• 1401/08/12 - 13:24
  • - تعداد بازدید: 995
  • - تعداد بازدیدکننده: 217
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیر پنل پیامدهای اجتماعی کووید ۱۹ در دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19:

رصدخانه اجتماعی، فرصتی برای ترجمان دانش حاصل از مطالعات اجتماعی کروناست

دکتر قباد مرادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان روز پنجشنبه در آستانه برگزاری دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19 گفت: رصدخانه اجتماعی، فرصتی برای ترجمان دانش حاصل از مطالعات اجتماعی کروناست، که توسعه و ارتقای مستمر آن به عنوان یک مرکز ملی پیشنهاد می شود.

   دکتر قباد مرادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان روز پنجشنبه در آستانه برگزاری دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19 گفت: رصدخانه اجتماعی، فرصتی برای ترجمان دانش حاصل از مطالعات اجتماعی کروناست، که توسعه و ارتقای مستمر آن به عنوان یک مرکز ملی پیشنهاد می شود. 


   وی به عنوان مدیر پنل پیامدهای اجتماعی کووید ۱۹ در دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19 به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: رصدخانه اجتماعی، با توجه به نامش دیده بان پیامدهای اجتماعی سلامت و یک فرصت برای ارتقای سلامت اجتماعی در جامعه است.


   عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص بخشی از  پیامد‌های اجتماعی کووید ۱۹ گفت:  انگ و استیگمای ایجاد شده در افراد مبتلا به کرونا و خانواده های آنان در ابتدای دوران کرونا، موضوعی قابل تامل است، در ابتدای دوران کرونا و بعد از موج ابتدایی ایجاد شده و ابهامی که در خصوص این بیماری وجود داشت، افراد از این بیماری به شدت می ترسیدند، این ترس باعث شده بود تا از افراد مبتلا و خانواده های آنان دوری کنند، این دوری کردن باعث طرد شدگی می شد. البته با فراگیر شدن این بیماری و در طول زمان، این انگ کمتر شد،  ولی اثرات این انگ و طرد شدگی در مبتلایان به سادگی برطرف نمی شود.


   دکتر مرادی افزود: تغییر الگوهای روابط اجتماعی با فاصله گذاری اجتماعی، یکی دیگر از پیامد‌های اجتماعی کرونا بود. با توجه به اینکه یکی از توصیه ها برای کنترل این بیماری، فاصله گذاری اجتماعی بود، تغییرات زیادی در الگوی روابط اجتماعی ایجاد شد و در شبکه های خانوادگی و دوستانه گسست ایجاد کرد. به خصوص افراد سالمند که به توجه و حمایت بیشتری نیاز داشتند، بیشتر از این موضوع آسیب دیدند.


   وی  در خصوص  آموزش در ایام کرونا اظهار داشت: یکی از کارکردهای موسسات آموزشی تعامل فراگیران با همسالانشان است، همه آموزش ها صرفا از طریق خواندن حاصل نمی شود، بخشی از کارایی آموزش با بودن در میان همسالان حاصل می شود که تعطیلی طولانی موسسات آموزشی در دوران کووید-19 باعث آسیب به آموزش فراگیران در همه مقاطع شد.


   دکتر مرادی همچنین گفت: متأسفانه افزایش فقر از دیگر پیامد‌های اجتماعی پاندمی کووید بود و اغلب یافته های حاصل از گزارشات کشورها بیانگر افزایش فقر بود، که در این ميان، مشاغل کم درآمد خیلی بیشتر آسیب دیدند و افزایش نابرابری های اجتماعی و اقتصادی در دوران پاندمی کووید-19 بیشتر به چشم خورد و افراد فقیر بیشتر به بیماری کرونا مبتلا شدند.


    وی در ادامه افزود: تشکیل رصدخانه اجتماعی کووید 19، ایده خوبی بود و باید از پیشنهاد دهندگان این ایده و توسعه دهندگان این برنامه قدردانی کرد، چرا که این کار می تواند با تجربیاتی که تا این مدت کسب کرده، پیشنهادهای خوبی برای کاهش آسیب هایی که از کووید-19 باقی مانده، داشته باشد و هم می تواند به عنوان یک مرکز ملی توسعه یابد و با کمک آن، در آینده آمادگی بیشتری درمقابله با بحران های این چنینی، به جامعه بدهد .


    دکتر مرادی افزود: رصدخانه اجتماعی کووید 19 باید برنامه مدون با سازوکار و زمانبندی مشخصی با منابع تعریف شده برای اهدافش داشته باشد و تلاش لازم برای کسب مرجعیت مطالعات اجتماعی سلامت در این رصدخانه صورت گیرد و البته حمایت لازم هم از آن بشود.


    وی  تاکید کرد: انجام پیمایش های منظم برای شاخص های مرتبط در کشور، آمادگی برای پاسخ به پدیده های جدیدی مانند کووید-19 و... می تواند بخشی از این ماموریت ها باشد و از آنجائی که زمان زیادی از تاسیس این رصدخانه نمی گذرد و با توجه به خروجی هایی که داشته است، موفق عمل کرده است.


    دکترمرادی افزود: عملی کردن یک ایده، ایجاد یک ساز و کار برای آن، تامین منابع و داشتن خروجی های مانند کنگره ملی رصد اجتماعی کووید 19، می تواند شاخص های مثبتی برای این رصدخانه باشد، اما مهم ترین نکته، توسعه و ارتقای مستمر آن است که امیدواریم این رصدخانه در این زمینه موفق باشد.


   مدیر پنل پیامدهای اجتماعی کووید ۱۹ با اشاره به برگزاری دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید ۱۹ گفت:  دستاوردهای این کنگره، مانند هر کنگره علمی می تواند محل ارائه آخرین دستاوردها و دانش در این زمینه باشد، می تواند محلی برای ارائه نتایج مطالعات انجام شده و شنیدن نظرات متخصصان باشد و نباید به سادگی تجربیات و دانش به دست آمده را فراموش کرد،  این کنگره می تواند فرصتی برای ترجمان دانش حاصل از مطالعات اجتماعی کرونا باشد.


    دکتر مرادی تصریح کرد: ترجمان دانش، معرفی نتایج تحقیقات در خصوص ابعاد اجتماعی کووید-19، بحث و تبادل نظر متخصصان مرتبط در چنین کنگره ای، ارائه راهکارها و توصیه های کاربردی می تواند از دستاوردهای این کنگره باشد.


    وی افزود: کسب اطلاعات  جامعه و البته به کارگیری توصیه ها، هدف نهایی همه برنامه های علمی است، اما به طور کلی دولت، مجلس و به طور خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت رفاه، و همه سازمان هایی که با مردم کار می کنند، می توانند مخاطب این کنگره باشند و از دستاوردهای آن استفاده کنند، جامعه دانشگاهی نیز می تواند با تبادل دانش موجب ارتقای علمی این موضوع شود و محققان می توانند زمینه های تحقیق مورد نیاز را در چنین کنگره ای پیدا کنند.


    مدیر پنل پیامدهای اجتماعی کووید ۱۹ گفت: همه سازمان هایی که مسئولیت های اجتماعی در مقابل مردم دارند  نیز می توانند از دستاوردهای کنگره ملی رصد اجتماعی کووید ۱۹ استفاده کنند.


    وی در پایان این گفت وگو، پیشنهاد داد که رصدخانه برای موثر بودن و کاربردی کردن نتایج این کنگره، به ترجمان دانش مقالات ارائه شده بپردازد، ذینفعان را یافته تا بتواند از نتایج آن بهره مند شوند.


   گفتنی است، دومین کنگره ملی رصد اجتماعی کووید ۱۹، طی روزهای ۱۵ و ۱۶ آبان ماه جاری به همت رصدخانه اجتماعی کووید ۱۹ مستقر در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری سازمانها و نهادهای درگیر، و با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می شود.


   با توجه به اهداف و پنل های طراحی شده برای این کنگره که شامل « پیامدهای روانی - اجتماعی کووید ۱۹، سلامت اجتماعی در دوران کووید ۱۹، سیاست ها، اقدامات و مداخلات اثربخش در دوره اپیدمی کووید ۱۹، درس آموخته های اپیدمی کووید ۱۹ و نظام ارائه اطلاعات و اطلاع رسانی در دوران اپیدمی کووید ۱۹» می باشد، 12 مقاله در قالب سخنرانی و حدود ۱۲۰ مقاله نیز بصورت  پوستر به شرکت کنندگان ارائه می شود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ - نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 24315
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: