به گزارش پایگاه خبری - اطلاع رسانی روابط عمومی:
قائم مقام وزارت بهداشت: در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی، فقط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به سه سطح سلامت می پردازد
قائم مقام و معاون کل وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور، فقط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به سه سطح سلامت می پردازد و انتظار وزارت بهداشت نیز از این دانشگاه ، فعالیتی است که برای دیگر دانشگاههای علوم پزشکی امکانپذیر نیست.
قائم مقام و معاون کل وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور، فقط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به سه سطح سلامت می پردازد و انتظار وزارت بهداشت نیز از این دانشگاه ، فعالیتی است که برای دیگر دانشگاههای علوم پزشکی امکانپذیر نیست.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر "حریرچی" با اشاره به همزمانی بیست و پنجمین سالگرد تاسیس این دانشگاه با معارفه ریاست جدید آن، از پتانسیل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به لحاظ تعداد اساتید و اعضای هیات علمی که 160 عضو دارد و 45 درصد آن ، استاد و دانشیار هستند و به جهت حجم پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی که 65 درصد دانشجویان را شامل می شود، گفت.
وی افزود: با توجه به ابلاغ وزیر بهداشت به رئیس جدید این دانشگاه و ماموریت ویژه ای که به عهده این دانشگاه گذاشته شده است ، انتظار از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فراتر از دیگر دانشگاه های علوم پزشکی است.
قائم مقام وزارت بهداشت، با بیان تعریفی از سلامت جسمی ، سلامت روانی و سلامت اجتماعی ، اظهارداشت: سلامت جسمی و سلامت روانی تقریبا تکلیفشان مشخص است و دانشگاه های علوم پزشکی دیگر نیز به آنها می پردازند ، اما به سلامت اجتماعی که از پیچیدگی خاصی برخوردار است ، کمتر پرداخته شده و اینکه چگونه افراد جامعه بتوانند با محیط خود کنار بیایند ، کار مولد در اجتماع داشته و مشارکت فعال داشته باشند و همچنین شرایط اجتماعی باید به چه شکل باشد تا سلامت افراد تامین شود ، همه به حوزه " سلامت اجتماعی و رفاه اجتماعی " مربوط می شود.
دکتر حریرچی افزود: معمولا وجود آسیب های اجتماعی همچون طلاق ، فقر ، اعتیاد و بیکاری ، نهایتا روی سلامت افراد تاثیرگذار است و بررسی و ارائه راهکارهای این معضلات ، و چگونگی بهبود بخشیدن به شرایط اجتماعی که توسعه رفاه و توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت ، در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی امکانپذیر است.
وی همچنین با اشاره به تعریفی از دو بعد توانبخشی (بالینی و اجتماعی) ، گفت: توانبخشی بالینی و توانمندسازی افراد کم توان بلحاظ جسمی ، مشخص است اما آنچه در توانبخشی اجتماعی انتظار است که بتوان از طریق آن ، افراد آسیب دیده را به زندگی عادی و نقش معمول یک انسان اجتماعی و فعال در جامعه برگرداند و کیفیت زندگی این افراد را بالا برد.
وی ، نقش چند وجهی حوزه توانبخشی را توضیح داد و افزود: توانبخشی بالینی ، نقشی است که دیگر دانشگاههای علوم پزشکی نیز به آن می پردازند و در نهایت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در میان آنها، رتبه یک را کسب کند ، اما آنچه حائز اهمیت است ، نقش منحصربفرد این دانشگاه در توانبخشی اجتماعی است.
معاون کل وزارت بهداشت سپس ادامه داد: خوشبختانه ، دکتر کمالی (رئیس جدید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) و همکارانشان هم اکنون در برهه ای از زمان مسئولیت دارند که معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت راه اندازی شده است و با همکاری و حمایت این بخش ، می توانید قدم های موثری در این حوزه بردارید.
وی به بخشی از مشکلات جامعه در ارتباط با سلامت اجتماعی اشاره کرد و گفت: علل کم تحرکی 90 درصد جامعه ، وجود معضل اعتیاد ، استعمال دخانیات ، فقر ، نابرابری ها در بخش های مختلف ، مهاجرت ، حاشیه نشینی ، خشونت ، عدم آرامش روانی ، انحرافات جنسی ، ابتلا به ایدز ، انواع جرایم و سایر آسیب های اجتماعی، در حوزه سلامت اجتماعی قابل بررسی و ارائه راهکار از سوی متخصصان و کارشناسان این حوزه است.
وی سپس با بیان بخشی از سوابق علمی ، تخصصی و اجرایی دکتر محمد کمالی رئیس جدید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، از ایشان بخاطر پذیرفتن این مسئولیت تشکر کرده و اطمینان داد که دانشگاه با هدایت و رهبری ایشان و با حمایت های اساتید ، متخصصان و دانشجویان از داخل و خارج از دانشگاه ، می تواند مسیر رشد و تعالی را طی کند و شاهد این پیشرفت طی سالهای آینده باشیم.
دکتر حریرچی همچنین از خدمات دکتر خرم خورشید رئیس سابق این دانشگاه طی سه سال گذشته که باعث مشکلات جسمی نیز برایشان شد، تشکر و قدردانی کرد.
گفتنی است که قائم مقام وزیر بهداشت ، ابلاغ ریاست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از سوی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی را رسما به دکتر محمد کمالی اعطا کرده و هدایایی به رسم یادبود به دکتر خرم خورشید رئیس سابق این دانشگاه اهدا کرد.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور