به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
طراحی و ساخت نرم افزار " ارگوفیدبک " در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
مدیر گروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، از طراحی ، ارزیابی و ساخت نرم افزار " ارگوفیدبک " در این گروه ، خبر داد.
مدیر گروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، از طراحی ، ارزیابی و ساخت نرم افزار " ارگوفیدبک " در این گروه ، خبر داد.
دکتر" حمیدرضا مختاری نیا " درباره این نرم افزار به خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گفت: نرم افزار " ارگوفیدبک " ، قابلیت دادن فیدبک ارگونومیکی به کاربران رایانه براساس مدت زمان استفاده کاربران از رایانه را دارد.
وی بعنوان مجری این طرح ، توضیح داد: رایانه در دنیای امروز، به ابزاری مهم، موثر و پرکاربرد در محیط های کاری تبدیل شده است و در بسیاری از ادارات و سازمانها از این ابزار برای افزایش سرعت در کارها بهره میگیرند. قبل از ظهور این ابزار در محیط های کاری، میزان فعالیت فیزیکی در محیط کار بیشتر بود اما امروزه، شرایط به گونهای شده که کارکنان ، ساعتها پشت میز کاری می نشینند و مشغول فعالیت می باشند.
دکتر مختاری نیا افزود: انجام حرکات تکراری، محدود بودن، تمرکز بر صفحه نمایشگر و استفاده از صفحه کلید و ماوس باعث شده که افراد در معرض فشارهای استاتیک بر بدن خود باشند و اغلب کاربران از درد در قسمتهایی از بدن شکایت کنند.
این متخصص ارگونومی ادامه داد: بازههای کوتاه استراحت در حین کار میتواند در جهت پیشگیری از آسیبها مفید باشد. این بازه های استراحت می تواند شامل " دست از کار کشیدن، کمی قدم زدن و به طور کلی، ارائه توصیه های ارگونومیکی در این زمینه " باشد.
دکتر مختاری نیا با تاکید بر اینکه افراد، خیلی از مواقع درحین کار فراموش می کنند که چقدر به صورت یکنواخت و مداوم پشت میز کار خود در حال انجام فعالیت هستند ، اظهارداشت: شناسایی این مشکل در سطح جهانی منجر به توسعه نرمافزارها برای اعلام وقفه به کاربر در استفاده از رایانه شده است.
مدیر گروه ارگونومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: نرم افزار طراحی و ساخته شده گروه ارگونومی ، این قابلیت را دارد که از روی مدت زمان استفاده کاربر از موس و کیبورد، مدت زمان کل فعالیت فرد را مشخص کند و بعد از حدود 30 تا 45 دقیقه فعالیت مستمر، فیدبک لازم را به کاربر بدهد.
وی در عین حال افزود: این نرم افزار ، ملاحظات ارگونومیکی و تمرینات کششی مناسبی را بعد از دوره فعالیت، به کاربر ارائه می دهد تا هم کاربر، فیدبک استراحت را دریافت کند ، هم اینکه تمرینات را با کمک نرم افزار انجام دهد.
بگفته دکتر مختاری نیا، میزان کاربردپذیری و رضایتمندی از طراحی و ساخت این نرم افزار، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است.
شایان ذکر است، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 21 دپارتمان تخصصی و هشت مرکز تحقیقات ، به تعلیم و تربیت بیش از یک هزار و 800 نیروی متخصص در رشته های خاص حوزه های " رفاه اجتماعی، سلامت اجتماعی (وتعیین کننده های آن)، سلامت روانی و توانبخشی" ، مانند ارگونومی ، کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی، پرستاری ، مددکاری اجتماعی ، مشاوره خانواده، سالمند شناسی، رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان و همچنین روانپزشکی و روانشناسی می پردازد ، که در برخی از این رشته ها به عنوان تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی و phd ، و در تعدادی از آنها ، نخستین مجری دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور و حتی کشورهای منطقه شناخته شده است.
این دانشگاه در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دارد، و زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می کند.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور