• 1397/03/11 - 16:18
  • - تعداد بازدید: 5555
  • - تعداد بازدیدکننده: 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت بخشی از دغدغه های حوزه توانبخشی را تشریح کرد

مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت در جمع مدیران سازمان های غیردولتی و تشکل های مردم نهاد حوزه توانبخشی و عضو شبکه ملی توانبخشی کشور، بخشی از دغدغه های این حوزه را تشریح کرد.


«گالری تصاویر»


    مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت در جمع مدیران سازمان های غیردولتی و تشکل های مردم نهاد حوزه توانبخشی و عضو شبکه ملی توانبخشی کشور، بخشی از دغدغه های این حوزه  را تشریح کرد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " محمدتقی جغتایی " در مجمع عمومی شبکه ملی توانبخشی که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد ، با ابراز خشنودی از تشکیل این شبکه ، گفت : تاکنون جای چنین مجموعه ای که غیردولتی باشد و بتواند سیاست های حوزه توانبخشی و راهبردهای آن را دنبال کند ، خالی بود و امیدوارم که شبکه ملی توانبخشی بتواند جای این مجموعه را که خارج از دولت ، پشتیبان حوزه توانبخشی باشد، پر کند.


   وی با اشاره به اینکه شبکه ملی توانبخشی با پیشنهاد معاون اجتماعی وزیر بهداشت تشکیل شد و با کمک وزارت بهداشت ، به ثبت رسید، افزود: اما با تمام کمک های وزارت بهداشت ، قرار نیست که شبکه ملی توانبخشی زیر نظر وزارت بهداشت باشد ، بلکه قرار است که هر ارگان دولتی و غیردولتی که بخواهد به حوزه توانبخشی کمک کند و یا کمک بگیرد ، به شبکه ملی توانبخشی رجوع کند.


   مشاور وزیر بهداشت اظهار کرد: قرار است که دغدغه های مشترک بخش های مختلف حوزه توانبخشی که تاکنون از طریق انجمن ها و سمن ها پیگیری شده ولی به نتیجه نرسیده ، با قوت بیشتر ، از طریق شبکه پیگیری شود.


   دکتر جغتایی به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: در بند اول این سیاست ذکر شده که وزارت بهداشت باید سیاست های بهداشتی ، درمانی و " توانبخشی " را پیگیری کند و با توجه به اینکه ، دولت به تنهایی نمی تواند این امر را به سرانجام برساند ، لذا سازمانها و تشکل های مردم نهاد ، و شبکه ملی توانبخشی ، می توانند دولت را در تدوین و اجرای سیاست ها کمک کنند.


    وی ادامه داد: در واقع مجمع عمومی شبکه ملی توانبخشی با نظر و کمک فکری اعضای خود ، بدنبال رفع موانع و مشکلات می رود.


   مشاور وزیر بهداشت گفت که براساس سیاست های سازمان جهانی بهداشت ، تمامی افراد کم توان از همه حقوقی که افراد عادی برخوردارند، بهره می برند و در مواجهه با مسایل مختلف ، در اولویت قرار دارند.


    وی تصریح کرد: هم اکنون موانع فیزیکی و اجتماعی در دستیابی کم توانان به حقوقشان وجود دارد  که موانع اجتماعی مهمتر از موانع فیزیکی است چرا که اگر بسیاری از موانع اجتماعی وجود نداشته باشد، موانع فیزیکی پیش نمی آید.


    دکتر جغتایی افزود: گسترش مراکز ارائه خدمات توانبخشی می تواند یکی دیگر از دغدغه های شبکه ملی توانبخشی باشد ، پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی بسیار مهمتر از پوشش بیمه ای خدمات درمانی است و همانطور که در دنیا به این مهم توجه شده ، باید شبکه ملی توانبخشی بدنبال اجرای قانون جدید حقوق معلولان باشد تا حمایت های بیمه ای مربوط به آن نیز محقق شود.


   وی ، باور جامعه نسبت به اینکه " بیمه ، یک ضرورت است " را در ارتقای سطح سلامتی جامعه کم توانان موثر دانست و تاکید کرد : همانطور که در کشورهایی مانند آلمان ، برای کاهش هزینه های درمان ، به توانبخشی توجه ویژه دارند، در کشور ما نیز باید افراد توجیه شوند که اگر در بسیاری از مواقع افراد خدمات توانبخشی بگیرند ، از هزینه های درمان آنان کاسته خواهد شد.


   وی افزود: شبکه ملی توانبخشی باید با شناسایی موانع و مشکلات ، برخی از آنها را با اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه ، برخی را با برقراری ارتباطات بین بخشی ، بعضی را از طریق ارتباطات بین المللی و حتی با انجام پژوهش و کار مطالعاتی از طریق تز دانشجویان دکترا پیگیری کند و در این راستا، به نهادها و سازمان های تصمیم گیرنده ، سیاستگذار و قانونگذار کمک کند.


******


   در ادامه این نشست ، رئیس هیات مدیره شبکه ملی توانبخشی با ارائه تعریفی از شبکه ، گفت : شبکه به مجموعه های متفاوت و جدای از هم که به هم پیوسته اند تا در موضوعات مشترک ، از همبستگی و یگانگی با یکدیگر استفاده کنند، گفته می شود.


   دکتر " نسبی تهرانی " افزود: این شبکه فقط مربوط به سازمان های غیردولتی (NGO ها)  توانبخشی معلولان و کم توانان جسمی نیست ، بلکه توانبخشی ذهنی ، اجتماعی ، فرهنگی و ... در شبکه به نقاط مشترک دست می یابند، و با توجه به منافع مشترک و برقراری دوستی و صمیمیت بین اعضا ، در راستای تحقق اهداف فعالیت می کند.


   وی همچنین ، سازماندهی و همسان سازی شبکه را لازم دانست و گفت: همه باید در یک صف واحد و در کنار یکدیگر ، به سمت جلو پیش برویم تا به اهدافی که دکتر جغتایی به آنها اشاره کردند، برسیم.


   رئیس هیات مدیره شبکه ملی توانبخشی ، افزود: هدف اصلی همه سازمان های غیردولتی و مردم نهاد این حوزه ، این است که شبکه ، نهاد مستقلی باشد و اعضا با امضای اساسنامه ، متعهد به پیمان با یکدیگر هستند که امیدوارم کل کشور از این همبستگی ، بهره مند شود.


   دکتر نسبی تهرانی در پایان این نشست ، برخی از مسایل درون شبکه ملی توانبخشی را با رای گیری از اعضای شرکت کننده در مجمع عمومی ، به تصویب رساند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11986
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: