دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان تاکید کرد؛
نقش حیاتی ۱۰۰۰ روز اول زندگی در شکلگیری آینده فردی و اجتماعی کودکان
دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان گفت: تجربیات دوران ابتدایی کودکی، به ویژه ۱۰۰۰ روز اول زندگی که با بالاترین میزان رشد مغز همراه است، نقشی حیاتی در شکلگیری زیربنای زندگی هر انسان دارد و فرصت طلایی برای سرمایهگذاری بر سلامت و آینده کودکان محسوب میشود.

دکتر فرین سلیمانی، فوق تخصص کودکان و دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان در گفتوگو با خبرنگار وبدای دانشگاه، گفت: دوران ابتدایی کودکی (از تولد تا ۸ سالگی) و تأثیر آن بر آینده فردی و اجتماعی اهمیت فراوانی دارد.
دبیر علمی اولین کنگره توانبخشی کودکان تصریح کرد: تجربیات دوران ابتدایی کودکی، به ویژه ۱۰۰۰ روز اول زندگی که با بالاترین میزان رشد مغز همراه است، نقشی حیاتی در شکلگیری زیربنای زندگی هر انسان دارد و فرصت طلایی برای سرمایهگذاری بر سلامت و آینده کودکان محسوب میشود.
دکتر سلیمانی افزود: برنامههای ارتقای تکامل زودهنگام دوران کودکی (ECD) برای کودکان خانوادههای محروم، در کاهش نابرابریها و ارتقای کیفیت زندگی تأثیر زیادی دارند. تکامل کودک تحت تأثیر عواملی چون تغذیه مناسب، فرزندپروری مثبت، رفتار والدین و محیط اجتماعی و فرهنگی قرار دارد و غفلت از این عوامل میتواند تبعات منفی و بلندمدتی بر سلامت روانی، شناختی و اجتماعی کودک داشته باشد.
وی همچنین به اهمیت تعامل و مراقبت فعال با کودکان خردسال اشاره کرد و گفت: نوزادان و کودکان از طریق تعامل، بازی و ارتباط مؤثر با مراقبین خود، به بالاترین ظرفیتهای رشد دست مییابند. بنابراین، اجرای برنامههای حمایت از تکامل کودکان به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شده است.
دبیر علمی کنگره توانبخشی کودکان در ادامه افزود: در اولین کنگره ملی توانبخشی کودکان، پانلهای تخصصی با حضور اساتید برجسته و برنامهریزان کشوری برگزار میشود و این نشستها علاوه بر تبیین اهمیت موضوع، به بررسی چالشهای اجرایی برنامههای توانبخشی و تکامل کودکان میپردازند.
اولین کنگره ملی توانبخشی کودکان در تاریخ ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ توسط دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار میشود. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام میتوانند به وبسایت رسمی کنگره به نشانی nprc.uswr.ac.ir مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر دهید