به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛
معاون پژوهشی وزارت بهداشت: ایران رتبه اول منطقه را در تعداد مقالات علوم پزشکی و استنادات بدست آورده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اعلام کرد: ایران ، بلحاظ تعداد مقالات علوم پزشکی و استنادات ، در میان کشورهای منطقه ، رتبه اول را بدست آورده است .
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اعلام کرد: ایران ، بلحاظ تعداد مقالات علوم پزشکی و استنادات ، در میان کشورهای منطقه ، رتبه اول را بدست آورده است .
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر " رضا ملک زاده " افزود : آخرین گزارش ISI و اسکوپوس که اخیرا منتشر شده ، نشان می دهد که ایران در میان کشورهای منطقه ، بلحاظ تعداد مقالات و استنادات ، بالاترین رتبه را کسب کرده و کشور ترکیه و رژیم اشغالگر نیز پائین تر از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در این ارزشیابی ، فاصله قابل توجهی دیگر کشورها با ایران دارند، اظهارداشت: گزارش سال 2014 میلادی از بررسی کل استنادات نیز نشان می دهد که 1/5 درصد از تولید علم دنیا ، توسط ایران انجام شده است ، ضمن آنکه گزارش های بین المللی گویای روند رو به رشد ایران طی پنج سال گذشته می باشد.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت تصریح کرد: این موفقیت ، حاصل تلاش محققان و هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است .
دکتر ملک زاده : برای پژوهش و برای سلامت جامعه ، برنامه ریزی داشته باشیم
دکتر ملک زاده در عین حال ، خطاب به معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، گفت: برای پژوهش و برای سلامت جامعه ، برنامه ریزی داشته باشیم چون از سال 2012 میلادی ، جهشی در علم پزشکی ، به سمت یک نوع علم پزشکی دقیق ، پیش بینی شده است.
وی افزود: دو پدیده ، علم پزشکی را تحت تاثیر قرار می دهد، تحولی که بخصوص در ژنتیک اتفاق افتاد که درمان های موثر و بهتر را باعث شده است ، مسایلی که بطور اساسی در دو قرن آینده ، پزشکی را تغییر بدهد مانند پروژه " ژنوم " که توسط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام می شود و NGS ، که باعث خواهند شد تا در آینده علاوه بر بررسی علائم بیماری و آزمایش بیمار ، برای تشخیص، به DNA بیمار نیز توجه کنیم.
وی با اشاره به تاثیر درمان های جدید بر روی بیماریهایی مانند " سرطان " ، تاکید کرد: باید فرآیندی تعریف کنیم تا بتوانیم با توجه به تغییر و تحولات علم پزشکی در دنیا ، ما هم این آمادگی را داشته باشیم و با نگاه به آینده ، پیش برویم.
همین مقدار کم بودجه تحقیقات را درست مصرف کنیم و تحقیقات درست انجام دهیم
دکتر ملک زاده همچنین با اعلام بخشی از برنامه های معاونت پژوهشی وزارت بهداشت که در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت ، گفت: همین مقدار کم بودجه تحقیقات را درست مصرف کنیم و تحقیقات درست انجام دهیم.
وی افزود: چرا که نمی توان امیدوار بود که دولت به ما بودجه بدهد ، و باید بدنبال کسب درآمد باشیم .
وی ادامه داد: توسعه و حمایت از نیروی انسانی ، توسعه زیرساخت های تحقیقات و فناوری ، تشویق به کار تیمی چون پیشرفت ما مستلزم همکاری های گروهی است ، رصد علم و فناوری ، تاسیس مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاری در حوزه فناوری سلامت که نیاز به تلاش زیادی در این زمینه دارد، از جمله برنامه های معاونت تحقیقات وزارت بهداشت است .
معاون پژوهشی وزیر بهداشت به توضیح هریک از این برنامه ها پرداخت و گفت: رصد علم و فناوری ، متر می خواهد و باید ما را هدایت کند ، لذا شاخص هایی که سال گذشته تعریف شدند و آئین نامه هایی که در همین ارتباط مشخص شدند ، می توانند به این مساله کمک کنند.
وی سپس به چگونگی ارزشیابی ها که سعی در ارتقای کیفی آنهاست ، اشاره کرد و از معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواست تا در نشست ها و کارگروههای تشکیل شده در این همایش سراسری ، برای آینده برنامه ریزی کنند و چگونگی ادامه ارزشیابی ها را برای دانشگاههای تیپ یک تا سه و مراکز تحقیقاتی ، مورد بررسی قرار بدهند.
توصیه های معاون پژوهشی وزارت بهداشت به معاونان دانشگاههای علوم پزشکی کشور
این مقام مسئول و محقق برجسته کشورمان ، به همکاران خود در دانشگاههای علوم پزشکی توصیه کرد که از میان پروژه هایی که در برنامه دارند، مهمترین آنها را ، اول انجام بدهند، از نیروی انسانی خود حمایت کنند و نقش آنان را جدی بگیرند.
دکتر ملک زاده تاکید کرد: زمانی می توانید قوی باشید که نیروی انسانی قوی و خوب داشته باشید و بدانید که این ، از بودجه و تجهیزات مهمتر است .
وی بااشاره به فعالیت حدود 15 هزار عضو هیات علمی در کشور که حدود 11 درصد آنان تقریبا در تحقیقات فعال بوده و فقط پنج تا شش درصد بطور جدی به تحقیقات می پردازند و عمده تحقیقات را به عهده دارند، افزود: حمایت معنوی و توجه به این نیروهای متخصص ، ضروری است چون آنچه که باعث شده کشور ما در منطقه ، اول بشود، این متخصصان هستند.
وی اظهارداشت : وزارت بهداشت نیز برنامه توسعه و حمایت از نیروی انسانی را پیگیری می کند ، اما آنچه اساسا می تواند کمک کند ، در دانشگاههاست و باید برای آنان برنامه داشته باشید و وزارت بهداشت نیز در حد توان ، به این مساله کمک می کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه عامل رشد کشورهای پیشرفته دنیا ، نیروی انسانی و متخصص این کشورهاست ، خطاب به معاونان پژوهشی دانشگاههای کشور تصریح کرد: نیروی انسانی دانشگاههای خود را به روش های مختلف ( دوره های آموزشی کوتاه و بلند مدت و ...) تقویت کنید چرا که موتور تولید علم کشور ، متخصصان و محققان هستند که باید مورد حمایت قرار بگیرند.
وی در ادامه ، بر اهمیت " زیرساخت ها " و توجه به آنها در کنار نیروی متخصص قوی و توانا تاکید کرد و گفت: اگر تجهیزات ، آزمایشگاه و ... در دانشگاه و مراکز تحقیقاتی ضعیف باشد، متخصصان و محققان شما مهاجرت خواهند کرد.
وی همچنین رعایت اخلاق در پژوهش را مطرح کرد و از معاونان دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواست تا براساس نظام نامه و مقرراتی که برای کمیته های اخلاق مشخص شده اند، از بروز تخلفات اخلاقی در این بخش جلوگیری کنند.
دکتر ملک زاده با اشاره به اینکه از بودجه ناچیز پژوهش، 50 میلیارد تومان فقط صرف تهیه کتب ، مجلات و منابع اطلاعاتی می شود ، از معاونان دانشگاهها خواست تا از این امکانات که بصورت رایگان در اختیارشان گذاشته می شود ، بخوبی استفاده کنند و وزارت بهداشت نیز به چگونگی استفاده دانشگاهها از این منابع توجه دارد و در آینده ، به عنوان یکی از شاخص های ارزشیابی مدنظر قرار می دهد.
وی گفت که امسال 30 برنامه پژوهشی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها را تصویب و مورد حمایت مالی قرار دادیم و قصد داریم این تعداد را تا 100 برنامه افزایش دهیم ، همچنانکه کهورت را در ده دانشگاه شروع کردیم و امیدواریم به 20 دانشگاه برسد.
وی به معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور توصیه کرد: ثبت بیماریها را جدی بگیرید و در زمینه انجام کهورت ، فعال باشید و در کنار آن ، Bio banks داشته باشید، همچنانکه امیدواریم بیوبانک ملی در کشور داشته باشیم.
وی همچنین بر کار گروهی در تحقیقات تاکید کرد و افزود: معاونان دانشگاهها ، محققان را به کار گروهی تشویق کنند و اگر افرادی جدا از یکدیگر کار می کنند، از آنان دعوت به همکاری و کار تیمی کنند، وزارت بهداشت نیز "گرنت" را به دانشگاههایی که کار تیمی می کنند،می دهد.
همایش معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی دو روز 28 و 29 بهمن ماه با حضور وزیر بهداشت ، معاون تحقیقات و مدیران این بخش وزارت بهداشت و معاونان پژوهش دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شده است.
انتهای پیام /
تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور