به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
رییس دانشگاه علوم بهزیستی: اگر بخواهیم در جهت اقدام و عمل پیش برویم ، باید به فناوری رو بیاوریم
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه در جمع اعضای شورای رشد فناوری این دانشگاه و نمایندگان گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی در این شورا ، گفت : اگر بخواهیم در جهت اقدام و عمل پیش برویم ، باید به فناوری رو بیاوریم.
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه در جمع اعضای شورای رشد فناوری این دانشگاه و نمایندگان گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی در این شورا ، گفت : اگر بخواهیم در جهت اقدام و عمل پیش برویم ، باید به فناوری رو بیاوریم.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " حمیدرضا خرم خورشید " با یادآوری نامگذاری امسال به نام " اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل " از سوی مقام معظم رهبری ، افزود: با گسترش فناوری و تولید هر چه بیشتر ، می توانیم وابستگی کشور به منابع طبیعی و نفت را کاهش بدهیم .
وی در عین حال تصریح کرد: مشکل اساسی در فناوری ، رانت های زیادی است که در بخش علوم پزشکی وجود دارد و متاسفانه افرادی هستند که مصالح شخصی خود را به مصالح کشور ترجیح می دهند و البته مسایل و مشکلات زیاد دیگری هم وجود دارد که نداشتن قوانین سیانتی از جمله آنهاست.
دکتر خرم خورشید افزود: باید قوانین و مقرراتی وجود داشته باشد که افراد فناور را مورد حمایت قرار بدهد ضمن آنکه فرهنگ استفاده از کالای ایرانی باید در جامعه ترویج شود تا تولید داخلی ، حمایت جامعه و مردم را در بازار داشته باشد.
وی تاکید کرد: با تمام مشکلات ، باید برای کاهش وابستگی به کالای خارجی و واردات آنها به کشور ، در جهت فناوری و تولید داخلی گام برداریم .
رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن بیان تلاش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در جهت رشد و اعتلای فناوری در این دانشگاه ، گفت : با تمام زحمات این همکاران ، اما یک دست صدا ندارد و باید اساتید و همه مسئولان دانشگاه به این بخش ، کمک کنند.
وی افزود: نیاز نیست که اساتید خودشان فناور باشند، بلکه می توانند دانشجویان و افرادی را که علاقه مند به این موضوع هستند و می خواهند کاری انجام بدهند را راهنمایی و هدایت کنند .
دکتر خرم خورشید با تاکید بر حمایت خود از هرگونه فعالیت فناورانه در دانشگاه ، اظهارداشت: بزرگترین رسالت معاونت تحقیقات ، قبل از تامین اعتبارات و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری ، ترویج نگاه و تفکر فناورانه در میان اساتید و دانشجویان است .
وی خطاب به اساتید شرکت کننده در این نشست ، افزود: باید از اشتغال صرف به آموزش و پژوهش ، بیرون بیاییم و نیاز نیست که به تجاری سازی و بازاریابی محصول فکر کنیم بلکه همیشه افرادی هستند که از تولید ، حمایت می کنند و در بازاریابی و بازارسازی محصول کمک می کنند و آنچه که لازم است با هدایت و راهنمایی شما اساتید انجام شود ، ایده پردازی و ساخت محصول است.
وی در بخش دیگری از سخنانش که در ارتباط با اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بود ، به اجرای طرح تحول سلامت در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح ، کار بزرگی بود که وزارت بهداشت شروع کرد و خوب هم ادامه داشت و شاید مشکلاتی که برسر راه آن بوجود آمد و حرکت آن را کند کرد، مربوط به اعتباراتی می شود که در ابتدا قرار بود ، از سوی مجلس و دولت ، به آن اختصاص یابد ولی انجام نشد .
وی افزود: قرار بود که پنج میلیون و 500 هزار نفر در این طرح بیمه شوند ولی بالای 11 میلیون نفر بیمه شدند و هرچند که وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی با چالشهایی از بابت تامین اعتبار روبه رو شدند و امسال نیز همچنان با این مشکلات مواجه خواهند بود ولی خوشبختانه وزارت بهداشت جزو وزارتخانه های مقبول مردم است و این هدف ، با تلاش شما متخصصان و اساتید در دانشگاه علوم بهزیستی و دیگر دانشگاههای علوم پزشکی کشور محقق شده است.
*****
پیش از سخنان ریاست دانشگاه ، دکتر " حمیدرضا خانکه " معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، با اشاره به رشد علمی و تولید مقالات متخصصان ایرانی در دنیا ، در عین حال گفت که متاسفانه میزان ارجاع به مقالات اساتید و محققان ایرانی ، کاهش یافته است.
وی تصریح کرد که مطالعات ما عملا در حوزه اقتصاد و توسعه اشتغال نبوده و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ، نیاز است که ایده های ما تبدیل به تولید و ثروت بشود . در حوزه آموزش عالی ، دانشگاه شریف بسیار خوب تلاش کرده ولی متاسفانه در حوزه علوم پزشکی هنوز چندان موفق نبودیم که بخش اعظم آن مربوط به نفوذ رانت های قوی در این حوزه است .
دکتر خانکه افزود: در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و توانبخشی ، خوشبختانه هم تولیدکننده و هم مصرف کننده این تجهیزات ، در ارتباط مستقیم با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی هستند . جمعیت هلال احمر و سازمان بهزیستی کشور همکاران ما در بخش فناوری می باشند.
وی همچنین به دو میلیارد تومان اعتبار حوزه فناوری دانشگاه که نزد وزارت بهداشت مانده ، اشاره کرد و گفت: چون در زمینه فناوری ، هنوز نتوانستیم به خوبی کار کنیم ، این اعتبار به دانشگاه اختصاص داده نشده است. اما امیدواریم با آماده کردن فضای مناسب و زیرساخت های لازم ، گامهای بلندی در این زمینه برداریم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی با اشاره به پتانسیل این دانشگاه بلحاظ فعالیت 21 دپارتمان تخصصی و هشت مرکز تحقیقات و وجود تعداد زیاد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری ، افزود: متاسفانه تاکنون ، از این پتانسیل ، خوب استفاده نکردیم ، دانشجویان را خوب هدایت نکردیم و جهت گیری خوبی نداشتیم درصورتی که امکانات تشویقی برای محققان و فناوران جوان گذاشتیم که یکی از آنها ، نامحدود بودن تامین اعتبار رساله هایی است که در زمینه فناوری تدوین شده باشد.
وی با یادآوری وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها ، گفت: با توجه به شرایط کنونی ، فرصت کار دولتی برای فارغ التحصیلان دانشگاهها تقریبا به صفر نزدیک شده است و لذا باید آنان وارد تولید و بازار رقابت بشوند تا بتوانند هم خودشان و هم جامعه را رشد بدهند.
وی افزود: هم اکنون بیش از 60 درصد پایان نامه ها ، کاربردی نیست درصورتی که در دنیای کنونی ، دانشجوی دکتری را با گرنت می گیرند تا از او به تولید محصول برسند . دانشگاهها باید تبدیل به جعبه پول بشوند و ایده ها را تبدیل به تولید کنند.
*****
در ادامه این نشست همچنین دکتر " ابراهیم پیشیاره " مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی از حمایت های ریاست و معاونان دانشگاه و همراهی دکتر طباطبایی در فعالیت ها و اجرای برنامه های دفتر توسعه فناوری تشکر کرد .
وی سپس ، از تدوین طرح مقدماتی سیاستگذاری سال 95 این دفتر گفت که پس از تصویب نهایی آن ، جهت اطلاع اساتید و همکاران از این طرح و تسهیلات مربوطه ، روی وب سایت دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه قرار خواهد گرفت.
*****
در بخشی از این نشست نیز ، مهندس " رضا اسکویی زاده " سرپرست جدید مرکز رشد فناوری تجهیزات پزشکی و توانبخشی دانشگاه به آخرین آمار جهانی در خصوص فناوری در ایران پرداخت .
وی براساس ایندکس سال 2016 میلادی که برای ارزیابی و برنامه ریزی منتشر شده ، به نقاط ضعف و قوت طبق شاخص جامع نوآوری اشاره کرد.
براساس اطلاعات منتشره ، رتبه فناوری ایران در میان 141 کشور دنیا ، از 123 در سال 2014 میلادی ، به 106 در سال 2015 میلادی ، ارتقاء یافته است.
*****
دکتر " لایقی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و رییس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز از تجربه خود در کنگره های بین المللی خارج از کشور گفت که حضور تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و توانبخشی در این کنگره ها چشمگیر است.
وی پیشنهاد کرد که با همکاری یکدیگر بیاییم در تولید وسایل و تجهیزات کمک توانبخشی که مورد نیاز کشور است همت کرده و با ورود به این حوزه ، کارآفرینی خوبی داشته باشیم.
*****
در پایان این نشست ، دکتر خرم خورشید با یادآوری برگزاری نمایشگاه محصولات شرکت های دانش بنیان در روزهای پنجم الی هشتم اردیبهشت ماه امسال ، دیدن این نمایشگاه را برای اساتید و دانشجویان بسیار مفید دانست .
وی افزود: قرار است که اجناس این نمایشگاه ، دارای سوبسید ده تا 50 درصدی از طرف دولت ، باشد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور