• 1397/04/04 - 07:12
  • - تعداد بازدید: 6625
  • - تعداد بازدیدکننده: 96
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استاد پیشکسوت و موسس رشته " ارگونومی " در ایران به مناسبت دهمین سالروز تاسیس این رشته در کشور گفت:

لازمه زندگی سالم ، استفاده از اصول ارگونومی در تمامی سطوح جامعه است

استاد پیشکسوت و موسس رشته " ارگونومی " در ایران به مناسبت فرا رسیدن دهمین سالروز تاسیس این رشته در کشور گفت: لازمه زندگی سالم ، استفاده از اصول ارگونومی در تمامی سطوح و درمیان همه گروه های سنی است.


   استاد پیشکسوت و موسس رشته " ارگونومی " در ایران به مناسبت فرا رسیدن دهمین سالروز تاسیس این رشته در کشور گفت: لازمه زندگی سالم ، استفاده از اصول ارگونومی در تمامی سطوح و درمیان همه گروه های سنی است.


    دکتر " محمدعلی لحمی " امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: ده سال پیش که این رشته را برای اولین بار در کشور و در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی راه اندازی کردم ، کمتر کسی نسبت به کاربرد این دانش در جامعه ، آگاهی داشت و حتی برخی از افراد نسبت به این موضوع مقاومت نشان می دادند که خوشبختانه بمرور و با پیشرفت علوم مختلف از جمله " ارگونومی " ، همان افراد هم اکنون مدعیان کاربرد ارزشمند این دانش و مهارت در جامعه هستند.


    وی تاکید کرد: اقشار مختلف مردم ، از خانم خانه دار تا مسئولان بلندپایه کشور ، از جوان تا پیر ، همه و همه بدانند که اصول ارگونومی می تواند به آنان در زندگی روزمره و کار و شغلشان  کمک کرده و از صدمات جسمی و آسیب های روانی کاسته و به نشاط و شادابی آنان بیافزاید ، ضمن آنکه در کاهش هزینه ها تاثیرگذار است.


   وی با اشاره به دربرگیری کاربرد اصول ارگونومی در سلامت جسمی و روانی افراد جامعه ، تصریح کرد: من معتقدم که سلامت روانی و شناختی بیش از سلامت جسمی در رشد و پویایی افراد در زندگی شخصی و اجتماعی آنان موثر است و این درحالی است که  با عینک ارگونومی می توان ایرادات را دید و به راه حل های مورد نیاز دست یافت.


   دکتر لحمی که پزشک و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران است ، گفت: استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بودم که با دریافت فرصت مطالعاتی و با توجه به علاقه ای که به مباحث ارگونومی بعنوان فقط واحدی از دروس بهداشت حرفه ای داشتم ، تحصیلاتم را در فرانسه در رشته ارگونومی ادامه دادم و پس از فارغ التحصیلی و بازگشت به وطن ، به فکر راه اندازی این رشته در کشورم افتادم .


   وی افزود:  با توجه به اهداف تاسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و در نظر گرفتن ابعاد مختلف سلامت بلحاظ جسمی ، روانی و رفاه اجتماعی ، برای اولین بار رشته ارگونومی را در این دانشگاه راه اندازی کردم و بمرور با افزایش آگاهی متخصصان و مسئولان نسبت به کاربرد این رشته و تاثیرگذاری تربیت نیروی متخصص این حوزه در جامعه ، رشته ارگونومی در دیگر دانشگاه های بزرگ تهران و شهرستان ها نیز راه اندازی شد.


   وی با تاکید مجدد بر کاربرد رشته ارگونومی در میان اقشار مختلف مردم با مشاغل گوناگون ، ادامه داد: اگر جامعه نسبت به این موضوع آگاهی یابد و متخصصان این رشته به دقت از مهارت و دانش خود استفاده کنند، از خانم خانه دار در انجام امور خانه ، راننده پشت فرمان اتومبیل خود ، تا دانش آموزان و دانشجویان ما پشت میز مدرسه و دانشگاه ، مسئولان در مسئولیت های مدیریتی و شرایط کاری خود و سایر افراد جامعه  می توانند از مزایای کاربرد ارگونومی و تامین سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی در طول زندگی بهره مند شوند.


   گفتنی است ، هم اکنون علاوه بر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، هشت دانشگاه دیگر در تهران و شهرستان ها ( دانشگاه های علوم پزشکی تهران ، ایران ، شهید بهشتی ، شیراز ، همدان ، تبریز، ارومیه و ساری ) نسبت به تربیت نیروی متخصص رشته ارگونومی از مقطع کارشناسی تا سطح دکترا اقدام می کنند.


    دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از جمله دانشگاه های علوم پزشکی کشور و تحت نظارت وزارت بهداشت است که دارای ۲۲ گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در سه حوزه سلامت (توانبخشی ، سلامت روانی و سلامت اجتماعی ) همچون رشته های " ارگونومی ، ارتوپدی فنی ، کاردرمانی ، فیزیوتراپی ، سلامت در حوادث و بلایا ، مددکاری اجتماعی ، سلامت و رفاه اجتماعی  و همچنین، روانپزشکی ، روانشناسی ، پرستاری توانبخشی و ... " می باشد که در برخی از این رشته ها تنها برگزارکننده دوره های تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری)  و یا اولین مجری این دوره ها در کشور است.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 12106
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: