به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
رییس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بعنوان مشاور رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تعیین شد
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی طی ابلاغی دکتر "احمد دلبری" عضو هیات علمی و رییس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را به عنوان مشاور در امور سالمندان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی(زیر نظر کمیته سالمندان کمیسیون اجتماعی جناب آقای دکتر وحدتی) تعیین کرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی طی ابلاغی دکتر "احمد دلبری" عضو هیات علمی و رییس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را به عنوان مشاور در امور سالمندان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی(زیر نظر کمیته سالمندان کمیسیون اجتماعی جناب آقای دکتر وحدتی) تعیین کرد.
به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " عزیزی " رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این ابلاغ خطاب به دکتر دلبری ذکر کرده است: با توجه به شناختی که از تعهد، تخصص و تجربیات جنابعالی به عنوان متخصص امور سالمندی ، به موجب این ابلاغ به عنوان مشاور اینجانب در امور سالمندان کمیسیون اجتماعی مجلس (زیر نظر کمیته سالمندان کمیسیون اجتماعی جناب آقای دکتر وحدتی) تعیین تا با استفاده از مجموعه استعداد ها و امکانات موجود در جامعه و دستگاههای دولتی ذیربط نسبت به برنامه ریزی با مدل آینده نگاری و آینده پژوهی اقدام و ماموریتهای زیر در دستور کار کمیته قرار گیرد.
ماموریت های مشخص شده در این ابلاغ برای دکتر دلبری عبارتند از :
1- ارایه پیشنهادات لازم برای اصلاح قوانین بازنشستگی کشوری باتوجه به اسناد بالا دستی موجود در راستای ارتقا کیفیت زندگی بازنشستگان و سالمندان عزیز.
2- ارایه پیشنهاد برای استفاده از توانمندیهای بازنشستگان برای بهره وری این سرمایه اجتماعی بالقوه.
3- پیگیری برای بازنگری اسناد موجود در جهت تدوین و نهایی شدن سند ملی سلامت سالمندان کشور در ابعاد چهارگانه سلامت با همکاری و مشارکت فعال دستگاههای مسئول.
4- ارائه پشنهاد برنامهای بهمنظور قانونمند کردن سبک زندگی سالم در جامعه با رویکرد کنترل، غربالگری، پیشگیری و توانمند سازی سالمندان نسبت به تهدیدهای محیط زیستی، اعتیاد، عدم تحرک، تنهایی و انزوا، افسردگی، افت عملکرد، افت فعالتیهای روزانه، بیکاری، فقر، عدم مشارکت فعال در جامعه و بیماریهای غیر واگیر.
5- ارائه پیشنهاد برنامهای عملیاتی بهمنظور الگوسازی مدل گردشگری سالمندان به عنوان بستری برای ارتقا سلامت جسمی ،اجتماعی و روانی آنان و توانمندسازی آنان در حیطه اوقات فراغت فعال.
6- ارائه پیشنهاد برنامهای عملیاتی بهمنظور نظام مند و تخصصی کردن فرایند مراقبت از سالمندان با نگرش نوین مراقبت در منزل بجای مراقبت در مرکز.
7- نظارت تخصصی و رصد سالیانه سیاستگذاری در تراز مجلس شورای اسلامی بر دستگاههای دولتی و غیر دولتی که در حوزه های مختلف سالمندی فعالیت مینمایند و تهیه گزارش های لازم برای کمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی.
8- ارائه پیشنهاد برنامهای عملیاتی در راستای تسهیل آموزش "پیش از بازنشستگی" و آموزش "سلامت دوران سالمندی" به منظور کاهش اثرات سلامت روانی و جسمانی خروج از بازار کار در میان بازنشستگان.
9- ارائه پیشنهاداتی در حوزه توانمندسازی حضور سالمندان در بازار کار در راستای بهرهوری بیشتر اقتصاد کشور با راهبردهای فعالیتهای داوطلبانه و کارآفرینی در کسب و کار کوچک.
10- ارائه پیشنهاداتی بهمنظور تصویب قوانین حقوقی برای جلوگیری از سالمندآزاری و تبعیض سنی در جامعه و توسعه"سالمندی همراه با احترام و تکریم"
11- ارائه پیشنهاداتی در راستای همکاری بین دستگاههای دولتی مربوطه برای مناسبسازی محیط عمومی در راستای شمول اجتماعی سالمندان.
12- ارائه پیشنهاداتی در راستای بسته حمایتی مخصوص سالمندان آسیبپذیر مانند سالمندان روستایی، زنان سالمند بیوه/تنها و سالمندان فقیر.
13- ارائه پیشنهاداتی در راستای ایجاد سیستم آنلاین برای بررسی نیازهای سالمندان و همکاری بین بخشی اثربخش دستگاههای دولتی.
14- ارائه پیشنهاداتی در راستای حمایت، گسترش و اجرای تدابیر مناسب یاریرساندن به مراقبان خانگی سالمندان دارای ناتوانی در منزل.
15- بررسی چالشهای عدم اجرای قوانین مصوب از قبیل مواد مشروحه زیر از برنامه پنجم:
ماده 27- برقراری بیمه تکمیلی بازنشستگی
ماده 32- تاکید بر تداوم کار شورای عالی سلامت و سامانه خدمات جامع و همگانی سلامت
ماده 39- اجرای برنامه توانمند سازی برای سالمندان
ماده 50- بمنظور رفع نابرابری و تبعیض بین بازنشستگان سنوات مختلف اعمال احکام جداول مواد 109 و 110 قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان مجاز است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان از دستگاههای مسئول خواسته است تا در انجام ماموریتهای تعیین شده نهایت همکاری را با کمیته تخصصی امور سالمندان کمیسیون اجتماعی مجلس داشته باشند.
لازم به ذکر است که در ابتدای این ابلاغیه به دکتر دلبری یادآوری شده است: ارتقای شاخص های سلامت، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میرهای زودرس که منجر به افزایش جمعیت سالمندان کشور شده است، در چشم انداز 1430 جمعیت 3/9 درصد سالمندی کنونی به بیش از 20 درصد جمعیت کشور افزایش خواهد یافت و چنانچه استراتژیهای ارتقا سلامت، کیفیت زندگی و توانمند سازی این جمعیت از هم اکنون تدوین و تبدیل به برنامه های عملیاتی برای دولت و جامعه نشود بدون شک مشکلات موجود سالمندی و صندوق های بازنشستگی به چالشهای جدی تبدیل شده و بحرانهای مختلف زیستی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی را بدنبال خواهد داشت.
انتهای پیام /
تنظیم خبر: نعیمی پور