• 1401/06/16 - 18:54
  • - تعداد بازدید: 1650
  • - تعداد بازدیدکننده: 180
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نایب رئیس انجمن روانشناسی ایران:

میزان خودکشی در ایران از متوسط جهانی، کمتر است

نایب رئیس انجمن روانشناسی ایران روز چهارشنبه در نشست علمی – تخصصی " آگاهی بخشی، مسئولیت اجتماعی و پیشگیری از خودکشی " که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی برگزار شد میزان خودکشی در ایران را کمتر از متوسط جهانی اعلام کرد.


     نایب رئیس انجمن روانشناسی ایران روز چهارشنبه در نشست علمی – تخصصی " آگاهی بخشی، مسئولیت اجتماعی و پیشگیری از خودکشی " که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی برگزار شد میزان خودکشی در ایران را کمتر از متوسط جهانی اعلام کرد.


     دکتر حمید پورشریفی عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه  باید با آگاهی بخشی جامعه، آمار این موضوع را کاهش دهیم و باید بدانیم که آیا خودکشی قابل پیشگیری است ؟،گفت: خودکشی به شرط، قابل پیشگیری است. اگر بتوانیم بر موانع  غلبه کنیم ، می توان این موضوع را حذف کرد،  استیگما یا انگ، موضوعی مهم در خودکشی است و " برچسب، نگاه کلیشه ای، جدا سازی یا تبعیض "، مواردی هستند که افراد درگیر فکر خودکشی را به این فعل وا می دارد .


    وی افزود:  ببینید چقدر افراد بخاطر بیماری های جسمی و روانی راهی مراکز درمانی می شوند، چقدر از افراد به دلیل بیماری جسمی درگیر مشکلات روانی می شوند ، اما متاسفانه بیماران روانی به خاطر انگ و استیگما از حضور در  مراکز درمانی منع می شوند.


    دکتر پورشریفی در ادامه اظهار داشت: در برخی مناطق کشور می بینیم که به واسطه طلاق، جشن طلاق برپا می کنند  و در برخی مناطق کشور می بینیم که جمله با لباس سفید به خانه شوهر رفتن و با لباس سفید برگشتن را مطرح می کنند و مواجهه افراد با یک فعل نشان می دهد که در بحث خودکشی نیز برچسب ، نگاه کلیشه‌ای، جدا سازی، و تبعیض می توانند فکر خودکشی را منجر به فعل خودکشی کنند


    عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی افزود: برای پیشگیری از خودکشی باید فرد در مشاوره مورد گفت و گو قرار بگیرد و با رفتار منطقی و اینکه " فکر خودکشی چیزی از شان  انسانی ما کم نمی کند " و اینکه " عادی‌سازی افکار خودکشی، عمل خودکشی نیست"، فرد را کمک کنیم .


     وی اظهار داشت: همه ما میدانیم که در طول روز ۴ هزار فکر ناخواسته داریم، ما می توانیم به عنوان یک انسان رفتار ناخواسته منفی داشته باشیم،  خیلی از افراد به واسطه عدم تحمل، عدم حل مساله و ناامیدی و غیره با این فکر مواجه می شوند،  هر انسانی تحت فشار قرار می گیرد و باید با حل مساله، مشکل را حل کند.


    وی تصریح کرد:  همه مسئولان و شهروندان باید باورهای نادرست در مورد خودکشی را بشناسند  و با عمل خود،  امید بسازند .


   دکتر پورشریفی  افزود: خودکشی یکی از عوامل شایع مرگ و میر در نوجوانان و جوانان می باشد، بیشتر افرادی که به خودکشی دست میزنند، نسبت به این کار و کشتن خود تردید دارند، آنچه این افراد در پی پایان دادن آن هستتند، پایان دادن به احساسات طاقت فرسا یا شرایطی است که به نظر تحمل ناپذیر می باشد.


    به گفته وی،  سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که هر سال حدود یک میلیون نفر بر اثر خودکشی میمیرند، متخصصان می‌گویند خودکشی می تواند یک امر مسری باشد، اما آنها معتقدند که اگر نشانه های خودکشی را بشناسیم، می توانیم از مرگ عزیزان پیشگیری کنیم و با هدیه دادن امید و گفت و گوی موثر  او را از این اقدام منصرف کنیم.


    این در واقع ، رسیدن به بن بست فکری، انگیزشی و روانی، باعث فکر خودکشی فرد می شود، و این مساله منجر به قطع امید و ترس از آینده می شود و با اقدامات صحیح می توان فرد را از این عمل دور نمود.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: گلرخ


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 23651
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: