به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
معاون وزارت بهداشت: حدود ده هزار هیات علمی کم داریم
دکتر " باقر لاریجانی " معاون امور آموزشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در همایش منطقه ای هیات های اجرایی جذب دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران گفت : حدود ده هزار هیات علمی در مجموعه دانشکده ها و دانشگاههای علوم پزشکی ، کم داریم.
دکتر " باقر لاریجانی " معاون امور آموزشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در همایش منطقه ای هیات های اجرایی جذب دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران گفت : حدود ده هزار هیات علمی در مجموعه دانشکده ها و دانشگاههای علوم پزشکی ، کم داریم.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، وی افزود: یکی از چالشهای اصلی وزارت بهداشت ، تعداد هیات علمی است و هنوز نتوانستیم سازمان برنامه را قانع کنیم که نیاز ما بیشتر از آن چیزی است که آنان فکر می کنند.
وی با اشاره به اهمیت بحث نیروی انسانی در توسعه جوامع دنیا ، اظهارداشت: برای حرکت به سمت توسعه یافتگی ، باید روی نیروی انسانی کار کنیم . ما از این بابت ، هنوز فاصله زیادی از دنیا داریم و باید ساختار مربوطه اصلاح شود.
دکتر لاریجانی با مقایسه وضعیت دانشگاههای علوم پزشکی ایران با 200 دانشگاه برتر دنیا ، گفت: برای توسعه آموزش خصوصی و غیردولتی ، باید راهی را باز کنیم . هم اکنون برای کم کردن فاصله با دنیا ، باید تلاش کرد و این تلاش در حوزه آموزش پزشکی در حال جریان است ، بسته هایی با پشتیبانی هیات علمی ، تهیه می شود ، استراتژی مشخص است و جلسات هماهنگی انجام می شود، اما در خصوص نسبت دانشجو به هیات علمی در برخی از مناطق کشور ، مشکل داریم .
وی تعداد هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی دولتی را 18 هزار تن و تعداد اساتید در دانشگاههای علوم پزشکی آزاد را 20 هزار ذکر کرد و افزود: نیاز تمام دانشگاهها بیشتر است و ما اعتقاد داریم که مجوز ، کم است و این درحالی است که محاسبات سازمان برنامه با ما ، متفاوت است ، ولی تلاش می کنیم آنان را قانع کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: البته مسایل دیگر هم در جذب هیات علمی موثر هستند که یکی از آنها ، تمام وقت بودن اساتید در دانشگاههای علوم پزشکی است که این وضعیت با تمام وقتی اساتید در رشته های غیرپزشکی فرق می کند ، چون در علوم پزشکی ، واقعا هیات علمی ، باید تمام وقت باشد و اصلا نمی تواند ساعاتی را به کار دیگری اختصاص بدهد.
وی اظهارداشت : هرچند که وزارت بهداشت از بابت هیات علمی ، پرچالش نیست ، اما باید برای اصلاح ساختار ، فکری کنیم .
وی سپس به دو مصوبه اخیر دولت اشاره کرد و با خشنودی از این بابت ، افزود: آئین نامه ارتقاء ، تصویب و ابلاغ شد که این موضوع ، نتایج بسیار خوبی در پی دارد و یکی از آنها ، این است که دانشمندان و افرادی که خدمت بزرگی به جامعه می کنند ، می توانند بدون توجه به مسایلی مانند داشتن مقاله در ISI ، ارتقا پیدا کنند.
دکتر لاریجانی ادامه داد: آمایش وزارت علوم شاید به ظاهر به ما ربطی ندارد ، اما همان الگوی وزارت بهداشت به آنان ابلاغ شد و این بستر مناسبی می شود که دانشگاههای هر دو وزارت خانه در مناطق مختلف ، هماهنگی بیشتری داشته باشند و این ، در راه اندازی رشته های بین رشته ای بسیار موثر است.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور