به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
رییس دانشگاه علوم بهزیستی : اجرای پروژه " پاراواک " تحت مطالعات بالینی است
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره پروژه پاراواک که روز گذشته توسط معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت رونمایی شد، گفت: اجرای این پروژه در بیمارستان توانبخشی رفیده، تحت مطالعات بالینی است .
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره پروژه پاراواک که روز گذشته توسط معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت رونمایی شد، گفت: اجرای این پروژه در بیمارستان توانبخشی رفیده، تحت مطالعات بالینی است .
سیستم پروتز عصبی " پاراواک " به عنوان یکی از محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان ، برای رفع مشکلات حرکتی با استفاده از فناوری عصبی در افراد دچار ضایعه نخاعی ، قطع نخاع و صدمات عصبی ، بکار گرفته می شود.
دکتر " حمیدرضا خرم خورشید " در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: وزیر محترم بهداشت ، بیمارستان توانبخشی رفیده وابسته به این دانشگاه را بمنظور انجام مطالعات بالینی انتخاب کردند، چرا که کار با سیستم پاراواک ، نیاز به تیم کاملی از متخصصان توانبخشی دارد که بیمارستان توانبخشی رفیده ، از آن برخوردار است .
وی اظهارداشت : کار با این سیستم دانش بنیان ، در دو فاز " آموزش پرسنل و متخصصان فیزیوتراپی و کاردرمانی و ... برای کار با سیستم " و " چگونگی عملکرد دستگاه بر روی بیمار " انجام می شود.
رییس دانشگاه علوم بهزیستی تاکید کرد که این سیستم برای تمامی ناتوانان حرکتی قابل استفاده نیست ، بلکه برای افرادی که دچار قطع نخاع ، ضایعه نخاعی و اختلالات عصبی هستند و تحت شرایط خاص تخصصی قرار دارند ، قابل استفاده می باشد.
دکتر خرم خورشید افزود: براساس قرارداد منعقده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، پنج دستگاه پاراواک برای توانبخشی بیماران ، در اختیار بیمارستان توانبخشی رفیده قرار گرفته است که دو دستگاه آن راه اندازی شده و با تکمیل سه دستگاه دیگر در این بیمارستان ، اجرای مطالعات بالینی متخصصان از چگونگی عملکرد این سیستم بر روی بیماران سرعت می گیرد.
بگفته وی ، مطالعه کارکرد سیستم بر روی بیمارانی که شرایط لازم را دارا می باشند ، حدود یک سال طول می کشد که البته با توجه به اینکه مرحله آموزش متخصصان برای کار با سیستم انجام شده ، سعی خواهد شد تا این مدت ، کوتاهتر شود و زودتر گزارش مطالعات بالینی عملکرد این سیستم ، آماده ، و به وزارت بهداشت ارائه گردد.
وی تاکید کرد : ارائه گزارش مکتوب این مطالعه از سوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به وزارت بهداشت ، بررسی کارشناسان اداره تجهیزات پزشکی این وزارت و مطابقت آن با استانداردهای لازم ، منجر به صدور مجوز وزارت بهداشت برای ورود این سیستم به خدمات پزشکی و توانبخشی کشور به صورت گسترده خواهد شد.
دکتر خرم خورشید این قول را به بیماران ضایعات نخاعی داد که با دریافت مجوز وزارت بهداشت برای استفاده گسترده از این سیستم ، حتما دیگر مراکز درمانی و توانبخشی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز مجهز به سیستم پروتز عصبی " پاراواک " شوند تا بیماران بیشتری که شرایط استفاده از این وسیله را دارند ، بتوانند به این سیستم دسترسی داشته باشند.
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " توانبخشی ، رفاه اجتماعی، سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی " مانند کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی، ارگونومی، فیزیوتراپی، و پرستاری توانبخشی می پردازد ، که در برخی از این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ، و یا ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با دو بیمارستان ، دو مرکز پزشکی – توانبخشی و تنها کلینیک ویژه توانبخشی کشور ، زیر نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور