به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت: سند ملی مربوط به رشد ، تکامل و تغذیه کودکان تدوین شده است
رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه مشورتی برای طراحی بسته مداخله ای رشد ، تکامل و تغذیه کودکان کشور، گفت: سند ملی مربوط به رشد ، تکامل و تغذیه کودکان تدوین شده است.
رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه مشورتی برای طراحی بسته مداخله ای رشد ، تکامل و تغذیه کودکان کشور، گفت: سند ملی مربوط به رشد ، تکامل و تغذیه کودکان تدوین شده است.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر" حامد برکاتی " در این کارگاه مشورتی که طی دو روز 16 و 17 بهمن ماه جاری ، به همت مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، در این دانشگاه برگزار شد، افزود: این سند ملی ، با کمک سازمان بهزیستی ، وزارتخانه های رفاه و آموزش و پرورش تدوین شده است و یک بار هم تصویب شد ولی اجرایی نشد تا اینکه به تازگی در نشستی مجددا بررسی و تصویب شد و قرار است که درصورت تایید شورای عالی سلامت ، در کشور اجرا شود.
وی با بیان تاریخچه ای از وضعیت بهداشت و سلامت کودکان ، گفت: طی 20 سال اخیر ، تولدها کم شده ولی طی پنج سال گذشته ، افزایش یافته است، بطوری که از یک میلیون و 380 هزار کودک ، به یک میلیون و 500 تولد رسیده است و آمار کودکان صفر تا چهار ساله از کودکان ده تا 14 سال بیشتر شده است.
دکتر برکاتی در زمینه مرگ کودکان، نیز اظهارداشت: 20 درصد مرگ کودکان به دلیل وقایع پیرامون تولد ، 20 درصد در اثر حوادث که 8 درصد آن مربوط به حوادث ترافیکی و 9 درصد به دلیل افتادگی ، 15 درصد مرگ کودکان ناشی از بیماریهای غیرعفونی و 10 درصد آن به دلیل بیماریهای عفونی ، رخ می دهد.
وی درخصوص فرآیند زایمان نیز گفت: متاسفانه طی ده سال گذشته ، حدود 10 درصد عمل سزارین افزایش یافته است و دامنه مداخله از دوره لقاح تا 8 سالگی پیش بینی شده است.
رئیس اداره سلامت وزارت بهداشت افزود: کشور ما بلحاظ پوشش دهی واکسیناسیون ، جزو بهترین کشورهای دنیاست که حتی برای مهاجران نیز این پوشش دهی را دارد و در خصوص تغذیه انحصاری با شیرمادر، جزو کشورهای پیشرو دنیا است که از 43 درصد به حدود 53 درصد رسیده ایم ولی تداوم شیردهی تا یک سال و دو سال کاهش یافته است و ضعف مداخلات وجود دارد.
دکتر برکاتی با اشاره به اینکه برنامه ای را از سال گذشته ، شروع کردیم و 150 هزار داوطلب سلامت در حال آموزش هستند تا پس از آن ، مادران را در محل های عمومی آموزش بدهند، گفت: 19 درصد کودکان ما با کم وزنی روبرو بودند که با مداخلات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ، این رقم به حدود 5 درصد رسیده است .
وی افزود: بسته خدماتی متشکل از 15 خدمت آموزشی که یکی از آنها مربوط به تغذیه کودکان است ، از سال آینده بصورت آزمایشی از طریق یک دانشگاه و پس از آن در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
وی با بیان این نکته که چاقی و سوء تغذیه طی سالهای اخیر بخصوص در استانهای شمالی و شمال تهران یکی شده است ، گفت: در بسته جدید خدمت ، برای پیشگیری و درمان چاقی و اضافه وزن نیز مداخله در نظر گرفته شده است که در 17 هزار خانه بهداشت و 6 هزار مرکز بهداشت و همین تعداد در پایگاههای شهری اجرا می شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش ، اعلام کرد که 64 درصد بچه های کمتر از 5 سال ، کمتر از 10 کتاب دارند، فقط 17 درصد آنان از اسباب بازی های خانگی و دست ساز استفاده می کنند ، 74 درصد بیش از استاندارد تلویزیون نگاه می کنند، 79 درصد تنبیه کلامی می شوند و 18 درصد مادران اعتقاد به تنبیه دارند.
وی ضمن تشریح بسته های جدید مراقبتی ، افزود: تمام بسته های سلامت از متدولوژی برای اجرای برنامه جامع تکامل استفاده می کنند و در برنامه ششم توسعه کشور نیز پیش بینی شده که تمامی دانشگاهها در هشت مرکز استان کشور، مرکز جامع خدمات تکامل و رشد داشته باشند.
******
نرم افزار جدید " مهدک " برای مراقبت های همه جانبه دوران کودکی در دسترس خانواده ها قرار گرفته است
مدیر موسسه غیردولتی " کودک ، سلامت و توسعه " در کارگاه مشورتی برای طراحی بسته مداخله ای رشد ، تکامل و تغذیه کودکان کشور که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، نرم افزار جدید طراحی شده این موسسه ، به نام " مهدک " که برای مراقبت های همه جانبه دوران کودکی و هوشمندانه مادری کردن ، کاربرد دارد ، معرفی کرد.
دکتر" ربابه شیخ الاسلام " متخصص مدیریت سلامت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه و مدیرکل اسبق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، افزود: این نرم افزار با همکاری متخصصان IT دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده و انواع خدمات در خصوص رشد و تکامل کودکان را به والدین می دهد که " مقایسه نیازهای تغذیه ای شیرخوار با فرد بالغ براساس میزان وزن بدن " از جمله این خدمات است.
وی با اشاره به اینکه انسان سالم ، محور توسعه است ، تاکید کرد که دوران حساس تکامل و رشد مغزی ، از دوران کودکی است و در صورتی که در چرخه غفلت از دوران کودکی (چرخه شوم ) بیافتیم ، رکود اقتصادی و اجتماعی کشور را بدنبال خواهد داشت.
دکتر شیخ الاسلام ، رشد اتصالات یا سیناپس های بین نورونهای مغز تا دو سالگی کودک را توضیح داد و تصریح کرد: آنچه را که کودک در رفتار اطرافیان می بیند ، نهادینه می شود. و این درحالی است که برخورداری از شرایط لازم و کافی برای رشد همه جانبه و بالندگی و دستیابی به پیشینه ی توانمندی های بالقوه جسمی و ذهنی ، حق تمام کودکان است.
وی ، " نقش گروه علمی متخصص (راهبری ، تدوین محتوا ، فنی ) در این نرم افزار، کاربرد آن برای مخاطب مراقب کودک (خانواده ، والدین ، مادر، مراقب ، پزشک ) ، تنظیم آن برپایه برنامه مراقبت های همه جانبه دوران کودکی ، کاربرد آن برای توانمندسازی مراقبین و مادران در زمینه مراقبت های همه جانبه دوران کودکی ، تاکید نرم افزار بر آموزش مراقبت ها " را از جمله ویژگی های اپلیکیشن مهدک ذکر کرد.
وی همچنین وب سایت موسسه کودک ، سلامت و توسعه (مهدک ) را با آدرس www.mahdak.com برای دریافت اطلاعات مورد نیاز پیرامون سلامت و بهداشت کودکان معرفی کرد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور