• 1404/02/06 - 11:01
  • - تعداد بازدید: 143
  • - تعداد بازدیدکننده: 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها / قسمت سوم

قانون جوانی جمعیت به نیازهای واقعی جامعه پاسخ نمی‌دهد

رئیس دانشکده سلامت اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، در نشست تخصصی جوانی جمعیت با انتقاد از این قانون گفت: این طرح بیشتر یک آرمان‌گرایی رویایی است تا راهکاری عملیاتی، این قانون سنگ بزرگی برای نزدن است.

دکتر فرهاد نصرتی‌نژاد
00:00
00:00
دانلود

به گزارش خبرنگار وب‌دای دانشگاه، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با موضوع "جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها" همزمان با هفته سلامت برگزار شد. 

در این نشست، دکتر فرهاد نصرتی‌نژاد، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی گروه رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: مسئله جوانی جمعیت هنوز توسط جامعه به‌عنوان یک مسئله به رسمیت شناخته نشده است، و اینکه چرا به رسمیت شناخته نمی‌شود، نشان از وجود یک مشکل دارد. 

عضو هیئت علمی گروه رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: راهکار و چاره‌اندیشی دولت و مجلس در این موضوع، "قانون جوانی جمعیت" است، اما این قانون ماهیت رویایی دارد و سنگ بزرگی است برای نزدن! 

 

چرا ایرانی‌ها از فرزندآوری فرار می‌کنند؟

وی ادامه داد: قانون جوانی جمعیت منابع فراوانی را می‌طلبد، و مشکل بعدی این قانون، هدف جمعیتی آن است. این قانون برای طبقه متوسط جامعه نوشته نشده، بلکه هدف آن اقشار ضعیف جامعه است. 

رئیس دانشکده سلامت اجتماعی تأکید کرد: چهارفرزندی یا بیشتر، ایده‌آل قشر متوسط نیست. باید طبقه متوسط جامعه را جدی بگیریم. 

 

دکتر نصرتی‌نژاد تصریح کرد: چرا جامعه تمایل به فرزندآوری ندارد؟ چرا تمایل به ازدواج کم است؟ این سؤالات را باید از منظر علمی بررسی کرد و بخش‌های کمتر مورد توجه را باید بحث کنیم. اقتصاد در این زمینه مهم است. 

وی ادامه داد: آمارهای ازدواج در کشور پایین است. پدیده "تجرد قطعی" در حال رقم خوردن و گسترش است و این پدیده مسری شده است. 

 

سلبریتی‌ها سبک زندگی بدون فرزند را ترویج می‌دهند

این جامعه‌شناس تأکید کرد: بی‌فرزندی اختیاری در بین زوجین در حال گسترش است، و سلبریتی‌ها نیز در این پدیده نقش مؤثری دارند. سبک زندگی که آن‌ها تبلیغ می‌کنند، مروج بی‌فرزندی است. 

 

ابهام آینده، بزرگ‌ترین مانع جوانی جمعیت

عضو هیئت علمی گروه رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: ابهام در آینده در این بین نقش مهمی دارد. جامعه در شرایط فعلی، آینده را مشخص نمی‌بیند. در شرایط ابهام، امکان پیش‌بینی و برنامه‌ریزی از بین می‌رود، و از سویی برخی نگرانی‌های اجتماعی هم وجود دارد. 

 

جامعه ایرانی در دام "کودک عزیز"

رئیس دانشکده سلامت اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: با پدیده "کودک عزیز" در جامعه ایرانی مواجه هستیم. جامعه ایرانی به فرزند یک نگاه کمال‌گرایانه دارد، و این نگاه باعث شده تا سخت ازدواج کند و فرزندی به دنیا بیاورد. 

وی ادامه داد: این مسئله یک آسیب فرهنگی است و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. 

دکتر نصرتی‌نژاد گفت: موضوع دیگری نیز وجود دارد؛ فهم ما نسبت به زندگی عوض شده، و بر اساس آن، معنای زندگی نیز تغییر یافته است. الگوی ذهنی دنیا و آخرت تغییر کرده، و در حال حاضر لذت‌گرایی کانونی‌ترین موضوع زندگی شده است. 

 

زنان ایرانی از بچه‌دار شدن هراس دارند

این جامعه‌شناس با اشاره به نقش زنان در این فرآیند، بیان کرد: زنان ایرانی بچه‌دار شدن را فاجعه می‌دانند، چون باعث تغییرات در ظاهر و اندام زنان می‌شود. کافی است به آمار سزارین در ایران نگاهی بیندازید؛ کشورمان یکی از کشورهای با آمار بالای سزارین است. 

عقلانیت سیاه جامعه را به سمت بی‌فرزندی سوق داده است

عضو هیئت علمی گروه رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به پخش سریال‌ها از شبکه‌های مختلف و تلویزیون‌های اینترنتی اشاره کرد و افزود: در حالی که خانواده و تکریم آن محور فیلم‌ها و سریال‌های هالیوود شده و داشتن خانواده برای آمریکایی‌ها یک معیار تلقی می‌شود، سریال‌های ایرانی مملو از خشونت، خیانت، طلاق و نزاع‌های خانوادگی است. 

وی ادامه داد: شاهد شکل‌گیری نوعی عقلانیت سیاه در کشور هستیم که منافع خود را حتی در آسیب به دیگران توجیه می‌کند، و از طرفی، آموزه‌هایی توسط برخی کارشناسان ارائه می‌شود که نهاد خانواده را تضعیف می‌کند. 

دکتر نصرتی‌نژاد گفت: باید به سمت ابهام‌زدایی از آینده برویم تا مردم بتوانند تصمیم‌گیری کنند. 

پایان پیام/

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 32456

تصاویر

کلمات کلیدی
خبرنگار

رضا پیرهادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: