• 1396/10/26 - 16:13
  • - تعداد بازدید: 2949
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
وزیر بهداشت در مراسم رونمایی از پروژه ملی و منطقه ای "ایرانوم":

وزیر بهداشت: توجه به داشته هايمان در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، به رفع مشكلات كشور كمك مي كند

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی امروز (سه شنبه) در مراسم افتتاح پروژه ملی و منطقه ای " ایرانوم " گفت : کشور از محصولات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خیلی بهتر می تواند استفاده کند و بخش های مختلف این دانشگاه مانند بخش های رفاهی و اجتماعی ، می تواند به رفع مشکلات کشور کمک کند.



  وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی امروز (سه شنبه) در مراسم افتتاح پروژه ملی و منطقه ای " ایرانوم " گفت : کشور از محصولات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خیلی بهتر می تواند استفاده کند و بخش های مختلف این دانشگاه مانند بخش های رفاهی و اجتماعی ، می تواند به رفع مشکلات کشور کمک کند.


   به گزارش وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دکتر " سیدحسن هاشمی " افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بخاطر تنوع موضوعاتی که کار می کند و اکثرا اجتماعی است ، متفاوت با دیگر دانشگاه های علوم پزشکی است که تقریبا جنس کارشان ، یکی است و در عين حال كشور مي تواند از محصولات علمی اين مجموعه استفاده كند، چرا که در اين دانشگاه اساتيد با ارزشي داريم و توجه به داشته هايمان در اين مجموعه به رفع مشكلات كشور كمك مي كند


   وی با تاکید براینکه امیدواریم بتوانیم از افراد با استعدادی که شناخته شده‌ اند یا نشده ‌اند در اداره کشور استفاده کنیم، اظهارداشت: بزرگ ‌ترین گرفتاری بشر ، جهل اوست و آنجايي انسان غصه دار مي شود كه مي بیند بقيه تمام راه ها را رفته اند اما ما خودمان را از فرصت هایی که فراهم است، محروم كرده ايم


   دکتر هاشمی افزود: مشخص است كه ما به عنوان بشر، ناتواني هاي زيادي داريم و هنوز علوم زيادي است كه به آن دست پيدا نكرده ايم ، در حاليكه در بسياري از كشورها برخي علوم و روش ها را ٢٠ سال قبل آغاز کرده اند و افتتاح پروژه " ایرانوم " ، شروع راهی بسیار طولانی است.


   وی با اشاره به اینکه " ایرانوم"، خدمات ارزشمندی در تشخیص و پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی ارایه خواهد داد، گفت: بعداز ایرانوم بايد سيستم ژن اديتينگ یا اصلاح ژنتیکی را فراهم كنيم


  وی با ابراز امیدواری که با راه اندازی این سیستم ، بتوان معلولان ذهنی را درمان کرد و از علم و دانش بشر برای اداره کشور بیشتر استفاده کنیم، افزود: آنجایی که نمی ‌دانیم و برای دانستن آن تلاش می‌ کنیم، نیکو است، اما اگر از دانسته هایمان استفاده نکنیم ، خیلی بد است.


 وی با اشاره به تصور اشتباه گذشتگان از چپ دستی برخی از افراد جامعه، گفت: می‌ بینیم که بعد از گذشت ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال از آن زمان ، همچنان اصرار بر برداشت‌ های شخصی خود داریم، امروز در عرصه‌ های مختلف مدیریتی از این سوء برداشت‌ها زیاد داریم و شاید یکی از دلایل عدم استفاده از نیروهای برجسته ، ساخته و پرداخته ذهن ما باشد.


 وزیر بهداشت در ادامه ، ضمن ابراز تاسف و تسلیت به مناسبت درگذشت دریانوردان ایرانی در حادثه نفتکش سانچی اظهارداشت: وقتی که ما به پیشگیری توجه نکنیم ، هر روز شاهد مرگ افراد بیشتری از تعداد جان باختگان حادثه سانچی ، در حوادث و اتفاقات مختلف هستیم.


 دکتر هاشمی با تاکید بر تحول در حوزه توانبخشی، از طریق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با مدیریت جدید آن ، افزود: مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا ،کمتر از تعداد جانباختگان سانچی نیست. بلایای طبیعی هم زیاد است؛ یا زیر پایمان می ‌لرزد یا از آسمان باران نمی ‌بارد.  اطراف کشور هم به صورت دائم تنش ، درگیری و تروریسم وجود دارد، لذا ضروری است که ما در این بخش (توانبخشی) خیلی کار کنیم ، بخصوص برای افرادی که برای دفاع از کشور ، دچار معلولیت شده اند.


 وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر توانبخشی،  وزارت رفاه ، بهزیستی و وزارت کشور نیز می‌ توانند سفارش هایی که نیاز به مطالعات متقن در حوزه اجتماعی دارد، به این دانشگاه بدهند. بویژه اینکه ما در کشور شاهد تنوع قومی ، فرهنگی و متاسفانه اختلاف طبقاتی هستیم ، که سازمانها و نهادهای دیگر می توانند از گوهر ارزشمندی که در آموزش عالی است ، برای رفع مشکلات جامعه بیشتر استفاده کنند.


دکتر هاشمی گفت: تمام هزینه‌ ای که برای راه‌ اندازی این پروژه بزرگ صرف شده، و این همه دانشمند علاقه مند به رشد و پویایی کشور را شاد کرده است، یک میلیون یورو بیشتر نیست. کاش این رقم به گوش کسانی برسد که این پول ها را روزانه بی جا هزینه می‌ کنند ، درصورتی که می توان در جای مناسب هزینه کرد.


وزیر بهداشت  در پایان گفت: پروژه ايرانوم ، خیلی کار دارد که به مرحله بالندگی برسد و اگر آنچه در دنیاست و می تواند بعضی افراد نیازمند و ناتوان را در سنین بزرگسالی تغییر بدهد، باید توسعه یابد . توسعه ملی که اگر حلقه هایی از زنجیره ای باشد که با هم خلق ثروت کنند و برای سایر مراکز علمی ، یک رفتارسازی یکسانی را انجام بدهد ، کار  بسیار ارزشمندی است.


وی در پایان سخنانش افزود: من در خارج از کشور ، شاگردان شما اساتید ژنتیک را دیده ام که درخشیده اند و این نشان می دهد که از این ریشه، درختان تنومندی حادث می شود که به آینده ایران و خودباوری جوانان کمک می کند و امیدوارم ، تمدن و فرهنگ ایرانی را روز به روز ارتقا ببخشد.


******


وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی همچنین در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران گفت که  پروژه ایرانوم ، تلاشی است برای اینکه از مراکز علمی دنیا عقب نمانیم و می تواند به درمان بیماری های ژنتیکی در کشور کمک کند.


دکتر هاشمی افزود: بخشی از متولدین کشور دارای معلولیت های مختلفی هستند. از یک و نیم میلیون نفری که هر ساله متولد می شوند، حدود دو درصد دچار معلولیت هستند که این موضوع ، به ژن آنها بستگی دارد.


وی گفت: برخی از خانواده ها ، سه تا پنج مورد از یک جنس معلولیت دارند و در صورتی که اطلاعاتی را در مورد تغییرات ژنتیکی آنها بتوانیم پیدا کنیم، از تولدهای مکرر جلوگیری خواهد شد و علم ژنتیک می تواند برخی از آنها را درمان کند ، زیرا معلولیت در بخشی از ژنوم آنها مشخص است و می توان با شناسایی آن ، معلولیت را درمان کرد.


هاشمی یادآور شد: بخشی از علم ژنتیک نیز بلندپروازی علم پزشکی است که برای هر فردی متناسب با بیماری که برای وی اتفاق افتاده ، باید داروی متناسب با ژن او برایش از نظر نوع و مقدار تجویز شود.


وی خاطرنشان کرد:  این موضوع ، بخشی از علم مدرن است و هم اکنون ما سعی کردیم که در مراکز متعددی از جمله دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، و دانشگاه های علوم پزشکی شیراز و مشهد، این پروژه ها را اجرایی کنیم.


انتهای پیام /


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 11248
کلمات کلیدی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: