• 1395/07/06 - 12:52
  • - تعداد بازدید: 2367
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ؛

سهم نخبگان و اساتید دانشگاه در تولید فرهنگ ، اساسی است

رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : سهم نخبگان و اساتید دانشگاه در تولید فرهنگ ، اساسی است.



رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت : سهم نخبگان و اساتید دانشگاه در تولید فرهنگ ، اساسی است.


    به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی این دانشگاه به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان  دفتر نهاد مقام معظم رهبری  با موضوع "اساتید و تحولات فرهنگی جامعه" ، با حضور دکتر "حسن بنیانیان " رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در  سالن شاملو دانشگاه برگزار شد.


   دکتر بنیانیان  در جمع اساتید و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: موضوع فرهنگ در مهندسی فرهنگی کشور ، پیوست فرهنگی دانشگاه ها و تحول بنیادین نظام آموزشی حائز اهمیت است و در پیشرفت توسعه با درنظرگرفتن  معضلاتی نظیر ظرفیت ها و نواقص جسمی افراد،ظرفیت ها و نواقص روانی افراد، ظرفیت ها و نواقص اجتماعی می توان شاهد پیشرفت و توسعه بود که این مهم با ورود فرهنگ مفهوم پیدا می کند.


   وی اظهار داشت: در قضیه فرهنگ باید به دور ازتعصبات، تخصص و تعهد را به توسعه کشور  وارد کرد و در گام نخستین ورود فرهنگ باید به اصلاح فرهنگ ،انگیزه کارکنان، فرهنگ سازمانی و سهم نخبگان در اشاعه فرهنگ توجه داشت .


   رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی  با توجه به اهمیت فرهنگ در جوامع دانشگاهی و نقش پررنگ اساتید ونخبگان  در اشاعه فرهنگ بین دانشجویان و سایر اقشار جامعه خاطرنشان کرد: تعهد و تخصص در کنار پیوست های فرهنگی پیشبرنده کشور است.


    رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی  در ادامه گفت: در فرهنگ کشور ما شعائر دینی نظیر محرم و تاسوعا و .... ابزارهای  فرهنگی تلقی می شوند که با بهره مندی از آن باورها و مفروضات ،ارزش ها ،آداب و الگوهای رفتاری ریشه دار و دیرپا و نمادها و موضوعات ، جهت پیدا می کند که استفاده حداکثری این موضوعات نیز فرهنگ خاص خود را می طلبد.


   وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت فرهنگ درجامعه ونقش مهندسی نظامات اجتماعی در فرهنگسازی افزود: با توجه به اصالت وجودی فرهنگ و از سویی فرهنگ سازمانی کشور که دچار معضلات تلخی است باید نگاه جامع به فرهنگ داشت و در برخی از عرصه  ها نیز بازنگری هایی را در نظر گرفت و با تکیه بر رشد ،اخلاق،معنویت و پیشرفت های مادی به  فرهنگ سازمانی و تزریق آن درجامعه دست پیدا کرد.


    رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی  گفت: برای حل مشکلات فرهنگی  نباید اقتصاد را ضربه زد یا در اقتصاد ،فرهنگ را به حاشیه برد بلکه در جای خود و با داشتن فرهنگ سازمانی در کنار تعهد و تخصص به اهداف عالی نظام رسید و در این مهم مدیران باید به دور از تعصب ،رفتار سازمانی را یادبگیرند.


   وی در ادامه گفت: قضیه فرهنگ با پیدا کردن نقش خود در میان نخبگان می تواند زمینه ساز جریانات سازنده ای در جامعه وحتی منجر به  جهانی سازی شود که با توجه به تهاجمات فرهنگی موجود، رسالت اساتید و نخبگان دانشگاهی دوچندان است و از دانشگاهها انتظار می رود بابهره مندی از نظرات نخبگان و اساتید، به  اصلاح دانش و بینش مدیران اجرایی کمک کنند.


مسائل فرهنگی بر دوش اساتید دانشگاه است


    در ادامه این نشست ، رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی  اظهارداشت: چندی پیش در سفری با وزیر علوم در خصوص آمارهای فرهنگی کشور و دغدغه های فرهنگی طرح بحث داشتیم  که با توجه به حضورخود و سایر مدیران دریافتیم در موضوع فرهنگ هر فردی به  خودی خود، تاثیر گذر و سهیم است.


   دکترخرم خورشید در جمع اساتید و نخبگان افزود: اولین الگوی دانشجویان در دانشگاه ها اساتید هستند  و می توان گفت: مسائل فرهنگی بر دوش اساتید دانشگاه است و با نگاهی اجمالی در می یابیم برخی مواقع هرچه درجهت علمی پیشرفت داریم در زمینه فرهنگ ، پسرفت و عقب گرد داریم که باید با نقش کلیدی اساتید در حوزه های فرهنگی نیز به پیشرفت برسیم.


   وی گفت: در نظر داشتن منزلت، شان علمی و مهم جلوه دادن مسائل فرهنگی و ارزش ها ، مسئولیتی بر دوش اساتید است و امیدواریم اساتید دانشگاه نیز در این مهم نقش آفرینی کنند.


   در پایان این نشست ، اساتید دانشگاه آقایان دکتر فربد فدایی، دکتر فکرآزاد،دکتر خانکه ،دکتر فلاحی و دکتر ممتاز ، با طرح سوالات به برخی از مشکلات فرهنگی و ارائه راهکارهایی در حوزه های فرهنگی  دانشگاه ها پرداختند و خواستار انتقال نظرات دانشگاهیان به شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند.


   آنان  اظهار امیدواری کردند که با پرداختن به این مولفه های فرهنگی توسط متولیان مربوطه ، شاهد ارتقای مسائل فرهنگی در دانشگاه ها باشیم.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ – نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9086
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: