به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
زمان طلایی استفاده از خدمات کاردرمانی ، تا سن سه سالگی است
مدیرکل دفتر فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، زمان طلایی استفاده از خدمات کاردرمانی برای کودکان دچار اختلال را تا سه سالگی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، زمان طلایی استفاده از خدمات کاردرمانی برای کودکان دچار اختلال را تا سه سالگی عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر"ابراهیم پیشیاره " روز دوشنبه در نشست خبری بیست و یکمین کنگره کار درمانی ایران اظهار داشت: متاسفانه عده ای بدون داشتن تخصص کاردرمانی و بدون مجوز ارائه این خدمات تخصصی ، دست به اموری می زنند که بدلیل ناآگاهی خدمات گیرندگان ، ممکن است آنان را دچار مشکلات عدیده کند بویژه که اگر این افراد متخلف برای کودکان کارهایی را انجام دهند که غیراستاندارد و غیرعلمی است ، علاوه بر اینکه لطمات جبران ناپذیری به کودک می زنند ، با گذشت دوران طلایی ، دیگر این فرصت مناسب برای پیشگیری یا درمان برخی اختلالات درکودکان وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه و در پاسخ به این سئوال که چرا خدمات کاردرمانی گران تر از خدمات فیزیوتراپی است ، گفت : خدمات کاردرمانی تحت پوشش بیمه نیستند ولی خدمات فیزیوتراپی ، بیمه هستند و مردم چون بخشی از هزینه فیزیوتراپی را بیمه پرداخت می کند ، متوجه هزینه واقعی آن نمی شوند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: این درحالی است که هزینه های جانبی مربوط به خدمات کاردرمانی زیاد است ، بعنوان مثال ، فضا برای ارائه خدمات کاردرمانی با آنچه همکاران فیزیوتراپیست دارند، متفاوت است به طوری که یک فیزیوتراپیست در یک کابین میتواند به بیمار خدمت بدهد ولی خدمات کاردرمانی مثلا برای تقویت تواناییهای شناختی و حرکتی و آموزشهایی که مورد نیاز است ، حداقل ۹ مترمربع فضای فیزیکی نیاز دارد.
وی در مورد تحت پوشش قرار دادن خدمات کاردرمانی توسط بیمه ها افزود: زمانی از کاردرمانگران خواستند که خدمات خودشان را استانداردسازی کنند تا موسسات بیمه گر بتوانند این خدمات را تحت پوشش بیمه ببرند ، اما بعد از سه سال کار مستمر اساتید و بزرگان رشته کاردرمانی زیر نظر انجمن کاردرمانی ایران و استفاده از منابع خارجی ، حالا که استانداردسازی انجام شده ، بودجه لازم برای پوشش بیمه ای ، وجود ندارد.
دکتر پیشیاره براساس بررسی های سازمان جهانی بهداشت ادامه داد : هزینه درمان فشرده از 9 ماهگی تا 6 سالگی یک کودک بین 30 تا 50 برابر هزینه های کاردرمانی است .و در واقع بلحاظ اقتصاد سلامت ، بصرفه نیست که به دلیل هزینه خدمات کاردرمانی ، کودکی را کاردرمانی نکنیم و بعدها که مشکلات حادتر شد ، هزینه چند برابری برای درمان کودک را پرداخت کنیم.
وی این مشکلات را ناشی از نگرشی دانست که خدمات توانبخشی مانند کاردرمانی را در سطح سوم نظام سلامت قرار داده اند درصورتی که به دلیل تاثیر این خدمات بر سلامتی و جلوگیری از ناتوانی ها ، باید خدمات توانبخشی مانند کاردرمانی در سطح یک خدمات ، یعنی " پیشگیری " قرار بگیرد.
مدیرکل فناوری سلامت دانشگاه علوم بهزیستی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره تجهیزات توانبخشی گفت: توجه به فناوری و طراحی و تولید تجهیزات توانبخشی در راستای فعالیت دانشگاه نسل سوم است که باید کتاب و مقاله را به محصول تبدیل کند .
دکتر پیشیاره با اشاره به اینکه نیمی از غرفه های کنگره کاردرمانی به فناوری های نوین اختصاص دارد، افزود: هم اکنون شرکت های خوبی در خصوص فناوری تجهیزات توانبخشی داریم ولی وزارت بهداشت باید برای حمایت از تولید این تجهیزات در داخل کشور ، دفاتر و مطب ها را ملزم به داشتن تجهیزات توانبخشی کند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور