• 1396/10/16 - 09:13
  • - تعداد بازدید: 3638
  • - تعداد بازدیدکننده: 84
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی روابط عمومی ؛

نقطه نظرهای متخصصان حوزه رفاه و سلامت اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خصوص اجتماعی شدن نظام سلامت ارائه شد

مدیران واعضای هیات علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه رفاه و سلامت اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست با معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، نقطه نظرهای خود در ارتباط با اجتماعی شدن نظام سلامت کشور و ارتقای سطح رفاه و سلامت اجتماعی جامعه را مطرح کردند.



   مدیران واعضای هیات علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه رفاه و سلامت اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست با معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، نقطه نظرهای خود در ارتباط با اجتماعی شدن نظام سلامت کشور و ارتقای سطح رفاه و سلامت اجتماعی جامعه را مطرح کردند.


   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در ابتدای این نشست ، دکتر " محمد کمالی " رئیس دانشگاه با اشاره به انتظارات وزارت بهداشت از این دانشگاه که از سوی وزیر بهداشت در حکم مسئولیت ایشان نیز ذکر شده است ، حضور مدیران و اعضای هیات علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه رفاه و سلامت اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی در این نشست را جهت دستیابی به بخشی از برنامه استراتژیک دانشگاه و تحقق اهداف وزارت بهداشت ذکر کرد.


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، بر توان علمی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی حوزه رفاه و سلامت اجتماعی در این دانشگاه تاکید کرد و گفت: بسیاری از پروژه ها و فعالیت های ملی و منطقه ای این حوزه همچون تدوین نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی کشور ، توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است که علاوه بر فعالیت های آموزشی ، به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در سطح کلان نیز مشغول هستند.


   دکتر کمالی ، با توجه به پتانسیل آموزشی و پژوهشی حوزه رفاه و سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، عدم وجود تشکیلات معاونت اجتماعی در این دانشگاه را فقدانی در روند تاثیرگذاری این فعالیت ها دانست و افزود: بودن تشکیلات در این بخش، پاسخگویی را افزایش داده و امکان بیشتری را برای اجرای طرح های این حوزه فراهم می کند.


   وی خاطرنشان کرد که آنچه در توانبخشی و سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام می شود، بسیار نزدیک به اهداف حوزه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت بوده و بلحاظ علمی ، در تحقق اهداف این معاونت موثر است .


   رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: علاوه برضرورت رفع مشکلات و چالش های حوزه سلامت اجتماعی در جامعه ، نیازمند این هستیم که در حوزه رفاه و سلامت اجتماعی ، خلق ثروت و کارآفرینی داشته باشیم و برای دستیابی به راه ها و مسیرهای لازم جهت تحقق اهداف در این زمینه ، استفاده از نقطه نظرهای متخصصان و کارشناسان این حوزه ضروری است.


   در ادامه ، دکتر " رفیعی " از اعضای برجسته هیات علمی گروه آموزشی و مرکز تحقیقات رفاه و سلامت اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تاریخچه ای از چگونگی توجه جامعه شناسان ، روانشناسان و متخصصان حوزه های مختلف در ایران و جهان طی 20 سال گذشته به موضوع " سلامت اجتماعی " را ارائه داد.


   وی با بیان تعاریف مختلف مجامع و مراکز بین المللی جهان در خصوص " سلامت اجتماعی " که از تنوع زیادی برخوردار است ، تاکید کرد که هر جامعه با توجه به شرایط و سطح توسعه یافته گی خود ، تعریفی را از سلامت اجتماعی ارائه می دهد و تنوع تعاریف در این خصوص ، مربوط به اختلاف بین شرایط خاص جوامع گوناگون است.


   دکتر رفیعی ، به تحقیقات انجام شده طی سالهای اخیر در ایران و نتایج آنها  که مفاهیم " سلامت اجتماعی " و " سلامت روان " را در جامعه ایرانیان مشخص می کند، اشاره کرد.


   در ادامه این نشست ، "دکتر طارمیان ، دکتر سجادی ، دکتر شریفیان ، دکتر وامقی ، دکتر دلبری ، دکتر بیگلریان ، دکتر حسینی ، دکتر دولتشاهی و دکتر فدایی وطن " مدیران و روسای گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی " سوء مصرف و وابستگی به مواد، مددکاری اجتماعی ، سلامت و رفاه اجتماعی ، سالمندی و سالمندشناسی ، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، مدیریت توانبخشی و روانشناسی بالینی " ضمن معرفی خود و مهمترین فعالیت های زیرمجموعه ، برای همکاری هرچه بیشتر با حوزه معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اعلام آمادگی کردند.


   همچنین ، دکتر فروزان از اعضای فعال گروه رفاه اجتماعی و از محققان برجسته مرکز تحقیقات سلامت و رفاه اجتماعی ، تلفیق کاملی از گروه های مرتبط با مسایل اجتماعی جامعه را که دارای ظرفیت لازم هستند ، در برقراری ارتباطی پویا و نظام مند ضروری دانست.


   دکتر دلبری رئیس مرکز تحقیقات سالمندی ، با توجه به رشد فزاینده جمعیت سالمند کشور طی سالهای اخیر و روند رو به گسترش آن در آینده ای نه چندان دور، عزم ملی برای برنامه ریزی در این خصوص را لازم دانست.


   دکتر بیگلریان رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت ، نیاز به مدل پایش و ارزشیابی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را مورد تاکید قرار داد و بررسی روند تغییرات جمعیتی و ارتباط آن با سلامت اجتماعی را ضروری دانست.


    دکتر حسینی مدیر گروه مدیریت توانبخشی دانشگاه ، خواستار جایگاه پررنگی برای بخش توانبخشی در وزارت بهداشت شد و فعالیت دفتر یا کمیته ای خاص " توانبخشی " در کنار بخش های اجتماعی معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت را لازم دانست.


    دکتر طهماسبی عضو برجسته هیات علمی گروه رشد و پرورش کودکان پیش از دبستان ، با بیان طرح های ملی که با مشارکت این گروه تدوین شده اند، پتانسیل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را به عنوان قطب بخش های مختلف حوزه سلامت اجتماعی کشور یادآور شد.


    دکتر سجادی مدیر گروه مددکاری اجتماعی نیز با توجه به رویکرد سلامت اجتماعی از سوی سازمان جهانی بهداشت ، فعالیت بیشتر تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این زمینه و تدوین سرفصل های آموزشی خاص این حوزه در دانشگاه ها را ضروری دانست.


 ******


دکتر ملک افضلی: اجتماعی شدن نظام سلامت ، نیاز به پشتیبانی علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دارد


    دکتر" ملک افضلی " از اساتید و پیشکسوتان نظام سلامت کشور که معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت را در این ملاقات همراهی می کرد، طی سخنانی گفت: اجتماعی شدن نظام سلامت ، نیاز به پشتیبانی علمی دارد که باید از طریق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انجام شود.


   وی با اشاره به هدف شکل گیری دانشگاه علو بهزیستی و توانبخشی  متفاوت از دانشگاه های علوم پزشکی کشور و چگونگی فعالیت آن طی سالهای اخیر، افزود: با توجه به ایجاد معاونت امور اجتماعی در وزارت بهداشت براساس اهداف نظام سلامت و آینده و شرایط جمعیتی کشور، اجتماعی شدن نظام سلامت ، یک حرکت درست و ارزنده است که نیاز به پشتیبانی علمی و موتور محرکه دارد.


   وی تاکید کرد: ابعاد سلامت را بسختی می توان از هم تفکیک کرد و در این فرآیند ، جامعه را باید توانمند کرد و نیاز توسعه را در محله ها و از طریق سازمان های مردم نهاد گسترش داد ، تا اجتماعی شدن نظام سلامت ، تبدیل به فرهنگ شود.


   دکتر ملک افضلی افزود: این ساختارها باید در معاونت امور اجتماعی بوجود بیاید و مفهوم جامع " سلامت اجتماعی " دیده شود و چون سلامت جسمی و روانی افراد ، به سلامت اجتماعی آنان بستگی دارد ، گروه های پزشکی نیز باید نسبت به آن آگاهی داشته و از دوران تحصیل ، یاد بگیرند که این ابعاد از هم تفکیک نمی شوند.


   وی به نقش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و همچنین خیران در ساختارهای سنتی ، در اصلاح و تکمیل مفاهیم و ساختارها با هدف نهادینه کردن فرهنگ " اجتماعی شدن نظام سلامت " اشاره کرد و گفت: بحث شاخص ها بسیار مهم است ولی امروز ، شاخص های سلامت ، فراتر از سلامت سنتی است و باید نسبت به بازنگری آنها براساس معیارهای علمی اقدام کرد.


   وی در تکمیل و جمع بندی سخنانش افزود: همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی باید در این زمینه آغاز شود تا به یک اتفاق نظر در خصوص " سلامت اجتماعی " برسیم ، ضمن آنکه با بخش های مختلف حوزه پزشکی جلساتی را داشته باشیم تا این بخش ها نیز در برخورد با بیمار، فقط به بیماری فرد توجه نکنند بلکه به شرایط خانوادگی و اجتماعی خود بیمارنیز توجه داشته باشند ، چرا که بسیاری از مسایل اجتماعی و خانوادگی افراد ، بر سلامت جسمی آنان تاثیر می گذارد.


   این استاد پیشکسوت نظام سلامت در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: سلامت اجتماعی ، یک استراتژی اساسی محض است که بر سلامت جسمی و روانی افراد جامعه تاثیر می گذارد، و در تحقق این هدف ، مشارکت مردمی از طریق مجامع سلامت محله ها و همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی امکانپذیر است.


   در ادامه این نشست ، دکتر گلمکانی  از مسئولان سابق شهرداری تهران و از اعضای هیات همراه دکتر ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، به سابقه همکاری شهرداری با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اشاره کرد و گفت: همکاری این دانشگاه با  معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت ، فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم با حمایت این پتانسیل علمی ارزشمند، روند اجتماعی شدن نظام سلامت را سرعت ببخشیم.


   دکتر شتی ، از اعضای هیات همراه معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز با تاکید بر پتانسیل علمی این دانشگاه و توانایی هیات علمی این مجموعه که تاکنون منجر به تدوین طرح ها و پروژه های ارزشمند در سطح ملی و کشوری شده اند، همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در دستیابی به ساز وکارهای اجرایی برنامه های معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت را بسیار موثر دانست.


    وی در عین حال ، اصلاح شاخص های ارزیابی آکادمیک هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی را در روند اجتماعی شدن نظام سلامت در کشور مورد تاکید قرار داد و افزود: تغییر نگرش وزارت بهداشت به این روند، در ارتقای این سیستم ، نقش اساسی خواهد داشت.


    خانم دکتر رستمی  از دیگر اعضای هیات همراه معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت نیز بر همکاری دو سویه بین دانشگاه و وزارت بهداشت تاکید کرد و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خواست تا با ارتباط بیشتر با وزارت بهداشت ، معاونت امور اجتماعی را در جریان فعالیت های خود قرار بدهند.


   لازم به ذکر است، دکتر ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت ، در بخشی از این نشست ، ضمن تاکید بر تقویت معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همانند دانشگاه های بزرگ کشور، تاسیس مرکز مطالعات حوزه سلامت اجتماعی در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت جهت تدوین و اجرای برنامه های کشوری در حوزه رفاه و سلامت اجتماعی را در برنامه های این معاونت پیش بینی کرد.


   دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با 22 گروه آموزشی و هشت مرکز تحقیقات در زمینه سه حوزه سلامت (رفاه و سلامت اجتماعی ، سلامت روان و توانبخشی ) و زیرنظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، به فعالیت های آموزشی و همچنین فعالیت های تحقیقاتی در سطح کلان و ملی مشغول است ، ضمن آنکه خدمات مربوط به حیطه های فعالیت خود را از طریق دو بیمارستان و دو مرکز پزشکی – توانبخشی به نیازمندان و بیماران ارائه می دهد.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


تهیه و تنظیم عکس: مظلومی - قنبری


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11206
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: