• 1396/09/28 - 12:25
  • - تعداد بازدید: 3880
  • - تعداد بازدیدکننده: 83
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
به مناسبت گرامی داشت روز پژوهش ؛

نقطه نظرهای رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در زمینه حوزه پژوهش مطرح شد

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش و در جمع معاونان ، مدیران ، محققان ، اعضای هیات علمی و کارکنان معاونت تحقیقات ، نقطه نظرات خود در زمینه حوزه پژوهش و تغییر نگرش محققان و اعضای هیات علمی در گروه های مختلف آموزشی و مراکز تحقیقاتی را در راستای این نظرات خواستار شد.



   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز پژوهش و در جمع معاونان ، مدیران ، محققان ، اعضای هیات علمی و کارکنان معاونت تحقیقات ، نقطه نظرات خود در زمینه حوزه پژوهش و تغییر نگرش محققان و اعضای هیات علمی در گروه های مختلف آموزشی و مراکز تحقیقاتی را در راستای این نظرات خواستار شد.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " محمد کمالی " با تبریک به مناسبت روز پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه (27 آذرماه) و گرامی داشت یاد و خاطره شهدای بزرگ این حوزه ، از زحمات معاون تحقیقات ، مدیران و کارکنان این بخش که در ارتقای رتبه های پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نقش داشتند، تشکر و قدردانی کرد.


    وی در ابتدای سخنانش گفت که " پژوهش " ، کار سختی است و آنانی که عاشق ترند ، به پژوهش می پردازند چرا که زودبازده نیست و اگر از نگرش عمیقی برخوردار باشند ، در این کار موفق خواهند شد.


   دکتر کمالی با اشاره به فعالیت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، افزود: با توجه به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور علاوه بر وظیفه آموزش ، در ارائه خدمات بهداشتی ، درمانی و توانبخشی به مردم نقش اساسی دارند ، لذا فعالیت های پژوهشی در این دانشگاه ها، علاوه بر پشتیبانی از آموزش نیروهای متخصص ، باید به چگونگی ارائه خدمات به مردم نیز توجه داشته و در بهبود ارائه خدمات و ارتقای سلامت جامعه در سه بعد جسمی ، روانی و اجتماعی نقش داشته باشد.


   وی اظهارداشت : من معتقدم که " تحقیق " مایه حیات علم بوده و دانشی که باعث آن شده ، پژوهش است و اگر قدر آن را ندانیم ، آموزش هم مشکل پیدا خواهد کرد، اما متاسفانه به آنچه تحقیق می کنیم و شاید مقاله هم برایش ارائه خواهیم داد، بها نمی دهیم چرا که در انتقال آن به دانشجویان خودمان و بکارگیری نتایج تحقیقات خود در آموزش هایمان ، تلاشی نمی کنیم.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تاکید کرد: آنچه را که در تحقیقات بدست می آوریم ، به صحنه عمل ببریم و در مراکز درمانی و توانبخشی و کلینیک ها ، از آن استفاده کنیم .


   دکتر کمالی تصریح کرد: تحقیق برای تحقیق، خوب است اما بنظر می رسد که جایگاه متزلزلی دارد ، لذا وظیفه ماست که نتایج بدست آمده از تحقیقات را به جامعه منتقل کنیم و ترجمان دانش داشته باشیم. حتی در برنامه های آتی ، برای دانشجویان مقطع دکتری مشخص کنید که دو صفحه از رساله خود را به ترجمان دانش و تاثیر فعالیت پژوهشی خود در جامعه، اختصاص بدهد.


******


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در بخش دیگری از سخنانش ، به نقش " خلاقیت " در امور پژوهشی اشاره کرد و گفت: ذهن خلاق ، چارچوب ندارد و لذا در انتخاب موضوع  برای انجام تحقیق ، ساده تر و سریعتر به نتیجه می رسد و در یک تعامل دو سویه بین دانشگاه و سیستم بیرون از دانشگاه و در جامعه ، ذهن خلاق می تواند راهگشای مشکلات باشد.


    وی افزود: اگر محققان به ارتباط با جامعه و همچنین به خلاقیت خود تکیه کنند، موفق تر و تاثیرگذارتر عمل خواهند کرد.


******


   دکتر کمالی همچنین به موضوع " خلق ثروت " در دانشگاه های نسل سوم اشاره کرد و اظهارداشت: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خلق ثروت می کند چرا که بسیاری از هزینه های خودمان را از درآمدهای اختصاصی می دهیم اما اگر بخواهیم درآمد هر بخش ، صرف امور و هزینه های همان بخش بشود ، باید از طریق تحقیق و پژوهش ، راهکار آن را پیدا کنیم .


   وی افزود: آیا تاکنون مددکاران اجتماعی ، کارشناسان رفاه اجتماعی و روانشناسان ما بدنبال راهکار مشکلی حتی در دانشگاه خود بوده اند ؟  چرا این متخصصان از بیمارستان توانبخشی رفیده ، بعنوان یک فیلد قوی آموزشی و پژوهشی استفاده نمی کنند؟ و چرا در اجرای برنامه های این بیمارستان که به تازگی مورد بازدید قرار گرفته ، مددکاران اجتماعی و متخصصان رفاه اجتماعی مشارکت ندارند؟


   ******


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی به محور کار اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که به تازگی برگزار شده ، اشاره کرد و گفت: مشکلات بودجه در بخش سلامت ، کاهش شدید بودجه عمرانی این بخش و افزایش فقط شش درصدی بودجه سال آینده بخش سلامت ، موضوع کار این اجلاس بود و با توجه به طلب دانشگاه های علوم پزشکی از سازمان سلامت ایرانیان ، قرار است ، ستادی در وزارت بهداشت بمنظور کاهش هزینه ها و افزایش درآمدها تشکیل شود.


    دکتر کمالی افزود: با توجه به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز از موسسات بیمه گر طلبکار است و نیاز به راهکارهای عملی برای کاهش هزینه ها و افزایش درآمدها دارد، لذا همانند ستاد وزارت بهداشت ، ستادی را  در دانشگاه تشکیل خواهیم داد و در این جهت ، محققان دانشگاه می توانند با ارائه مدل های کوچک و بزرگ ، این ستاد را کمک کنند و  درصدی از سود حاصل از امور تحقیقاتی خود را دریافت دارند.


   وی تاکید کرد: محققان دانشگاه ما سعی کنند تا راه حل هایی برای مشکلات دانشگاه پیدا کنند تا وابستگی دانشگاه هرچه بیشتر از سیستم دولتی کاهش یابد و ارزش افزوده بیشتر شود.


   دکتر کمالی همچنین به ارتباط دو سویه بین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با سازمان بهزیستی کشور اشاره کرد و گفت: در ملاقات با مسئولان سازمان بهزیستی ، به صراحت مطرح کرده اند که سازمان بهزیستی و مراکز آن ، مشتری کارهای پژوهشی و فعالیت های آموزشی و خدماتی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی هستند، و محققان ما می توانند با خلاقیت و به پشتوانه دانش خود ، با کارهای تحقیقاتی ، راه حل برای مشکلات مراکز بهزیستی که در نهایت ، به نفع جامعه هدف و مخاطب کم توان و ناتوان تحت پوشش این سازمان خواهد بود، داشته باشند.


******


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین به نقش مرکز رشد این دانشگاه با توجه به وجود گروه های رفاه اجتماعی ، پیش دبستانی و سالمندی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: چه بهتر که مرکز رشد بتواند مشارکت این گروه های آموزشی و محققان ارزشمند آنها را در اجرای پروژه ها و فعالیت های مرکز ، جذب کند.


   دکتر کمالی در ادامه سخنانش ، بر توسعه پژوهش بین گروه های آموزشی و اجرای پروژه های مشترک و بین رشته ای تاکید کرد و افزود: با پتانسیلی که بواسطه وجود 22 گروه آموزشی در زمینه های مختلف و دانشجویان مستعد مقطع دکتری ، در دانشگاه موجود است ، انتظار داریم طرح های مشترک و تعاملات بین گروه ها بیشتر باشد، ضمن آنکه محققان ارتباطات خود را با یکدیگر گسترش داده و از توانایی و خلاقیت یکدیگر در انجام طرح های تاثیرگذار، و وارد کردن دانش به زندگی روزمره جامعه استفاده کنند.


   وی در همین راستا و بعنوان یک پیشنهاد برای تحقق این هدف ، ادامه داد: دنیا بسرعت در استفاده از فضای مجازی بنفع اهداف خود پیش می رود و افزایش گستره ارتباطات و سرعت در این خصوص ، نقش بسیار اساسی در پیشرفت امور دارند و لذا برای برقراری ارتباط گسترده بین محققان ، گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی ، ابزار مورد استفاده در دنیا را فراموش نکنیم .


   لازم به ذکر است ، 32 تن از محققان ، نویسندگان و کارکنان نمونه حوزه پژوهش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این مراسم ، از سوی ریاست و معاونان دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات فعال در زمینه سه حوزه سلامت (توانبخشی ، سلامت روان و سلامت اجتماعی ) ، علاوه بر آموزش و تربیت نیروی متخصص ، به اجرای طرح های تحقیقاتی در سطح ملی می پردازد و از طریق مراکز پزشکی – توانبخشی تحت پوشش ، نسبت به ارائه خدمات مورد نیاز جامعه اقدام می کند.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11118
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: