• 1399/09/03 - 19:28
  • - تعداد بازدید: 2034
  • - تعداد بازدیدکننده: 88
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی؛

متخصصان دانشگاه علوم بهزیستی، آماده ارائه خدمات توانبخشی جسمی و روانی به بیماران بهبود یافته از کرونا هستند

ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه ضمن تشکیل جلسه با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، روسا و معاونان درمان بیمارستان ها و کلینیک های تحت پوشش این دانشگاه، براساس تصمیمات اتخاذ شده، اعلام کرد: متخصصان بیمارستان های تابعه دانشگاه، طبق رسالت و وظیفه تخصصی خود، آماده ارائه خدمات توانبخشی جسمی و روانی بصورت بستری و از راه دور، به بیماران بهبود یافته از کرونا هستند.

    ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه ضمن تشکیل جلسه با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، روسا و معاونان درمان بیمارستان ها و کلینیک های تحت پوشش این دانشگاه، براساس تصمیمات اتخاذ شده، اعلام کرد: متخصصان بیمارستان های تابعه دانشگاه، طبق رسالت و وظیفه تخصصی خود، آماده ارائه خدمات توانبخشی جسمی و روانی بصورت بستری و از راه دور، به بیماران بهبود یافته از کرونا هستند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، براساس مصوبه این ستاد، بیمارستان روانپزشکی رازی می تواند با استفاده از توان تخصصی روانپزشکان، روانشناسان و کاردرمانگران ذهنی و اختصاص یک بخش به بیماران کرونایی بهبود یافته (دارای تست منفی کرونا) و یا افراد غیر کرونایی که شرایط کرونایی کشور، سبب بروز اختلالات سایکوز در آنان شده، خدمات مورد نیاز روانپزشکی ارائه بدهد.


   این مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی همچنین می تواند با بکارگیری امکانات پزشکی از راه دور (Tele Medical)، درمان عوارض روانی ناشی از کرونا را برای بیمارانی که در منزل بسر می برند، بعهده بگیرد.


   طبق این مصوبه، بیمارستان توانبخشی رفیده نیز به عنوان تنها بیمارستان توانبخشی دانشگاهی کشور که با بهره گیری از توان حرفه ای و تخصصی اساتید دانشگاه، مجموعه ای از انواع خدمات توانبخشی مورد نیاز هر بیمار را با توجه به شرایط و مشکلات جسمانی او ارائه می دهد، آمادگی دارد تا با اختصاص یک بخش کامل به بیماران بهبود یافته از کرونا که دارای تست منفی بوده و در عین حال، از عوارض عضلانی این بیماری رنج می برند و یا نیاز به توانبخشی قلبی و ریوی دارند، انواع خدمات تخصصی توانبخشی را به این بیماران در حالت بستری، ارائه بدهد.


   همچنین، بیمارستان توانبخشی رفیده با ارائه خدمات " توانبخشی از راه دور " (Tele Rehab) و از طریق ارتباط مجازی درمانگران این بیمارستان با بیماران و نیازمندان در منزل، نسبت به کاهش و درمان عوارض جسمی ناشی از بیماری کرونا، اقدام می کند.


   براساس مصوبه این ستاد، کارگروهی زیر نظر معاونت درمان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تشکیل شده است تا با بررسی نیازها و کمبودهای مربوط به منابع، تجهیزات و نیروی انسانی بیمارستان های روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده برای ارائه خدمات توانبخشی روانی و جسمی، و اعلام آن به وزارت بهداشت، سریعا نسبت به تکمیل یا تامین آنها اقدام کند.


   ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین مصوب کرد که متخصصان و اعضای هیات علمی این دانشگاه براساس رسالت و وظیفه تخصصی خود در سه حوزه سلامت (توانبخشی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی)، با هماهنگی و همکاری انجمن های علمی تخصصی رشته های مختلف حوزه های توانبخشی و روانپزشکی، دستورالعمل های مربوط به توانبخشی جسمی و روانی در زمینه هر اختلال که در ارتباط با بیماری کرونا بروز خواهد کرد، جهت استفاده و بهره برداری کادر درمانی سراسر کشور، تدوین و منتشر نمایند.


   ضمن آنکه مقرر شد، متخصصان حوزه های توانبخشی، روانپزشکی، سالمندشناسی و طب سالمندی این دانشگاه، نسبت به تدوین دستورالعمل های مربوط به " پیشگیری " از اختلالات جسمی و روانی در کودکان، بزرگسالان و سالمندان اقدام کنند و برای آگاه سازی اقشار مختلف جامعه منتشر نمایند.


   طبق نظر اعضای این ستاد، بخش بوعلی مرکز روانپزشکی رازی که از اسفندماه سال گذشته با آغاز شیوع کرونا در تهران، به درمان پرسنل و بیماران روانی مبتلا به کرونا اختصاص داده شده بود، با تجهیزات کامل تقویت شود تا بتواند مانند گذشته و در صورت لزوم و ابتلای پرسنل و یا بیماران اعصاب و روان بستری در مرکز روانپزشکی رازی، خدمات پزشکی و درمانی بیماری کرونا را به آنان ارائه بدهد.


******


   در طول این نشست، مسئولان دانشگاه و مراکز درمانی تابعه، نقطه نظرهای خود را مطرح کردند که از نظر می گذرد.


   دکتر "حمیدرضا خانکه " رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن تشکر از هیات رئیسه سابق دانشگاه که طی ماه های اخیر براساس شرایط اولیه شیوع کرونا، فعالیت های خوب و منطقی را در این ارتباط داشت، گفت: هم اکنون دانشگاه علوم بهزیستی شرایط متفاوتی را بلحاظ شیوع کرونا تجربه می کند که نیاز است، نقش فعالتری را با توجه به رسالت و وظیفه تخصصی خود، ایفاء نماید.


   وی تاکید کرد: در عین حال که از مجموعه پرسنل دانشگاه و مراکز تابعه محافظت می کنیم، موظفیم که با توجه به رسالت، امکانات و محدودیت ها، در این زمینه مشارکت کنیم، اما بدون شتاب زدگی و  براساس خرد جمعی و نظر اعضای ستاد مقابله با کرونا دانشگاه، عمل خواهیم کرد.


   رئیس دانشگاه علاوه بر حمایت و پیگیری جهت تامین و تکمیل امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز در مراکز درمانی تابعه بمنظور توانبخشی جسمی و روانی افراد نیازمند، از اعضای کارگروه معاونت درمان و اعضای ستاد خواست تا با همکاری هیات علمی و متخصصان دانشگاه، دو دستورالعمل توانبخشی جسمی و روانی را هرچه سریعتر تدوین کنند تا در صورت تایید کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، جهت بهره برداری کادر درمانی سراسر کشور، به پروتکل شماره 9 کشوری این ستاد اضافه شود.


   در ادامه، دکتر بیژن خراسانی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه طی سخنانی با تشریح دستور جلسه که حاصل بررسی کار گروه معاونت درمان بود، از امکان ارائه انواع خدمات توانبخشی جسمی به بیماران بهبود یافته از کرونا با تست منفی، بصورت بستری و یا "از راه دور" در بیمارستان توانبخشی رفیده گفت.


   وی همچنین، افزود: مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی نیز با حفظ و استمرار اقداماتی که تاکنون انجام داده، ضمن تقویت و تکمیل بخش کرونایی جهت بستری و درمان پرسنل و بیماران روانی ساکن در مرکز رازی که به کرونا مبتلا می شوند، یک بخش را به عموم بیماران بهبود یافته از کرونا که دارای تست منفی کرونا باشند، اختصاص می دهد تا بیمارانی که پس از ترخیص از بیمارستان های جنرال، دچار اختلالات سایکوز شده اند و نیاز به خدمات روانپزشکی بصورت بستری دارند، در این بخش خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.


    دکتر خراسانی، ارائه خدمات روانپزشکی از طریق امکانات "درمان از راه دور" به بیماران نیازمند را بخش دیگری از مشارکت مرکز رازی در شرایط کنونی بحران کرونا ذکر کرد و گفت: نخبگان روانپزشکی که در مرکز رازی فعالیت دارند، می توانند با استفاده از امکانات تله، خدمات مورد نیاز بیماران کرونایی که دچار سایکوز می شوند، و یا به افرادی که در منزل بسر می برند و هنوز کرونا نگرفتند ولی از استرس، اضطراب، افسردگی و... رنج می برند، خدمات ارائه بدهند.


    در ادامه، دکتر دانشمند رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی، با توجه به تعداد زیاد بیماران مزمن روانی و احتمال بالای ابتلای آنان و همچنین پرسنل مرکز به کرونا، حفظ و تقویت بخش بوعلی برای درمان بیماران اعصاب و روان و پرسنلی که به کرونا مبتلا می شوند را لازم دانست.


    وی، با وجود متخصصان و دستیاران مجرب روانپزشکی، تجهیز بخش دیگری برای ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی به بیماران بهبود یافته از کرونا را امکانپذیر دانست.


   سپس، دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده نیز در همین ارتباط گفت که از هفته پیش، یک بخش را برای پذیرش بیماران کرونایی بهبود یافته که از مشکلات عضلانی رنج می برند، پیش بینی کردیم و معتقدیم که با تیم های تخصصی توانبخشی می توانیم بصورت موثر به این بیماران کمک کنیم و ضمن آنکه تجربه خوبی برای مجموعه متخصصان بیمارستان است، می توانیم این تجربه را بلحاظ علمی و عملی در اختیار دانشگاه های دیگر نیز قرار بدهیم.


   دکتر اخوان معاون درمان بیمارستان رفیده نیز در این خصوص گفت: خوشبختانه بیمارستان توانبخشی رفیده این ظرفیت را دارد که متخصصان روانشناسی، عفونی و توانبخشی بصورت تیمی، خدمات کاملی را به بیماران بهبود یافته از کرونا که دچار عوارض جسمی و روانی این بیماری شدند، ارائه بدهد و اگر سیستم ارجاع بخوبی عمل کند، این بیماران پس از درمان کرونا و ترخیص از بیمارستان های جنرال، مستقیما به بیمارستان توانبخشی رفیده هدایت خواهند شد تا عوارض برجای مانده از کرونا را درمان کنند.


   دکتر خدایی معاون آموزشی و مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه، با اشاره به بروز اختلالات اعصاب و روان در برخی از بیماران بهبود یافته از کرونا و یا افرادی که عضوی از خانواده خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند، گفت: خدمات دهی به این دسته از بیماران و افراد، در حیطه وظایف و رسالت دانشگاه علوم بهزیستی و مراکز درمانی تابعه آن است و می توان بصورت تخصصی و متفاوت از فعالیت دانشگاه های علوم پزشکی، به آن پرداخت.


   دکتر شاکری معاون فرهنگی – دانشجویی دانشگاه نیز بر نقش همه گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در تهیه پروتکل ها و دستورالعمل های مربوط به توانبخشی جسمی و روانی تاکید کرد و گفت: سالمندان، از جمله اقشار آسیب پذیر در دوران کرونا محسوب می شوند که دانشگاه علوم بهزیستی می تواند با استفاده از توان علمی و تخصصی محققان و متخصصان بخش سالمندشناسی و طب سالمندی، پروتکل های مربوطه را تدوین کند.


   وی افزود: می توان در هر بخش، برگزاری وبیناری را پیش بینی کرد و با فراخوان جهت شرکت همه دانشجویان و اعضای هیات علمی، نتایج علمی و کاربردی ارزشمندی بدست آورد.


   در ادامه، روسای کلینیک های پزشکی – توانبخشی نظام مافی و اسماء نیز از چگونگی فعالیت کلینیک های تحت مدیریت خود طی ماه های اخیر کرونایی گفتند و تداوم خدمات دهی با تمهیداتی که اندیشیده شده و استفاده از امکانات " توانبخشی از راه دور " را اساس کار و فعالیت این کلینیک ها ذکر کردند.


   در پایان این جلسه نیز دکتر امین اجلی مدیر اداره پرستاری دانشگاه، گزارش آماری از وضعیت پرسنلی مراکز درمانی و میزان شیوع کرونا در هر رده شغلی و هر مرکز درمانی را به تفکیک ارائه داد و مقرر شد تا در جلسه هفته آینده ستاد، با اطلاعات تکمیلی، برنامه ریزی دقیق تری برای حفاظت بیشتر و پیشگیری از ابتلای پرسنل به کرونا انجام گیرد.




انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 17799
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: