• 1401/12/01 - 14:24
  • - تعداد بازدید: 853
  • - تعداد بازدیدکننده: 232
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در بیانیه پایانی نشست تخصصی " درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت تجمعات انبوه با تاکید بر مراسم اربعین " اعلام شد:

وحدت فرماندهی به عنوان یکی از اصول اساسی در مدیریت بهینه خدمات در تجمعات انبوه، مورد تاکید قرار گرفت

بیانیه پایانی نخستین نشست تخصصی " درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت تجمعات انبوه با تاکید بر مراسم اربعین حسینی (ع)" که امروز (دوشنبه) در دقایق پایانی این نشست توسط دکتر علی شریفان دبیر کمیته سلامت اربعین حسینی (ع) قرائت شد، « بر وحدت فرماندهی به عنوان یکی از اصول اساسی در مدیریت بهینه خدمات در تجمعات انبوه تاکید کرد ».

   بیانیه پایانی نخستین نشست تخصصی " درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت تجمعات انبوه با تاکید بر مراسم اربعین حسینی (ع)" که امروز (دوشنبه) در دقایق پایانی این نشست توسط دکتر علی شریفان دبیر کمیته سلامت اربعین حسینی (ع) قرائت شد، « وحدت فرماندهی به عنوان یکی از اصول اساسی در مدیریت بهینه خدمات در تجمعات انبوه تاکید کرد ».


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:


     با یاری خداوند متعال، نخستین نشست تخصصی " درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت تجمعات انبوه با تاکید بر مراسم اربعین حسینی (ع)"، در راستای بهبود خدمت رسانی، ایجاد هم افزایی، و تقویت هماهنگی نهادهای ذیربط، سازماندهی بهتر و توسعه زیرساخت ها و مدیریت بهینه منابع و به اشتراک گذاری تجارب و درس آموخته های مدیریت تجمعات انبوه به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با استفاده از توانمندی سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در یکم اسفندماه با مشارکت معاونت های وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی بخصوص دانشگاه های مرزی و ستاد مرکزی اربعین و کمیته های تخصصی و استانداری ها برگزار گردید.


   در این راستا، بیانیه پایانی این نشست با هدف هم افزایی برای حفظ و ارتقای سلامت، ایمنی و امنیت محیط بشرط استحضار و دستور موکد دو مقام وزارت بهداشت و وزارت کشور جهت تغییر سیاست ها و برنامه ها، به استحضار می رسد.


1-      وحدت فرماندهی به عنوان یکی از اصول اساسی در مدیریت بهینه خدمات در تجمعات انبوه مورد تاکید کلیه سیاستگذاران، برنامه ریزان، مدیران و اساتید قرار گرفت.


2-      خصوصیات جغرافیایی و اقلیمی کشور و احتمال بروز انواع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت خصوصا افزایش دما و شیوع انواع بیماری های ویروسی و منتقله از آب و غذا، حوادث ترافیکی، حوادث شیمیایی و بیولوژیک، طوفان ها و گرد و غبار، لزوم برنامه ریزی مبتنی بر شناسایی مخاطرات منطقه ای و ارزیابی خطرات احتمالی آنها موکدا مورد تاکید سیاستگذاران، مدیران و مسئولین قرار گرفت.


3-      بمنظور حفظ و ارتقای سلامت همگانی در تجمعات انبوه، توجه بیشتر به ابعاد محیطی، روانی و اجتماعی و کنترل بیماری ها در کنار ارائه خدمات بالینی مورد تاکید قرار می گیرد.


4-      بمنظور اجرای برنامه های پیشگیرانه و ارتقای آمادگی جهت پاسخ موثر، لزوم اختصاص ردیف اعتباری مجزا برای برگزاری تجمعات انبوه مذهبی بویژه مراسم اربعین، مورد توجه و تاکید مسئولین و متولیان امر در سطح ملی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد.


5-      با توجه به اهمیت سرمایه گذاری در اقدامات پیشگیرانه، تقویت و توسعه زیرساخت های مرزی، زیرساخت های بهداشتی و درمانی، حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیرساخت های حیاتی شامل آب و برق و سوخت، و زیرساخت های رفاهی برای تیم های عملیاتی و مشارکت کنندگان در مراسم باید در دستورکار سیاستگذاران، مدیران و مسئولان ملی و دستگاهی قرار بگیرد.


6-      با توجه به هزینه بر بودن پروژه های بهداشتی و درمانی جهت پوشش خدمات سلامت در تجمعات انبوه مانند پروژه ساخت مرکز بهداشتی و درمانی مرزهای مهران، چزابه و خسروی، حمایت مالی این برنامه ها از محل اعتبارات ابلاغ شده به استانداری ها نیز مورد تقاضای مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.


7-      بمنظور تقویت هماهنگی و همکاری بین سازمانی در مدیریت تجمعات انبوه، اعضای شرکت کننده در نشست با هم همپیمان شدند که در تدوین آئین نامه ها، دستورالعمل های اجرایی و راهنماها و برنامه های عملیاتی، مشارکت دستگاه های همکار و پشتیبان، سازمان های مردم نهاد و خیرین به منظور شفافیت مسئولیت ها و شناسایی، و تبادل منابع و تجهیزات را در دستورکار قرار دهند.


8-      در راستای افزایش درک خطر، افراد شرکت کننده در این نوع از مراسم مذهبی، تقویت و توسعه آموزش های تخصصی و همگانی با در نظر گرفتن نیازسنجی گروه های هدف و بکارگیری انواع روش های اثربخش را در دستور کار قرار دادند و بخصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعیت هلال احمر و سازمان های ذیربط  در این زمینه باید به شکل هماهنگ اقدام نمایند.


9-      با در نظر گرفتن محدودیت منابع دولتی و حاکمیتی، استفاده از منابع غیردولتی، تقویت مشارکت های مردمی و جلب مشارکت های خیرین می بایست بصورت جدی از سوی ستاد مرکزی اربعین و دستگاه های اجرایی در سطح ملی و استانی مورد توجه قرار گیرد و مشارکت خیرین به فعالیت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز سوق داده شود.


10-   توجه به مبحث اطلاع رسانی خطر در راستای جلوگیری از اشاعه شایعات و مدیریت اخبار، می بایست قابل توجه ستاد مرکزی اربعین و کمیته های تخصصی و همچنین کمیته سلامت بهداشت و درمان اربعین در دستور کار قرار گیرد.


11-   ثبت و به اشتراک گذاری تجارب و درس آموخته ها جهت شناسایی و تقویت ظرفیت ها، رفع موانع و محدودیت ها جهت جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته مورد تاکید کلیه اساتید، متخصصین و افراد شرکت کننده در نشست می باشد.


*****


    این گزارش همچنین حاکیست که زیارت قبور مطهر دو شهید گمنام واقع در محوطه دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، نثار شاخه های گل، ادای احترام و تجدید میثاق با آرمان های شهدا، از دیگر برنامه های پایانی نخستین نشست تخصصی " درس آموخته های نظام سلامت در مدیریت تجمعات انبوه با تاکید بر مراسم اربعین حسینی (ع)" بود که با حضور رئیس این دانشگاه، معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین، رئیس سازمان اورژانس کشور و جمعی از اساتید و متخصصان شرکت کننده در این نشست برگزار شد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور



  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 25537
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: