معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در جشنواره رازی ؛
زیرساخت های بسیار مناسبی در حوزه فناوری کشور فراهم شده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که هم اکنون 30 درصد از شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت فعال هستند، گفت: برای نخستین بار، زیرساخت های بسیار مناسبی در حوزه فناوری کشور فراهم شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که هم اکنون 30 درصد از شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت فعال هستند، گفت: برای نخستین بار، زیرساخت های بسیار مناسبی در حوزه فناوری کشور فراهم شده است.
دکتر "رضا ملک زاده " امروز (دوشنبه ) در آیین معرفی برترین های بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در مرکز همایشهای رازی ، افزود: ما توانسته ایم گردش مالی خوبی در این حوزه ایجاد کنیم به طوریکه حداقل 50 درصد از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی به بخش سلامت اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه، وزارت بهداشت بسته های حمایتی را در حمایت از محصولات دانش بنیان تدوین کرده است، اظهارداشت: ما توانسته ایم که برخی داروها که در کشور آمریکا نیز دسترسی به آن سخت است را در داخل کشور با هزینه پایین تولید و در اختیار بیماران قرار دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخشی از سخنانش با نشان دادن اسلاید ، وضعیت تولید علم و فعالیت محققان کشورمان را با آمار و ارقام بیان داشت و گفت که سال 2016 میلادی با تعداد 47 هزار و 700 مقاله مستند علمی توانستیم رتبه 16 جهانی را حفظ کنیم.
وی با بیان این که ایران با این رتبه مقام نخست را در منطقه بین کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به دست آورد ، افزود: یکی از دلایل اصلی کسب این رتبه از سوی ایران تعداد زیاد جمعیت دانشگاهی بوده است.
ملک زاده با تاکید بر این که تولید مقاله در حوزه پزشکی با رشد بسیار خوبی مواجه بوده است، گفت: در سال 2016 میلادی شاهد تولید 15 هزار مقاله علمی در حوزه پزشکی بوده ایم.
وی ادامه داد: به لحاظ استناد به مقالات نیز توانستیم در سال 2016 میلادی ، رتبه 18 جهانی و مقام نخست منطقه را کسب کنیم که به لحاظ کمی و کیفی حتی زودتر از برنامه به هدفمان دست می یابیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه، ما در بخش شاخص های کیفی مقالات در حوزه پزشکی نیز با یک روند صعودی مواجه بوده ایم، به رشد چشمگیر مقالات پر استناد در این حوزه اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر در مجلات برتر دنیا حضور جدی تری داشته ایم که امیدواریم این رشد ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تعداد دانشمندان کشورمان در حوزه پزشکی در بخش یک درصد دانشمندان برتر دنیا در شروع دولت یازدهم 8 دانشمند بوده است، اظهارداشت : این درحالی است که تعداد این دانشمندان هم اکنون به 41 نفر افزایش یافته است.
ملک زاده افزود: همچنین در ابتدای دولت یازدهم ، بر اساس شاخص H.index ، تعداد دانشمندان کشورمان 108 نفر بود که هم اکنون به 298 دانشمند افزایش یافته است.
وی ضمن تاکید بر رعایت کیفیت در امور پژوهشی و همچنین اخلاق در نشر، وجود برخی مسائل و بروز تخلفات در حوزه مقالات را مورد اشاره قرار داد و گفت: هم اکنون عملکرد ما در دنیا در این حوزه زیر ذره بین است، و ما تلاش زیادی در ایجاد زیرساخت های مناسب به منظور قرار گرفتن تحقیقات و پژوهش در مسیر صحیح خود داشته ایم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: با اقدامات صورت گرفته ما هم اکنون به سرعت می توانیم وجود تخلف و اشتباهات در تولید مقالات را شناسایی و در جهت ارتقای سطح علمی کشور در مسیر صحیح پیگیری کنیم.
ملک زاده در بخش دیگری یکی از مشکلات جدی حوزه سلامت را بودجه دانست و با بیان اینکه، کل اعتبار حوزه سلامت و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در سالجاری 500 میلیارد تومان یا بعبارتی 125 میلیون دلار بوده است، گفت: این درحالی است که با گذشت 9 ماه از سال تنها 36 درصد این اعتبارات تخصیص یافته است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت در عین حال اضافه کرد: البته وزارت بهداشت نیز شرایط دولت را درک می کند و همین بودجه را با نهایت صرفه جویی هزینه کرده است.
تحقیق و پژوهش، کمتر از نیم درصد در تولید ناخالص ملی کشور سهم دارد
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، همچنین در حاشیه بیست ودومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در جمع خبرنگاران به سهم نامناسب فعالیت های تحقیقاتی از تولید ناخالص ملی اشاره کرد و گفت:سهمی که ازتولید ناخالص ملی بر روی کاغذ برای تحقیق و پژوهش درنظر گرفته شده، نیم درصد است ، اما چیزی که تخصیص یافته کمتر از این میزان است.
دکتر ملک زاده افزود: دولت در برنامه پنجم توسعه می توانست سه درصد تولید ناخالص ملی را در زمینه تحقیقات هزینه کند که این موضوع محقق نشد.
وی اظهارامیدواری کرد که دولت با گشایش وضعیت اقتصادی حمایت بیشتری از تحقیق و پژوهش کند و روند امید بخش روبه به رشدی در این حوزه در سال های آینده شاهد باشیم.
معاون وزیربهداشت ادامه داد: هرچند بودجه ما در زمینه تحقیقات و پژوهش خیلی کم است اما سعی کرده ایم، بهترین استفاده را از بودجه های پژوهشی داشته باشیم.
ملک زاده گفت: ما می توانیم با اعتماد به نفس بگویم که توانستیم در بخش تحقیقات علوم پزشکی در بالاترین سطح که در دنیا وجود دارد، حضور داشته باشیم.
وی تعداد محققان برجسته در این حوزه را نزدیک به 500 نفر اعلام کرد و افزود: توفیقات در بخش تحقیق و پژوهش حاصل سعی و تلاش مستمر محققان برجسته کشور است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد ، مقالاتی که امروز در این جشنواره انتخاب شدند، جزو بهترین مقالات دنیا بودند و اغلب آنها در مجلات معتبر دنیا مانند نیچر به چاپ رسیده اند.
29 محقق برگزیده بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از جمله پرفسور " حسین نجم آبادی " رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امروز در این جشنواره که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، دکتر ملک زاده معاون تحقیقات این وزارت و جمعی از اساتید و پژوهشگران برگزار شد، معرفی و تجلیل شدند.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور
تهیه عکس : دخیلی