عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز همکاری فرهنگستان و دانشگاه را در سه حیطه بیان کرد و گفت: حمایت طلبی، حیطه ای است که می توان با برگزاری نشست های مشترک با سیاستگذاران و برنامه ریزان، به اجرای آن کمک کرد. دومین حیطه، بازاریابی اجتماعی است که دو مجموعه می توانند برای اجرای آن، با سازمان صدا و سیما، برنامه ای را داشته باشند و حتی آموزش و پرورش را هم مشارکت بدهند.


    "تقویت ارائه دهندگان خدمت"، حیطه سوم  مورد نظر دکتر فرید بود که در این ارتباط نیز اظهار داشت: ما اگر فیلد سلامت اجتماعی برای آموزش دانشجویان و یا آموزش خودمراقبتی به مردم داشته باشیم، می توانیم نتایج خوبی را بدست بیاوریم که این با همکاری دانشگاه های بزرگ سطح تهران امکانپذیر خواهد بود.


   در پایان این نشست، متخصصانی که بصورت آنلاین در نشست شرکت کرده بودند، دعوت به مشارکت فعال در تبادل نظر بین اساتید شدند که دکتر محمدحسین جوادی در ارتباط با حوزه سلامت اجتماعی، گفت: مشکلات جدی که هم اکنون در حوزه حمایت های اجتماعی وجود دارد، انتقال زنجیره فقر از نسلی به نسل بعد است که حتی تا سه نسل هم مشاهده شده است. و تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که با حمایت اجتماعی از کودکان، می توان این زنجیره فقر را قطع کرد و برای تحقق این هدف، می توان از ظرفیت خوبی که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بلحاظ رشد و پرورش کودکان، مددکاری اجتماعی و ... وجود دارد، بمنظور ارتقای سلامت اجتماعی استفاده کرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم گزارش: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25417
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: