به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
رییس مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی: وجود آب در قلیان ، تاثیری در سم زدایی آن ندارد
رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: این تصور در میان مردم که فکر می کنند وجود آب در محفظه شیشه ای قلیان ، از خطرات مصرف دود ناشی از کشیدن قلیان ، می کاهد ، کاملا اشتباه است و وجود آب ، هیچ تاثیری در سم زدایی آن ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اعلام کرد: این تصور در میان مردم که فکر می کنند وجود آب در محفظه شیشه ای قلیان ، از خطرات مصرف دود ناشی از کشیدن قلیان ، می کاهد ، کاملا اشتباه است و وجود آب ، هیچ تاثیری در سم زدایی آن ندارد.
دکتر " علی فرهودیان " در حاشیه مراسم نمادین پویش ملی " قلیان ها را گلدان کنیم " به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی افزود: خطر قلیان در این نیست که انسان را به سمت سیگار می کشاند ، بلکه قلیان ، خودش خطرناک تر از سیگار است.
وی ادامه داد: هرچند که کشیدن قلیان ، ابزار خودش را می خواهد و چون در هر زمان و هر مکان ، این ابزار نمی تواند در دسترس افراد باشد ، تا حدودی از اعتیاد به آن جلوگیری می کند، اما هر بار استفاده از قلیان ، معادل مصرف چندین نخ سیگار ، مواد سمی ناشی از سوختن تنباکو یا هر ماده دیگری که در قلیان گذاشته شده ، وارد بدن مصرف کننده می کند.
رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی همچنین اظهارداشت: استفاده از مواد افزودنی در قلیان که حتی مجاز شناخته شده اند ، خطر دود را مضاعف کرده و عبور آن از آب موجود در محفظه قلیان ، چیزی از مسمومیت و خطرات آن کم نمی کند.
وی به نقل از یک مسئول در سازمان غذا و دارو نیز گفت : بدتر از همه اینها ، تایید شده ، ظاهرا در برخی از اماکن که قلیان به مشتریان خود می دهند، به تنباکوی مصرفی در قلیان ، مواد شدیدا اعتیادآور همچون حشیش ، ماری جوآنا، علف و... اضافه می کنند.
از وی در خصوص چگونگی برخورد با این پدیده زشت و بیماری زا سئوال شد و دکتر فرهودیان پاسخ داد: تجربه تاریخی و علم ما نشان داده که هرگز برخوردهای ضربتی و شدید برای جمع آوری قلیان ها از مراکز و اماکن تفریحی و پذیرایی ، اثر مناسب را نداشته و یا تاثیر دائمی نخواهد داشت.
وی ضمن تایید حرکت فرهنگی و پویش ملی " قلیان ها را گلدان کنیم " ، درعین حال افزود: ما باید بیشتر فکر کنیم که چه چیزی در مورد جوانان ما اتفاق افتاده که آنان را بسمت استفاده از سیگار و قلیان کشانده است و راه حل های ریشه ای تری برای آن پیدا کنیم چون اگر از ریشه حل نشود ، امروز ، قلیان است و چند روز دیگر ، موادی بدتر از قلیان می آید همانطور که الان هم آمده است و متاسفانه جوانان را اسیر و بیمار خود کرده اند، درصورتی که اگر علت اصلی گرایش جوانان را پیدا کنیم ، می توانیم آنان را در مقابل همه نوع مواد ، حفظ کنیم.
پویش ملی " قلیانها را گلدان کنیم " همزمان با روز جهانی دخانیات آغاز شده است و همچنان ادامه دارد و پس از پیوستن وزیر بهداشت و معاونان این وزارتخانه به این پویش ، مدیران معاونتهای ستادی این وزارتخانه نیز به این حرکت ملی پیوستند.
در همین راستا ، دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز به منظور حرکت در مسیر دانشگاه بدون دخانیات ، به این پویش ملی پیوسته اند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور