• 1397/04/12 - 12:15
  • - تعداد بازدید: 5687
  • - تعداد بازدیدکننده: 111
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دبیر هم اندیشی استادان و نخبگان مطرح کرد:

طرح تحول سلامت باید مؤلفه‌های اجتماعی را در خود جای دهد

نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با عنوان " سناریوهای آینده نظام سلامت ایران" عصر روز دوشنبه (11 تیرماه ) در سالن شاملو دانشگاه برگزار شد.


   نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با عنوان "  سناریوهای آینده نظام سلامت ایران" عصر روز دوشنبه (11 تیرماه ) در سالن شاملو دانشگاه  برگزار شد.


   جلسه  هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی با حضور دکتر کمالی ریاست دانشگاه ، دکتر کوهساری عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور و شرکت پرشور اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر"حمیدرضا خانکه " دبیر اجرایی هم‌اندیشی استادان  و نخبگان در دانشگاه در این نشست ، گفت: بررسی سناریوهای آینده نظام سلامت باعث می‌شود تا پیش‌بینی کنیم که نظام سلامت به کدام و سمت و سو می‌رود و مداخلات ما در چه شکلی بهترین هدایت را سبب می‌شود.


    وی ، موضوع سناریوهای آینده نظام سلامت ایران را موضوعی اساسی دانست و افزود: مطالعات آینده ‌نگاری، مطالعاتی است که تصویری از سناریوهای محتمل برای ما ایجاد می‌کند و بر اساس شواهد متعدد می‌توانیم مداخلات موثر را عملیاتی کنیم.


   خانکه ادامه داد: بر اساس اهمیت مطالعات آینده‌‌ نگاری و  سناریوهای آینده نظام سلامت ایران مطالعاتی در فرهنگستان علوم پزشکی توسط دکتر کوهساری انجام شده است که می‌توانیم پیش‌بینی‌هایی برای نظام سلامت داشته باشیم و پیشنهاداتی در عرصه کنونی نظام سلامت ارائه کنیم.


   عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به یکی از مطالعات صورت گرفته در فرهنگستان علوم پزشکی اظهار کرد: بررسی روند تحول نظام سلامت از اول انقلاب تا کنون نشان داده ، تحولاتی که بعد از انقلاب اسلامی در نظام سلامت اتفاق افتاده ، متاثر از شرایط محیطی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بوده و بسیاری از تصمیم ها بر اساس انتخاب‌های فردی مسئولان در شرایط حاکم بوده است و ما برنامه‌ مشخصی برای برنامه نظام سلامت در دراز مدت نداشتیم و بنابراین خیلی از تغییرها و پیشنهادها در پاسخ به نیاز زمان خودش بوده است.


   دکتر کوهساری همچنین افزود: در راستای کاهش هزینه‌های پرداختی مردم از جیبشان و هم‌زمان با گران‌شدن نظام سلامت به طرح تحول سلامت روی آوردیم که قاعدتا باید بدانیم حفاظت از سلامت یک برنامه دراز مدت است که با نگاه کلان باید در گام نخستین روی تأمین منابع پایدار نیز بحث و بررسی‌های لازم انجام بگیرد.


    این عضو فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: به صرف توسعه خدمات بستری، درمانی، تخصصی و فوق تخصصی نمی‌توانیم بگوییم طرح تحول را پیش برده‌ایم بلکه به نظر می‌رسد نگاه طرح تحول سلامت باید به سمت مؤلفه‌های اجتماعی سلامت و سبک زندگی سلامت و توجه‌ به مولفه‌هایی نظیر هوای پاک، آب پاک، تحرک کافی ، تغذیه مناسب و سایر عرصه‌ها باشد تا در کنار آموزش به افراد جامعه ، موضوع پیشگیری را نهادینه کرده و قبل از پیدایش بیماری‌ها و نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی و هزینه‌های بالای درمان،  جامعه سالم را ایجاد کنیم.


   دکتر خانکه بعنوان قائم مقام اورژانس کشور نیز گفت: سناریوهایی که از سوی فرهنگستان علوم پزشکی طراحی شده ، 5 سناریو را برای نظام سلامت ایران پیش‌بینی کرده است که با بررسی آنها می‌توانیم مداخلاتی را در نظام سلامت و در عرصه آموزش، پژوهش و توسعه نظام سلامت انجام دهیم و با بررسی محتمل‌ترین سناریوها ، آینده خوبی را برای کشور ترسیم کنیم.


   وی افزود: یکی از تهدیدهای جامعه ایرانی ، بیماری‌های سالمندی، هزینه‌های مراقبت از سالمندان و خدمات سالمندی که نظام سلامت را متأثر خواهد کرد و با توجه به آینده‌نگاری و پیش‌بینی‌هایی که در جمعیت رو به رشد سالمندی داریم هرچه زودتر باید به اینکه چگونه سالمند سالمی را به جامعه تحویل دهیم ، بحث و بررسی داشته باشیم و با نگاه جامع باید طرح تحول سلامت را همیاری کنیم.


   دبیر هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین با اشاره به اهمیت آینده‌نگاری و آینده پژوهشی نظام سلامت در میان دانشگاهیان اظهار کرد: آینده پژوهشی و آینده‌نگاری برای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و سایر دانشگاه‌ها فرصتی ایجاد می‌کند تا در عرصه مداخله و نظرات کاربردی سهیم باشند تا شاهد ترسیم بهتری برای نظام سلامت در کشور باشیم.


    وی در پایان افزود: طرح تحول سلامت نشان داد که انگیزه‌های خوبی از سوی متولیان سلامت را به دوش می‌کشد و در این طرح ، کاهش پرداختی از جیب مردم و ارائه خدمات را شاهد بودیم اما باید بدانیم تأمین منابع پایدار دغدغه اصلی نظام سلامت است که اگر برای تأمین منابع پایدار آینده‌پژوهی داشته باشیم ، می‌توانیم در توسعه این طرح سلامت محور موثر واقع شویم.


    گفتنی است ، نشست هم اندیشی اعضاء هیات علمی ، یک بار در ماه برگزار، و به شرکت کنندگان گواهی پایان دوره اعطاء می شود.


انتهای پیام/


تهیه خبر: گلرخ


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12183
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: