به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
مدیر امور دانشجویی: روزانه از دانشجویان نسبت به کمیت و کیفیت غذا نظرخواهی می شود
مدیر امور دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: روزانه از دانشجویان نسبت به کمیت و کیفیت غذا نظرخواهی می شود.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: روزانه از دانشجویان نسبت به کمیت و کیفیت غذا نظرخواهی می شود.
دکتر " ابراهیمی " در حاشیه افتتاح آشپزخانه صنعتی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به خبرنگار وبدای این دانشگاه افزود: با توجه به نظرات منطقی و ارزشمند دانشجویان ، در اصلاح و ارتقای برنامه های سلف مرکزی تلاش می کنیم .
وی تاکید کرد که این پروژه با چند هدف همچون ارتقای کمی و کیفی مواد غذایی که قرار است از طریق دانشگاه به دانشجویان برسد و توزیع مناسب غذا میان دانشجویان خوابگاهی که دور از کانون گرم خانواده هستند ، اجرا شد.
وی اظهارداشت: در نهایت ، هدف " آموزش سبک زندگی سالم ایرانی و اسلامی " از طریق توجه به سلامتی و خواسته های دانشجویان از سوی مسئولان دانشگاه و استفاده درست دانشجویان از امکاناتی که در اختیارشان گذاشته می شود، در اجرای این پروژه پیگیری می شود.
دکتر ابراهیمی افزود: در واقع ، تغذیه جمعی ، تامین بهداشت فردی و جمعی دانشجویان و آموزش رفتارهای اجتماعی در این نوع فعالیت ها مدنظر است.
وی با تاکید بر نظارت کارشناسان اداره تغذیه دانشگاه بر مرحله به مرحله از روند انتخاب و خرید مواد غذایی و ورود آن به انبار آشپزخانه سلف مرکزی تا تهیه و توزیع آن میان اهالی دانشگاه ، تصریح کرد: قبل از ورود مواد اولیه غذایی به این آشپزخانه ، بر خوش نامی و برند مواد انتخاب شده ، تاریخ مصرف و مقدار استاندارد آنها به ازای هر نفر نظارت می شود ، ضمن آنکه در مراحل بعد نیز بهترین شرایط با بالاترین کیفیت را برای غذایی که از آن مواد اولیه تهیه خواهیم کرد، متصور هستیم .
مدیر امور دانشجویی افزود: در مقابل نیز از دانشجویان انتظار داریم تا قدر این نعمت الهی را با درست مصرف کردن آن و رعایت قوانین مربوط ، بدانند.
دکتر ابراهیمی همچنین ، از ریاست دانشگاه و معاونان توسعه و فرهنگی – دانشجویی دانشگاه در پشتیبانی از این حرکت زیربنایی و از زحمات مدیر امور عمومی معاونت فرهنگی – دانشجویی و تمامی کارشناسان اداره تغذیه در بثمر رساندن این پروژه ، قدردانی کرد.
*****
کارشناس مسئول اداره تغذیه ، دانشجویان را به ثبت بموقع درخواست خود در خصوص غذا توصیه کرد
خانم " رکوعی " کارشناس مسئول اداره تغذیه مدیریت امور دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی به دانشجویان توصیه کرد که با ثبت "بموقع" درخواست های خود در خصوص غذا ، نظم در روند کار سلف مرکزی را حفظ کنند.
وی به خبرنگار وبدای دانشگاه افزود: دانشجویان برای رزرو وعده ناهار هر روز مورد نظر خود ، می توانند تا 48 ساعت قبل از ناهار روز مورد نظر، نسبت به ثبت درخواست خود در سامانه تغذیه (روی وب سایت معاونت فرهنگی – دانشجویی ) اقدام کنند.
رکوعی بااشاره به اینکه دانشجویانی که در خوابگاهها اقامت دارند برای رزرو وعده شام هر شب مورد نظر خود، می بایست حتما از روز شنبه تا ساعت 24 روز سه شنبه هفته قبل از وعده شام مورد نظر، برای ثبت درخواست خود اقدام کنند، گفت: پیش از این دانشجویان باید در مدت یک ساعت مشخص نسبت به رزرو وعده شام اقدام می کردند که این محدودیت زمانی ، گاهی آنان را از رزرو و داشتن غذای گرم محروم می کرد ، درصورتی که هم اکنون حدود صد ساعت (از شنبه تا ساعت 24 روز سه شنبه هفته قبل از آن ) فرصت دارند تا وعده شام مورد نیاز و مورد علاقه خود را رزرو کنند.
کارشناس مسئول اداره تغذیه با اشاره به اینکه رزرو وعده های غذای مورد درخواست این دانشجویان برای هفته های بعد از آن نیز امکانپذیر خواهد بود، گفت: دانشجویان امکان کنسل کردن و یا تغییر برنامه پیش بینی شده برای تغذیه خود را دارند ، اما باید فاصله زمانی آن را مانند رزرو غذا ، حفظ کنند تا اختلالی در برنامه های آشپزخانه پیش نیاید و یا این نعمت الهی بدون مصرف نماند و از بین نرود.
وی همچنین با اشاره به هرم تغذیه سالم مورد تایید وزارت بهداشت که در فعالیت سلف مرکزی ، هدف قرار گرفته است، افزود: براساس هرم تغذیه سالم مورد تایید وزارت بهداشت، 90 درصد لبنیات مورد نیاز از طریق ماست ، دوغ و شیر ، در وعده های صبحانه و ناهار و شام دانشجویان گذاشته شده و 80 درصد سبزیجات از طریق غذاهایی که در منوی غذایی تامین شده است.
وی ادامه داد: 90 درصد ویتامین ها از میوه جات فصل ( حداکثر سهمیه میوه جات در بخشنامه وزارت بهداشت اجرا می شود) که کنار غذای دانشجویان توزیع می شود و صد درصد گوشت ، غلات و چربی ها که مورد نیاز حفظ سلامتی دانشجویان است ، در تنوع غذایی و فهرستی از حدود 40 نوع غذای ایرانی (انواع چلو ها و خوراک ها ) ، در وعده های غذایی دانشجویان (در هر وعده ناهار، دو نوع غذا عرضه می شود) گنجانده شده است.
وی همچنین گفت: با استفاده از روش های مناسب در توزیع غذا و مواد کنار آن مانند " نان " که پیش از این بصورت باز ، کنار غذا گذاشته می شد و الان برش های کوچک شده نان در بسته بندی بهداشتی کنار خوراک ها قرار می گیرد ، یا استفاده از ظروف آلومینیومی و گیاهی درجه یک برای توزیع غذا ، هدف ارتقای بهداشت و سلامتی مصرف کننده را پیگیری می کنیم.
این کارشناس ارشد تغذیه در عین حال با مقایسه ای میان شرایط قبل از اجرای پروژه صنعتی سازی آشپزخانه با وضعیت فعلی آن ، گفت : قبلا مسئولان آشپزخانه همیشه باید نگران انتقال کوچکترین آلودگی در محیط و در زمان تهیه غذا می بودند چرا که کمبود فضا و تجهیزات لازم برای انجام آشپزی مناسب و استاندارد وجود داشت ، ضمن آنکه بدلیل کمبود بودجه ، نمی توانستیم از مواد اولیه درجه یک برای طبخ غذا استفاده کنیم .
رکوعی افزود: هم اکنون با جداسازی مرحله به مرحله آماده سازی مواد اولیه غذایی تا چگونگی تهیه غذا به دلیل طراحی و ساخت محیط کار و وجود تجهیزات پیشرفته ، مطابق با استانداردهای روز ، دیگر نگرانی از بابت مشکلات بهداشتی نداریم و غذای کاملا بهداشتی تحویل دانشجویان می شود ، علاوه بر اینکه با پشتیبانی مالی مسئولان دانشگاه ، از مواد اولیه درجه یک برای تهیه غذا استفاده می کنیم.
وی تصریح کرد: هرچند که با صنعتی سازی آشپزخانه ، می بایست از نیروی انسانی دخیل در کار آشپزخانه ، کاسته شده و نیروی ماشین و تجهیزات بیشتر بکار گرفته شود ، اما به دلیل حساسیت این فعالیت و تاکید مسئولان و کارشناسان تغذیه دانشگاه بر اجرای فرآیند مناسب و مطابق با بالاترین استانداردها در تهیه مواد غذایی تا طبخ و توزیع آن ، تعداد کارکنان آشپزخانه توسط پیمانکار بیشتر شده و فعالیت آنان مطابق با خواسته های دانشگاه پیش می رود.
رکوعی افزود: حفظ و ارتقای سلامتی مصرف کننده با رعایت بهداشت و اجرای برنامه ای کامل برای تهیه انواع غذاهای مقوی ، به همراه لبنیات ، غلات و میوه جات فصل با پشتیبانی مسئولان دانشگاه ، حاصل مکانیزه و صنعتی شدن آشپزخانه است که دانشجویان و اهالی دانشگاه از آن بهره مند می شوند و جلوگیری از هدر رفت نعمت الهی نیز سود ارزشمندی است که ان شاالله همه با همکاری یکدیگر ، از آن سهم می بریم .
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور