• 1400/11/24 - 17:53
  • - تعداد بازدید: 1648
  • - تعداد بازدیدکننده: 152
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مصوبات ستاد کرونا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برای هفته آینده اعلام شد

ستاد کرونا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز یکشنبه به ریاست رئیس دانشگاه، و با حضور معاونان، مدیران اداره پرستاری، امور توانبخشی و حراست دانشگاه، روسای مراکز درمانی تابعه دانشگاه، دبیر و یکی از اعضای شورای صنفی دانشجویان برگزار، و مصوبات برای یک هفته آینده اعلام شد.

    ستاد کرونا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی روز یکشنبه به ریاست رئیس دانشگاه، و با حضور معاونان، مدیران اداره پرستاری، امور توانبخشی و حراست دانشگاه، روسای مراکز درمانی تابعه دانشگاه، دبیر و یکی از اعضای شورای صنفی دانشجویان برگزار، و مصوبات برای یک هفته آینده اعلام شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه طی سخنانی  در ابتدای این نشست، ضمن عرض تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ایام ماه رجب و سالروز ولادت امیرالمومنین (ع) که در پیش داریم، به بیان آخرین آمار مبتلایان و فوت شدگان از ا.میکرون در کشور و اوج بیماری که تا یک هفته آینده نیز قابل پیش بینی است، پرداخت.


   وی با اشاره به ابتلای جمعی از همکاران در دانشگاه و در مراکز درمانی تابعه به سویه جدید کرونا، گفت: طبق دستور ستاد کرونا تهران، همکاران می توانند با تایید پزشک معالج یا نتیجه تست PCR، تا پنج روز از مرخصی استعلاجی استفاده کنند و در نتیجه فعلا حجمی از پرسنل در محل کارشان حضور ندارند. ضمن آنکه قرار بود تا دانشجویان بمدت دو هفته خوابگاه ها را تعطیل کنند، تا وضعیت مشخص شود که با درخواست دانشجویان برای ادامه کارورزی ها و حضور کارورزها در خوابگاه ها، قرار شد، با بررسی و نظر معاونان آموزشی و دانشجویی، این کار انجام بشود. علاوه بر اینکه خواسته بودند نماینده شورای صنفی دانشجویان در جلسات ستاد کرونا دانشگاه حضور داشته باشد که در این نشست، دبیرو یک عضو شورای صنفی حضور دارند.


*****


   در ادامه، دکتر امین اجلی مدیر اداره پرستاری دانشگاه گزارش کوتاهی از اقدامات انجام شده براساس مصوبه ستاد کرونا را ارائه داد و گفت: شیوه نامه هایی برای اجرا در محل کار و چگونگی انجام امور آموزشی توسط معاونان درمان و آموزشی و شیوه نامه برگشت به کار برای مبتلایان به کرونا، با مشورت دکتر اخوان معاون درمان بیمارستان رفیده، تدوین و با امضای رئیس دانشگاه به مراکز و بخش های مختلف ابلاغ شد.


    وی با ارائه آمار مبتلایان کادر درمان بیمارستان ها و چگونگی فعالیت بخش های بستری، افزود: دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده به غیر از موارد اورژانسی، از پذیرش بیمار جدید خودداری کردند، ضمن آنکه هر هفته گزارش وضعیت مراکز درمانی به ستاد کرونا وزارت بهداشت گزارش می شود و سه نماینده دانشگاه نیز به این ستاد معرفی شده اند.


*****


   دکتر فریدون لایقی رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده از وضعیت بیماران، تعداد مبتلایان کادر درمان و چگونگی فعالیت بخش های بستری بیمارستان رفیده گفت و تاکید کرد که شرایط از هفته پیش بهتر است و شاهد برگشت تدریجی کارکنان به محل کار هستیم.


    دکتر خانکه رئیس دانشگاه نیز از رئیس بیمارستان توانبخشی رفیده خواست تا بتدریج تمهیداتی برای حضور دانشجویان دوره های کارورزی که ترم های آخر خود را می گذرانند، فراهم کنند.


*****


    دکتر حسین اخوان فوق تخصص بیماری های عفونی، معاون درمان بیمارستان رفیده و مسئول درمان بیماران کرونایی مرکز روانپزشکی رازی، گزارش کوتاهی از وضعیت بیماران و کارکنان مبتلا به کرونا در این مرکز ارائه داد و به نیازهای درمانی این مرکز بلحاظ نیروی انسانی اشاره کرد.


*****


   در ادامه این نشست، دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون آموزشی دانشگاه گفت که شیوه نامه آموزشی تدوین شد و با دیگر مصوبات ستاد کرونا به همه مدیران گروه های آموزشی ابلاغ شده است.


   وی افزود: کارورزی ها براساس شرایط روزانه و هفتگی مراکز، از طریق گروه های آموزشی مشخص و اجرا می شود.


   معاون آموزشی همچنین تصریح کرد که دانشجویان با اولویت دوره های کارورزی، از سوی گروه های آموزشی مشخص شدند و برای حضور در خوابگاه ها و پیش بینی امکانات خوابگاهی برای آنان، به معاونت دانشجویی معرفی شدند.


*****


   دکتر محمدسعید خانجانی معاون فرهنگی – دانشجویی نیز دانشجویان اولویت دار برای سکونت در خوابگاه ها و شرکت در دوره های کارورزی را به تفکیک گروه های آموزشی و مقاطع تحصیلی آنان اعلام کرد.


 *****


   دکتر فرهادی و خانم دانایی رئیس و مدیر کلینیک های پزشکی و توانبخشی نظام مافی و اسماء نیز در بخشی از این نشست، آخرین وضعیت پرسنل و میزان درگیری آنان با بیماری کرونا را بیان داشتند و ارائه خدمات توانبخشی و خدماتی مانند دندانپزشکی را منوط به وضعیت بیمار دانستند و میزان پذیرش را فقط محدود به موارد حاد کردند.


*****


   دکتر آزادی مدیر امور توانبخشی معاونت درمان دانشگاه، به مواردی از افراد دارای معلولیت و یا افراد مصدوم و دارای مشکلات جسمی اشاره کرد که برای تسکین درد و یا بهبود وضعیت جسمی نیازمند دریافت فوری خدمات توانبخشی هستند، که بنظر می آید خدمات از راه دور را می توان برای این افراد قابل استفاده کرد.


    وی افزود: بستر مناسب بیمه سلامت برای پوشش اینگونه خدمات نیز فراهم شده است و با هماهنگی موسسه بیمه سلامت می توان خدمات توانبخشی از راه دور را تحت پوشش بیمه قرار داد.


*****


    دکتر مسعود فلاحی معاون پژوهشی دانشگاه نیز آماده سازی زیرساخت های خدمات توانبخشی و پزشکی از راه دور را ضروری دانست و گفت: با آماده سازی زیرساخت ها، می توان حداقل 50 درصد خدمات را از راه دور و یا بصورت تله مدیسین ، حتی با دریافت ویزیت به صورت آنلاین ارائه کرد.


*****


    عسکری دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه نیز در سخنانی، درخواست کرد که تعداد دانشجویان اولویت دار برای شرکت در دوره های کارورزی و اقامت در خوابگاه ها افزایش یابند، ضمن آنکه درخواست های موردی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی همچون اقامت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خوابگاه ها برای شرکت در آزمون جامع را نیز مطرح کرد.


   *****


   دکتر بیژن خراسانی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه نیز با ابراز امیدواری از اینکه دغدغه مدیران از طریق شورای صنفی دانشجویان به بدنه دانشجویی منتقل بشود، تاکید کرد: اولین اولویت و خط قرمز در این شرایط ، بحث صیانت از جان افراد است و پیشگیری برای کنترل و کاهش انتقال بیماری را باید محور اقدامات معاونت درمان دانشگاه اعلام کرد.


   وی همچنین تصریح کرد:  با ویروسی سروکار داریم که هر روز یک مدل حمله می کند و نمی توان یک فرمول ثابت را برای داخل دانشگاه، خوابگاه ها و مراکز درمانی تابعه ارائه داد.


   دکتر خراسانی افزود: ضمن آنکه اولویت بر حفظ جان دانشجویان و دیگر افراد است، و لذا، هر هفته با توجه به شرایط و وضعیت بیماری در تهران، عمل خواهیم کرد.


*****


   دکتر خانکه رئیس دانشگاه، درپاسخ به درخواست افزایش تعداد دانشجویان کارورزی اظهار داشت: هفته گذشته براساس درخواست دانشجویان در مورد افراد اولویت دار و ضرورت انجام برخی از دوره های کارورزی، مصوبه تعطیلی دو هفتگی خوابگاه ها را لغو کرده و براساس درخواست دانشجویان، موارد ضروری را از طریق گروه های آموزشی مشخص کرده و اقامت آنان در خوابگاه ها برای شرکت در کارورزی ها بلامانع شد، اما هم اکنون به چند دلیل، نمی توان نسبت به افزایش تعداد این دانشجویان اقدام کرد، چرا که بیمار شدن پرسنل مراکز درمانی و عدم حضور آنان در بخش های درمانی و توانبخشی و دوره های کارورزی، یا بیمار شدن کارکنان خوابگاه ها و عدم سرویس دهی مناسب، و نبود امکانات بیمارستان های جنرال برای بستری کردن بیماران بدحال، از جمله دلایل عدم افزایش تعداد دانشجویان است.


   وی تصریح کرد، هر هفته ستاد کرونا تشکیل می شود و در هفته های آینده به مرور که وضعیت و میزان شیوع بیماری روند کاهشی پیدا کند، تعداد دانشجویان را نیز براساس وضعیت جدید و شرایطی که در هر هفته خواهیم داشت، مورد بررسی قرار داده و به مرور افزایش می دهیم.


    وی همچنین موافقت با موارد خاص مانند حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خوابگاه ها برای شرکت در امتحان جامع را در شرایط فعلی شیوع کرونا، امکانپذیر ندانست و اجرای این موارد را موکول به آینده و شرایط کرونایی در همان مقطع زمانی کرد.


   رئیس دانشگاه از قول وزارت بهداشت، دو هفته آینده را همراه با پیک شدید بیماری اعلام کرد که باید مراقبت و رعایت پروتکل ها دو چندان شود.


   وی در پاسخ به دیگر خواسته شورای صنفی دانشجویان مبنی بر دادن آمادگی به دانشجویان با تدوین پروتکل های مشخص در وضعیت های قرمز، زرد و...  ، افزود: اداره پرستاری با مشورت آموزش و شورای صنفی دانشجویان می تواند پروتکل ها را تدوین و منعکس کند، ولی آنچه مسلم است، شرایط بیماری مرتب تغییر می کند و نمی توان برای همه نوع شرایط، پروتکل ثابت تدوین کرد.


   دکتر خانکه همچنین در پایان این نشست، با جمع بندی مطالب ارائه شده، مصوبات این نشست را شامل موارد زیر ذکر کرد:


n       فعلا خوابگاه ها با ظرفیتی که معاونان آموزشی و دانشجویی مشخص کردند، فعالیت می کنند.


n       هفته آینده مجددا امکانات خوابگاهی و وضعیت شیوع بیماری را بررسی می کنیم و درصورت لزوم، تصمیمات جدید اتخاذ می شود.


n       مراکز سعی کنند تا شرایط را برای حضور دانشجویان کارورز فراهم کنند.


n       شرایط بازگشت به کار، مشابه قبل است و باید با تایید پزشک و یا داشتن تست منفی کرونا باشد.


n       نیروی پرستار برای تکمیل کادر درمان بیمارستان روانپزشکی رازی تامین بشود.


n       کلاس های تئوری بصورت مجازی برگزار می شود، و هر موقع که شرایط رو به بهبود و عادی سازی بود، بتوان تصمیم جدیدی گرفت.


انتهای پیام/




تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 21823
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: