• 1400/02/12 - 19:55
  • - تعداد بازدید: 1987
  • - تعداد بازدیدکننده: 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

عضو دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19، بر لزوم توانبخشی در دوره پاندمی کرونا تاکید کرد

دکتر سینا کشاورز متخصص پزشکی اجتماعی و عضو دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19، گفت: با شروع موج چهارم کرونا همراه با اختصاص تمام خدمات درمانی نظام سلامت به بیماران مبتلا به کووید ۱۹، توجه به بیمارانی همچون " بیماران دچار آسیب های مغزی و یا نخاعی، بیماران با اختلالات نورولوژی در فاز تحت حاد "، که برای بهبود شرایط بالینی خود، نیازمند خدمات توانبخشی هستند، لازم است.

   دکتر سینا کشاورز متخصص پزشکی اجتماعی و عضو دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19، گفت: با شروع موج چهارم کرونا همراه با اختصاص تمام خدمات درمانی نظام سلامت به بیماران مبتلا به کووید ۱۹، توجه به بیمارانی همچون " بیماران دچار آسیب های مغزی و یا نخاعی، بیماران با اختلالات نورولوژی در فاز تحت حاد "، که برای بهبود شرایط بالینی خود، نیازمند خدمات توانبخشی هستند، لازم است.


   وی در گفت و گو با خبرنگار وبدای دانشگاه، افزود: با گسترش همه گیری کرونا، این بیماران، بدلیل محدودیت های بالینی بیشتر در معرض خطر هستند. با توجه به شرایط فعلی کشور، به نظر می رسد که دسترسی این بیماران به خدمات توانبخشی بستری و یا سر پایی کاهش یافته است. این پدیده با عدالت اجتماعی در نظام سلامت که حق همگانی ذاتی هر فردی برای دسترسی به خدمات نظام سلامت است، انطباق ندارد.


   دکتر کشاورز تصریح کرد: بیماران با مشکلات حرکتی مانند آسیب های نخاعی در فاز تحت حاد و آسیب های جسمی در زمینه بیماری های نورولوژی مانند اختلالات شناختی، دمانس، بیماری پارکینسون، سکته مغزی در فاز تحت حاد، بیماران MS با مشکلات حرکتی، کودکان با اختلال جسمی و ذهنی مانند CP و بیماران دچار آسیب های مغزی در فاز تحت حاد جهت بهبود سیر بالینی خود، نیازمند خدمات توانبخشی بستری و حتی پس از ترخیص، نیازمند خدمات سرپایی هستند.


    وی گفت که درصورت عدم دریافت خدمات توانبخشی، وضعیت جسمی و شناختی این بیماران سیر نزولی پیدا می کند، و در صورت عدم جابجایی کافی توسط مراقب شخصی بیمار، زخم های بستر به سرعت تظاهر پیدا کرده و در این شرایط، برای بیمارانی که یا استفاده کننده ویلچر هستند و یا بطور مطلق در بستر مستقر می باشند، زخم بستر خطری جدی محسوب می شود. حتی مراقبت توسط اعضای خانواده جوابگوی وضعیت بالینی این بیماران نیست و جایگزین تاثیرات خدمات توانبخشی حرفه ای نخواهد شد.


   بگفته دکتر کشاورز، این درحالی است که در شرایط پاندمی کرونا، جابجایی مراقبین در منزل، و آمد و رفت کارشناسان توانبخشی متعدد به منزل بیمار، ریسک ابتلا به عفونت بخصوص کووید ۱۹ در این بیماران را بدلیل افزایش مواجه با در نظر گرفتن کوموربیدتی بیمار، بالا می برد.


    متخصص پزشکی اجتماعی افزود: میزان یادگیری بیماران و یا مراقبین آنان در انجام توانبخشی از راه دور نیز به امکانات ارتباطی و سطح سواد سلامت مخاطب بستگی دارد. بنابر این، انجام توانبخشی از راه دور در کشور در دوران پاندمی نیز با چالش های جدی مواجه است.


   وی تاکید کرد:  هزینه خدمات توانبخشی از راه دور و یا در منزل از یک طرف، و وجود محدودیت های اجتماعی از قبیل منع تردد بین شهری و کم بودن مراکز ارائه خدمات توانبخشی، یا تعطیلی موقت مراکز ارائه دهنده خدمات توانبخشی نیز سطح دسترسی بیماران و نیازمندان به خدمات توانبخشی را کاهش می دهد.


   وی افزود: در نتیجه این بیماران بطور مطلق در بستر می مانند و مشکلات روحی و افسردگی آنان افزایش می یابد‌. حاصل همه عوامل ذکر شده، کاهش سطح ایمنی فرد بیمار و بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری کرونا نیز می باشد که فشار مضاعف بر خانواده و نظام سلامت خواهد بود.


    عضو دبیرخانه رصدخانه اجتماعی کووید 19 تصریح کرد: بنابر این در دوران همه گیری، نباید تنها بر درمان ، یعنی سطح دوم سلامت تمرکز کرد، بلکه ضروری است در کنار درمان مبتلایان به کرونا، از سطح اول و سوم نظام سلامت غافل نشد و در راستای اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بیماری (سطح اول)، با استفاده از ظرفیت رسانه های دولتی و خصوصی در فضای عمومی و مجازی و بهره گیری از توان تخصصی افراد معتمد و خبره نظام سلامت ، با  آموزش های صحیح و به موقع در همه گیری، سطح آگاهی سلامت و درک ریسک خطر جامعه را بطور صحیح و منطقی افزایش داد.


    دکتر کشاورز افزود: در سطح سوم نظام سلامت نیز با فراهم کردن امکانات لازم در مراکز ایمن و پاک ارائه کننده خدمات توانبخشی بستری و سرپایی، سطح  دسترسی گروه های نیازمند خدمات توانبخشی را افزایش داد. در این صورت علاوه بر کاهش بار بیماری، گامی در راستای تحقق عدالت اجتماعی در نظام سلامت برداشته خواهد شد، چرا که برخورداری از سلامت، یک حق اجتماعی است.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: طیبی – نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 19046
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: